129 találat a(z) online cimkére

Online számlázóprogram Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem, aki pénztárgépköteles tevékenységet végez, olyan készletvezető programmal rendelkezik, ami a számlázó programból veszi az értékesitési adatokat. Igy minden készpénzes műveletről kiállit számlát, akkor is, ha a vevő nem kér külön számlát és elegendő lenne neki, mondjuk a pénztárgép nyugta is. Ilyen esetben "készpénzes vásárló" megnevezés áll a vevő nevénél. Kérdés, hogy jövőre, amikor online mennek be az adatok a NAV-nak júliustól, akkor ez nem okoz-e majd problémát? Szabályos-e? Köszönettel várom válaszukat.

Szegeden hamarosan egyérintéses bankkártyával lehet jegyet vásárolni a teljes tömegközlekedésben Cikk

A tél végétől valamennyi szegedi közösségi közlekedési járművön jegyet válthatnak majd egyérintéses bankkártyával az utasok – tájékoztatta a SZKT Kft. az MTI-t.

Önszámlázás Kérdés

Egyik külföldi EU-tagállambeli vevőnk önszámlázás keretében szeretné helyettünk kiállítani a számlát. Milyen törvényi előírásokat kell szem előtt tartanunk és betartanunk, illetve betartatnunk? Sok cikk jelent már meg a témával kapcsolatosan, de mindegyik csak kisebb részekkel foglalkozik. Jellemzően mindenki adókockázatot lát a konstrukcióban. Gondolok itt a számlával szembeni követelményekre, a NAV felé történő adatszolgáltatásra stb. Nem világos, hogy 2018 júliusától a számlázó rendszer online bekötése ilyen esetben mit is eredményez? A külföldi vevőnk számlázó rendszerének is csatlakozni kell a NAV rendszeréhez? Amennyiben lehetséges, kérem részletesen fejtsék ki véleményüket! Köszönettel: Sebestyén József

Online szolgáltatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy magyar kft. online társkereső szolgáltatást üzemeltet, ahol a magánszemély (főként magyar, de előfordulhat külföldi is) regisztrálók bizonyos díjért cserébe online szolgáltatásokat vehetnek igénybe. A regisztrálók bankkártyával, online fizetnek. A szolgáltatás bruttó bevétele megjelenik a cég bankszámláján. Köteles-e a cég e tevékenység kapcsán a számla-, illetve nyugtaadásra, és amennyiben igen, miképpen tudja azt teljesíteni?

PTGSZLAH Kérdés

T. Szakértő! Az alábbiakban kérném a segítségét: online pénztárgéppel rendelkező taxis vállalkozó a kiadott készpénzes számlákat beüti a pénztárgépbe. (Több kereskedő is ezt teszi: beüti a kézi számlát a pénztárgépbe és a számla másodpéldányához tűzi a nyugtát). Hogyan járnak el helyesen: csak a nyugta kerül az online pénztárgépbe és a számláról kellene adatot szolgáltatni havonta a PTGSZLAH nyomtatványon a NAV felé értékhatártól függetlenül? Vagy elég, ha könyvelésre kerül a nyugta, aztán a számlák is? Köszönöm a válaszát!

Mi van a számlán? Jövőre már a NAV is látja Cikk

Mi az a KOBAK? Kinek, mikortól és milyen gyakorisággal kell adatot online adatot szolgáltatnia kibocsátott számláiról? Összefoglaltuk az áfatörvény ezekre vonatkozó, 2018-ban hatályba lépő legfontosabb szempontjait.

Jönnek az online köthető kgfb-szerződések Cikk

A biztosítók jó része már felkészült az online kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) szerződések bevezetésére – mondta Gilyén Ágnes, a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) szóvivője ma az M1 aktuális csatornán.

Online igényelhető a diákhitel, a törlesztés felfüggeszthető, elengedhető Cikk

Várakozáson felül teljesít a szeptember 6-án indított személyes megjelenés nélküli online Diákhitel igénylés, az elmúlt időszakban beérkezett szerződések 40 százalékát már elektronikus aláírással kötötték meg – közölte a Diákhitel Központ Zrt.. Az online platform népszerűsége és a telefonos ügyintézés általánossá válása indokolja, hogy a társaság október 15-én bezárja a KÖKI Terminálon működtetett személyes ügyfélszolgálatát. A Budán működő Kacsa utcai ügyfélszolgálat a jövőben meghosszabbított nyitva tartással, mindennap este 6-ig várja az érdeklődőket.

Varga: csapást mért az adóelkerülőkre a kormány Cikk

Az online korszak 2014-es bevezetése óta Magyarországon 7,2 százalékponttal csökkent az áfarés. Az Európai Bizottság tanulmánya szerint sikeresek és eredményesek a kormány gazdaságfehérítő intézkedései, amelyeknek köszönhetően feleakkora az adóelkerülés Magyarországon, mint a régió országaiban – tájékoztatta Varga Mihály az MTI-t.

Külföldi online pókeren nyert pénzösszeg Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik ügyfelünk online pókeren nyert, melyet a cég a bankszámlájára át is utalt. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan kell adózni az így megszerzett pénzösszeg után? Köszönöm válaszát. JT

Interneten is igényelhető a diákhitel Cikk

A Diákhitel Központ Zrt. bevezeti az elektronikus aláírással történő szerződéskötést, így mától online is igényelhető a diákhitel – jelentette be Bugár Csaba, a társaság vezérigazgatója mai sajtótájékoztatóján. A Diákhitel Központ és a Pénziránytű Alapítvány országos pénzügyi projektnapokat indít "Pénzre váltható tudás" címmel 10-11. évfolyamos középiskolásoknak.

Tesztelik a cégek a NAV online számla oldalát Cikk

Már több mint 100 cég regisztrált az online számla tesztoldalán, a 2018. július 1-jén debütáló e-számlázás a gazdaságfehérítés újabb fontos állomása – tájékoztatta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-t.

Online póker Kérdés

Tisztelt Szakértő! Online pókeren játszom rendszeresen, az ebből származó jövedelem, ha jól tudom önálló tevékenységből származó jövedelemnek minősül amely után 15 százalék szja- és 22 százalék eho-fizetési kötelezettségem van. Ez mellett költségként el tudom számolni a befizetett ehót? Kérdés számomra, hogy a nyereség-veszteség különbözete lesz-e a jövedelem ami után adózni kell? Tehát, ha többet veszítek egy éven belül. mint amennyit nyertem, akkor be se kell írnom a bevallásba a bevételemet? Segítségét előre is köszönöm.

Ptgszlah Kérdés

Egy gépjármű javítással foglalkozó kft 2017-től online pénztárgép-használatra kötelezett. Adószámmal rendelkező cégeknek és magánszemélyeknek is javít gépjárművet. A pénztárgépbe mindent beüt, amit készpénzben fizetnek, de cégeknek és magánszemélyeknek is kiállít számlát arról, amit beüt a gépbe. Továbbá állít ki átutalásos számlát is, amit bankon keresztül fizetnek. Kérdésem, hogy minden számlát tételesen le kell-e jelenteni a ptgszlah nyomtatványon a NAV felé? Köszönettel Rácz Ildikó

Fogy az idő a pénztárgéptámogatás igénybevételéhez Cikk

A januártól online pénztárgép beszerzésére kötelezetteknek még 18 napjuk van arra, hogy igénybe vegyék az 50 ezer forintos állami támogatást, ehhez csak annyit kell tenniük, hogy április 30-áig üzembe helyezik a pénztárgépet – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-nek.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Polgári jogi társaság

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Németországi tankolás elszámolása itthon

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs