116 találat a(z) nyugdíjemelés cimkére

Ki minősül nyugdíjasnak az ekhotörvény alkalmazásában? Cikk

Több szempontból is komoly jelentőséggel bír az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulásról (ekho) szóló törvény vonatkozásában a nyugdíjas státusz.

Nyugdíjasok levele Orbán Viktornak Cikk

A bíróságon támadja meg a kormányt a Nyugdíjasok Országos Képviselete, ha nem teljesül a törvényben garantált nyugdíjemelés – számolt be a Hír TV.

Nyugdíjba vonulás időpontja Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy nő még az idén decemberben megszerzi a nők kedvezményes nyugdíjazásához szükséges 40 év biztosítási jogviszonyt. Érdemes-e neki még az idén nyugdíjba mennie? Úgy tudom, ha így cselekszik, már részesülni fog a jövő évi nyugdíjemelésből. Igaz ez? Üdvözlettel várom szíves válaszát.

Nyugdíjemelés 2017: itt van Orbán nagy bejelentése Cikk

Jövőre 1,6 százalékkal emelkednek a nyugdíjak, emellett még az idén minden nyugdíjas kap 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt – közölte Orbán Viktor miniszterelnök az Idősek Tanácsa keddi ülése után.

Nyugdíjemelés: lehet, hogy rátesznek még egy kicsit? Cikk

Ha meg tudnak állapodni a vállalkozókkal egy magasabb minimálbér-emelésben, akkor az emelkedő bérek és a magasabb infláció lehetőséget ad majd a magasabb nyugdíjemelésre – hangzott el az a Kossuth Rádió hétfői 180 perc című műsorának adott miniszterelnöki interjú előzetesében az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Nyugdíjemelés: figyelem, itt a kormány terve 2017 januárjától! Cikk

Csupán 0,9 százalékkal emelkednek 2017. január 1-jétől a nyugdíjak, illetve a különféle rokkantsági, fogyatékossági, rehabilitációs ellátások – derül ki a kormany.hu oldalon közzétett rendelettervezetből. Ugyanilyen mértékben növekedne a rokkantsági járadék összege is.

Nyugdíjas vállalkozó? Így válasszon az adózási formákból! Cikk

Nyugdíjas vállalkozók számára milyen előnyei, illetve hátrányai vannak a kisadózásnak a kiegészítő tevékenység folytatásával szemben? Az összehasonlításkor a vállalkozási formát, a közteherfizetést, a keresőtevékenység korlátját és a nyugdíjemelést vettük alapul.

Ennyit ért a nyugdíjemelés Cikk

Az idén a Magyar Nemzeti Bank legfrissebb előrejelzése szerint 0,4 százalékkal nőnek a fogyasztói árak. Ennek alapján 2016-ban emelkedik a nyugdíjak reálértéke.

Nyugdíj melletti dolgozók büntetése? Kérdés

Tisztelt Dr. Winkler Róbert úr! Olvastam egy kérdést az előbb, azt, hogy ha valaki sajátjogú nyugdíj mellett dolgozik, nem jogosult a szokásos évi hatalmas (most 2 százalék) nyugdíjemelésre, csak a negyedére. Ez valóban igaz? Mert ha igen, akkor nagyon igazságtalannak tartom. Sajnos nem azért dolgozik az ember nyugdíj mellett, mert palotát kíván építeni, nyilván a megélhetéséhez szükséges. Egy ismerősöm most 74 éves, 2010 óta dolgozik nyugdíj mellett, hogy egyáltalán a rezsin és az étkezésen kívül esetleg elmehessen uram bocsá' fodrászhoz, vagy néha moziba, vagy egyszerűen csak jobb ételt ehessen időnként. Ha kéri visszamenőleg a 0,5 százalékot, akkor megvonják tőle a 2010. évtől kapott iszonyatosan nagy összegű nyugdíjemelést? Ezt valahogy nem tudom elhinni, de Ön a szakértő, ezért kérdezem Önt! Kérem válaszát, köszönettel: Anderlik Istvánné

Nyugdíjemelés 2 % Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nyugdíj mellett dolgozó (megbízási jogviszonyos) közös képviselő hol, és milyen módon kérheti a 2 százalékos nyugdíjemelést? Mi az ügyintézés menete? Köszönettel.

Özvegyi nyugdíj Kérdés

Tudomásom szerint az ideiglenes özvegyi nyugdíj az elhalt nyugdíjának a 60, az állandó pedig a 30 százaléka. Jól tudom-e? Kérdésem, hogy ezek a nyugdíjak az özvegynek attól függetlenül járnak-e, hogy mennyi a saját nyugdíja, egészen az özvegy haláláig? Továbbá, hogy az éves általános nyugdíjemelés érinti-e az özvegyi nyugdíjakat is? Köszönettel.

Öregségi nyugdíjas egyszerűsített munkaviszonya Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésem: öregségi nyugdíjban részesülő magánszemély egyszerűsített munkaviszony keretében, alkalmi munkavállalóként jut jövedelemhez. Az ebben a jogviszonyában elért keresete után megilleti-e őt az úgynevezett fél százalékos nyugdíjemelés? Válaszát előre is köszönöm!

Méltányossági nyugdíj és nyugdíjemelés: vannak kizáró okok Cikk

Csak meghatározott ellátások állapíthatók meg és növelhetők méltányosságból az állami nyugdíjrendszerben. Ismertetjük a feltételeket és a kizáró okokat.

Nyugdíjasok figyelem! Így kell számolni – mondja az államtitkár Cikk

Az alapvető élelmiszerek általános forgalmi adójának (áfa) csökkentése gyakorlatilag megduplázza a nyugdíjemelés mértékét – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára Budapesten, sajtótájékoztatón hétfőn.

Köztisztviselő 40 éves nyugdíj melletti munkavégzése Kérdés

Tisztelt Adózóna! Ha köztisztviselő nő nyugdíjba vonul 40 évnyi munkaviszony után, milyen feltételekkel dolgozhat tovább akár a közszférában, akár a versenyszférában? Szerezhet további szolgálati időt, vagy a 0,5 százalékos nyugdíjemelés jár neki? Köszönettel, Szilvásy Hanna

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Alanyi adómentes csomagküldő

Nagy Norbert

adószakértő

Svájci munkaviszony tagi jogviszony esetén

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Plugin hibrid személygépkocsi

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 június
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close