16 találat a(z) olaj cimkére

Hathavi csúcson a világpiaci élelmiszerárak Cikk

Augusztusban már a harmadik egymást követő hónapban emelkedtek, hathavi csúcsra ugrottak a világpiaci élelmiszerárak a szemes termények, növényi olajok és a cukor drágulása miatt.

Tovább emelkednek az élelmiszerárak a világpiacon Cikk

Júliusban már a második egymást követő hónapban emelkedtek a világpiaci élelmiszerárak, főleg a növényi olaj- és zsírfélék, valamint a tejtermékek drágultak.

Új ellenőrző rendszer az olajpiacon Cikk

Az OPEC és a kartellen kívüli nagy olajtermelő országok még az év vége előtt kidolgoznak egy mechanizmust olajtermelésük nyomon követésére – jelentette be ma Bakhit al-Rashidi kuvaiti olajipari miniszter.

Csökkent az olaj Brent ára Cikk

Két dollárt meghaladó gyengülést jelzett a Brent olajfajta ára szerdán, röviddel dél után.

Bevezették! Importvámokkal tüzel egymásra az USA és Kína Cikk

Kölcsönösen 25 százalékos pótlólagos importvámot vetett ki egymás termékeire mától az Egyesült Államok (USA) és Kína.

Megállapodtak a kitermelés emelésében az OPEC-országok Cikk

A kitermelés mérsékelt emelésében állapodtak meg a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetének (OPEC) tagállamai pénteken Bécsben szokásos félévenkénti tanácskozásukon, miután Szaúd-Arábiának sikerült meggyőznie az együttműködésről az ősrivális Iránt.

Egekben az olaj ára Cikk

Több mint három és fél éves csúcsra emelkedett a kőolaj világpiaci ára hétfőn, miután a mélyülő gazdasági válság azzal fenyeget Venezuelában, hogy még tovább csökken a latin-amerikai ország olajkitermelése és exportja.

Több mint 3 éves csúcson a Brent ára Cikk

A Brent olajfajta hordónkénti ára több mint három éve legmagasabb szinten, 71 dollár fölött állt csütörtök kora reggel.

Mi lesz így az olaj árával? Cikk

Piacra dobná stratégiai olajtartaléka felét az Egyesült Államok – derül ki a most ismertetett 2018. évi amerikai költségvetési tervezetből.

Fordulat a nyersanyagárindexekben Cikk

Megtorpant a nyersanyagpiaci árak hosszú ideje tartó emelkedése a hamburgi világgazdasági kutatóintézet márciusi árindexének tanúsága szerint.

Számlagyár volt a nyomravezető a másfélmilliárdos csalási ügyben Cikk

Egy debreceni számlagyár vezette az utóbbi évek legnagyobb motorolaj hamisítóinak nyomára a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozóit – közölte a NAV észak-alföldi bűnügyi igazgatója kedden sajtótájékoztatón Debrecenben.

Olajjal csalták az áfát – elcsúsztak az ügyleteken Cikk

Az akció napjáig érkeztek repceolajat szállító tartálykocsik annak a szövetkezetnek a telephelyére, amelynek vezetőjét és társait hatvanötmillió forintot meghaladó költségvetési csalás gyanúja miatt őrizetbe vették a NAV győri pénzügyi nyomozói.

Nyolcmilliárd forint adót csalt el az olajmaffia Cikk

Mintegy 30 millió liter olajat forgalmazott jövedéki adó és áfa megfizetése nélkül az elmúlt két évben egy bűnszervezet, amelynek eddig kilenc tagját helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság - jelentették be a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) sajtótájékoztatóján szerdán, Debrecenben.

Adócsalás: olajjal üzletelő bűnszervezet pere kezdődött Cikk

Különösen jelentős értékre elkövetett adócsalás és jövedékkel való visszaélés miatt indult per 24 vádlott ellen szerdán a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon; az ügyészség szerint a vádlottak Csehországban csaknem 1,5 millió liter bázisolajat vásároltak, majd Magyarországon engedély nélkül üzemanyagként értékesítették azt, de semmilyen adót nem fizettek utána.

Kovács a "Robin Hood - adóról " és az olajról Cikk

Az Európai Bizottság az áfa vagy a jövedéki adó csökkentését továbbra sem tartja alkalmas eszköznek a magas olajárak problémájának kezelésére - szögezte le Kovács László adópolitikai és vámuniós biztos azt követően, hogy szerdai brüsszeli ülésén a testület áttekintette a témát.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Katás csed és gyed számításának alapja

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Jövedelem piaci érték alatti bérleti díj miatt

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szövetkezet igazgatójának jogviszonya

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close