296 találat a(z) online pénztárgép cimkére

Online pénztárgép AP szám feltüntetése Kérdés

Tisztelt Adózóna! Kérem segítsenek abban, hogy melyik törvény írja elő, szabályozza az online pénztárgép AP számának és a pénztárgépet használó cég nevének kötelező feltüntetését a pénztárgépen? Köszönettel: Éva

Online pénztárgép helyett számla kiállítása Kérdés

Tisztelt szakértő! Egyéni vállalkozó 479906,Tüzelőanyag kiskereskedelme házhoz szállítással tevékenységi körének gyakorlásához nem kötelező a pénztárgép használata. Kézi nyugtatömb használatával teljesíti nyugtaadási kötelezettségét. Szeretné a 477818,Tüzelőanyag-kiskereskedelem tevékenységi kör keretein belül megkezdeni a telephelyen történő értékesítést is. Ez a tevékenység már pénztárgép-köteles. Eleget tehet-e a pénztárgép alkalmazása helyett kézi számlázással a nyugtaadási kötelezettségének, ha bejelentést tesz a PTGSZLAA adatlapon? Mellette a kiszállítással történő értékesítés során alkalmazhatja-e továbbra is a nyugtatömbök használatát? A kiállított számlákról hetente kell-e adatot szolgáltatnia a PTGSZLAB nyomtatvány kitöltésével ebben az évben, illetve majd 2015-ben? Köszönöm szépen! Tisztelettel: Zsigri Sándorné

Pénztárgép előlege Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adózó megrendelt tavaly novemberben 2 darab Alt Cash pénztárgépet. 2013. december végén az egyik üzletét bezárta. Idén februárban csak 1 pénztárgépet igényelt a NAV-tól, ami azóta rendben üzemel. A másik pénztárgép előlegét hogyan kérheti vissza? Tisztelettel: Kiss Anita

Civil szervezetek – online pénztárgép Kérdés

Konkrét kérdéssel fordulok Önökhöz. Civil szervezetként több rendezvényt is szervezünk, amelyen úgynevezett támogatói, illetve adományjegyeket értékesítünk. Kérdésem a következő: helytálló-e a civil szervezet ilyen formában történő támogatása, valamint ilyen esetben 2015. január 1-jétől kötelezettek vagyunk-e az online pénztárgép használatára? Válaszukat előre is köszönöm!

Áfa bolti kiskereskedelem Kérdés

2014.05.13-án már kérdeztem Öntöl, hogy az egyik vállalkozó, akinek vegyesáru üzlete van, még mindig a bolti kiskereskedelemre vonatkozó különleges módon állapítja meg az áfát. A törzsadatában is így szerepel. Önellenőrzést még nem hajtott végre (ezt az Önök válasza után javasoltam neki), de érthetetlen, hogy a NAV miért nem szólítja fel, az áfabevallásait befogadja, és feldolgozza. Most ismét előtérbe került ez a dolog, mivel kibővítette a tevékenységét szolgáltatással is. Javasoltam neki, hogy decemberben módosítsa az áfamegállapítását az általános szabályok szerintire, és január 1-jétől eszerint vallja be majd az áfát. Aztán, hogy az előző időszakot önreviziózza-e, az legyen az ő döntése. Továbbá még az is kérdés, mivel online pénztárgépe van, és a szolgáltatás, amit végez, nem ott történik az üzletben, hogy ebben az esetben számlát kell kiállítania a szolgáltatásról, és utána beütni a pénztárgépbe?

Pénztárgépeladás Kérdés

Egy cég eladná online pénztárgépét egy másik cégnek, mivel azt a tevékenységet megszünteti, amelyhez használta az eszközt. A tevékenységet ugyanabban a bérelt üzletben a másik cég viszi tovább. Mi a teendője az online pénztárgéppel a régi és az új tulajdonosnak? Üdvözlettel várom válaszukat.

