8 találat a(z) nyugdíj szüneteltetése cimkére

Nyugdíjas foglalkoztatása központi költségvetési szervnél: ilyenkor nem kell szüneteltetni a folyósítást Cikk

Nyugdíjasként központi költségvetési szerv foglalkoztathat-e úgy, hogy nem kell felfüggeszteni, vagy szüneteltetni a nyugdíjamat? Van-e kereseti korlát? A megbízás tanácsadás lenne, olyan témakörben, amely nem tartozik a költségvetési intézmény alapfeladatai közé – kérdezte olvasónk. Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt az Adózóna oldalán érkezett kérdésre.

Nyugdíj mellett közszolgálati jogviszonyban: engedmények és korlátozások Cikk

A címben említett élethelyzetre több, némileg egymásnak is ellentmondó jogszabály vonatkozik, amelyeket nem egyszerű kibogozni. Cikkünkben röviden áttekintjük a nyugdíjasok közszolgálati jogviszonyban történő foglalkoztatásának lehetőségeit.

Korkedvezményes nyugdíj Kérdés

Mikorra essen a nyugdíjmegállapítás napja? Cikk

Mikor érdemes benyújtani a nyugdíj megállapítása iránti kérelmet? Közalkalmazottként dolgozó olvasónknak ez okozott fejtörést. A kérdésre Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt.

Társaság nyugdíjas tagja, ügyvezető munkaviszonyban Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kft.-ben tulajdonos és ügyvezető vagyok. Saját jogú öregségi nyugdíjam van. 2018 végéig az egészségügyi szolgáltatási járulékot fizettem, a személyes közreműködésért nem vettem ki pénzt. Kérdésem az, hogy ez évtől köthetek-e munkaszerződést a cégemmel (másik tag aláírásával), csak 15 százalék szja-teher mellett? A munkabér havi összegére van-e korlát? Nem kell-e a nyugdíjat szüneteltetni? Köszönöm szépen a válaszukat!

Szünetel a nyugdíj, lehet-e havi 25 ezer forint a kata? Cikk

Öregségi nyugdíjban részesülő orvos nyugdíja szüneteltetése mellett közszolgálati jogviszonyban dolgozik. Emellett katás egyéni vállalkozást szeretne indítani. Ebben az esetben – a katatörvény szerint – kiegészítő tevékenységűnek minősül-e, és jogosult a 25 ezer forint kata megfizetésére – kérdezte olvasónk. Széles Imre tb-szakértőnk válaszolt.

Munka nyugdíj és korhatár előtti ellátás mellett: erre nagyon figyeljen! Cikk

Ki dolgozhat korlátlanul nyugdíj mellett, és kinek, mikor szünetel a nyugellátása, illetve a korhatár előtti ellátása, ha mindezek mellett munkát vállal? Példákon keresztül mutatjuk be cikkünkben az egyes eseteket.

Nyugdíj szüneteltetés Kérdés

Idén 62 életévemet betöltöm. (1951.08.23) Munkaviszonyban foglalkoztatnának 2013.ápr.1-tól a minimál bér 18-szorossát azaz 1,764 eft-os összeg elérése a teljes évre, vagy augusztus hó végéig a 62 életév betöltéséig kell figyelembe venni. Mivel betölttöm a 62 életévet 2013.szeptembertól korlátlanul dolgozhatome? Köszönettel Pintérné

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Munkaidő-nyilvántartás elektronikusan

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Egyesületi tag bejelentése

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Színházjegy elszámolása

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink