8 találat a(z) nyomozó cimkére

Gyógyászati segédeszközök után járó támogatásokkal éltek vissza orvosok és gyártók Cikk

Ortopéd szakorvosokat vett őrizetbe a rendőrség, mert a gyanú szerint csaknem háromezer ember személyes adatával visszaélve írtak fel gyógyászati segédeszközöket, amelyek után a gyártók törvénysértően hívták le a támogatást a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtől (NEAK) – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) igazgatóhelyettese pénteki budapesti sajtótájékoztatóján, tette közzé az MTI.

Így teljesítettek tavaly a NAV nyomozói Cikk

Összesen 5956 ismertté vált bűncselekmény kapcsán indítottak büntetőeljárást az elmúlt évben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bűnügyi Főigazgatósága (BFIG) és az irányítása alatt álló nyomozó szervek. Az ügyek több mint felénél vádat emeltek. A bűncselekményekhez kapcsolódó elkövetési érték 76,78 milliárd forint volt.

Fiktív cégek kereskedtek, képtelen helyeken tárolták a könyvelési iratokat Cikk

Mintegy kétszázmillió forint kárt okoztak a költségvetésnek egy műanyagipari cég vezetői, akikre a napokban csaptak le a pénzügyi nyomozók. Egy időpontban húsz helyszínen jelentek meg a NAV munkatársai és biztosították az okozott adóhiány megtérülését.

60 nyomozó 30 helyszínre szállt ki, két bűnszervezetre csaptak le Cikk

A NAV Észak-alföldi pénzügyi nyomozói egy akcióval két Hajdú-Bihar megyében tevékenykedő bűnszervezetet is kivontak a forgalomból. A négy főből álló társaság irányításával több mint 400 millió forint áfát csaltak el. Tettükért akár 20 év börtönbüntetést is kaphatnak – olvasható a NAV Facebook-oldalán.

300 milliós áfacsalás! Lebuktak az étolaj-kereskedők Cikk

Étolaj-kereskedő bűnszervezetet lepleztek le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dél-alföldi pénzügyi nyomozói; az okozott kár több mint 300 millió forint – tudatta közleményében az adóhatóság.

Európát és a tavalyi összes nagy fogást is lepipálták, szenzációs leleplezés Cikk

Egész Európában páratlan a magyar pénzügyi nyomozók legutóbbi cigarettaforgása. Múlt héten a szigetszentmiklósi rendőrök értesítették a NAV-ot egy illegális dohánygyárról, és mint most kiderült, a forró nyomok egy raktárhoz vezettek, ahol a dohányüzemi készlet többszörösét halmozták fel az elkövetők.

Öt év börtönt is kaphatnak az illegális szesztermelők - rendkívüli razzia Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozói illegális szeszesital előállító hálózatot számoltak fel szerda hajnalban. Rajtaütésszerűen hat helyszínen tartottak házkutatást és összesen mintegy 4 ezer liter szeszt és további ötezer literhez való alapanyagot foglaltak le.

APEH-eljárás: bilincsbe verve állították elő Cikk

Kevesen tudják, de a hatályos adóigazgatási szabályok szerint az APEH-revizor eljárása során bárkit megbilincseltethet és elővezettethet, aki nem jelenik meg az idézésen és utólag sem igazolja távollétét. Az igazolt távollét feltételei nem ismertek, az APEH egyedileg bírálja el a különböző eseteket.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Fordított áfa építőipari szolgáltatásnál

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Ingatlaneladás

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Magánszemély nevére szóló számla fizetése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 február
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
hirdetÉs