Online pénztárgép vásárlás Kérdés

Tisztelt Adózóna! Ügyfelem alanyi adómentességet választó egyéni vállalkozó. Idén vásárolta meg az online pénztárgépét. A számla bruttó 160 000 forint összegről szólt, amiből 50 000 forint a NAV-támogatás összege. Így bruttó 110 000 forint ot kellett pénzügyileg rendeznie. A kérdésem a következő: hogyan szerepel a könyvelésben a pénztárgépvásárlás és a támogatás? Mi után kell az értékcsökkenést elszámolni? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Zobokiné

Szigorú számadású nyomtatvány-e a pénztárgép-beszerzési számla? Cikk

Egyes fórumokon elhangzott, hogy az online pénztárgépnapló mellett a pénztárgép vásárlásáról szóló számlát is fel kell vezetni a szigorú számadású nyomtatványok közé. Van-e ennek valóságalapja, ha igen, melyik törvény, jogszabály fogalmazza meg ezt – kérdezte olvasónk. Sinka Júlia, adó- és számviteli tanácsadó szakértőnk válaszolt.

Fogorvos – pénztárgép Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy fogorvosi járóbeteg-ellátással foglalkozó kft. tevékenységei között szerepel a 4774 Gyógyászati termék kiskereskedelme. Betegeknek készpénzfizetési számlát vagy nyugtát ad. A rendelőben vásárolható például fogkefe. Online pénztárgépre kötezett ebben az esetben? Köszönöm.

Helyettesítő, kisegítő online pénztárgép Kérdés

Tisztelt Szakértő! Sajnos nem találok útmutatást arra vonatkozóan, hogy mi a helyes eljárásrend és protokoll az alábbi esetben: van egy online pénztárgépünk, amelyet azért vásároltunk, hogy ha csúcsidőszakunk van (ünnepek, évfordulók), besegítsen a másik gépnek, vagy ha netán elromlik a másik, vagy ha esetleg kitelepülünk a bolt elé, ne kelljen befutkosni a blokkért. Ez a gép az év 365 napjából nagyjából 10-15 napot van használatban. Hogyan kell eljárnunk, ha nem akarunk büntetést? Attól függetlenül, hogy nem mindennap használjuk, minden nap kellene zárást küldeni a NAV felé? Sajnos a gép nullás forgalom esetén nem csinál zárást. Vagy szüneteltessük? De mi van akkor, ha esetleg nap közben kell hirtelen? Hogyan járunk el helyesen?

Készpénzfizetési számla jelentése Kérdés

Tisztelt Adózóna! Szeretném Önöktől megkérdezni, hogy ha egy online pénztárgéppel rendelkező vállalkozó készpénzfizetési számlát ad ki, és ezt beüti a pénztárgépbe, az mennyire nagy hiba? Bünteti-e a NAV, ha nem jelentem külön tételesen ezeket a számlákat az erre kijelölt formanyomtatványon? Válaszát köszönöm. Tóthpál Gábor

Romkocsmáztak az adóellenőrök Cikk

Nagyszabású összehangolt ellenőrzést hajtott végre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a fővárosban. Az elmúlt hét végén 32 frekventált vendéglátóhelyet látogattak meg egy időben a revizorok, és egy-egy helyszínre háromszor is visszatértek.

Pb-gázpalack értékesítése Kérdés

Most alakult kft. kizárólag palackos gázt kíván forgalmazni. Az értékesítést gépjárműről (falvakat folyamatosan járva) végezné. Kérdésem, hogy milyen formában tehet eleget kötelezettségének, elegendő-e a kézzel írt nyugta-, illetve számlatömb használata, vagy online pénztárgépet kell használnia? A propán-bután palackok gépjárműről történő értékesítése mozgóbolti értékesítésnek minősül-e?

Online pénztárgépek: jön a véghatáridő! Itt vannak a kivételek Cikk

Az online kapcsolatra képes, adóügyi ellenőrzési egységgel rendelkező pénztárgéppel kapcsolatos NGM rendeletek módosításáról szóló 24/2014. (VII. 31.) NGM rendelet véghatáridőt határozott meg az online pénztárgépek bevezetésére – figyelmeztet közleményében a NAV.

Pénztár üzemeltetése Kérdés

A bt. eddig csak a székhelyén üzemeltetett pénztárat, bevételeiről minden esetben számlát állított ki. Most üzembe helyezett a telephelyén egy online pénztárgépet, így két pénztárat kell üzemeltetnie és könyvelnie?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Cégautóadó-kötelezettség üzembentartó részéről

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Iskolarendszerű képzés költségeinek átvállalása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1