17 találat a(z) nyitva tartás cimkére

Nyitva tarthat? Kérdés

Szja-bevallás miatt rendkívüli nyitva tartás, éjfélkor lejár a határidő Cikk

Péntek éjfélkor lejár a személyijövedelemadó-bevallások benyújtásának határideje. Az adóhatóság ügyfélszolgálatai és egyes posták a szokásosnál hosszabb nyitvatartással várják az ügyfeleket, akik közül sokan az előző évekhez hasonlóan az utolsó hétre hagyták a bevallások elkészítését.

Nyitvatartás bejelentése Kérdés

Népszavazás: a kérdés beadásának időzítése is fontos Cikk

Nem egyértelműek a népszavazási kérdések kezelésével, befogadásával kapcsolatos szabályok következményei, ezért a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke jogszabály-módosítást kezdeményez az igazságügyi miniszternél – olvasható Pálffy Ilona NVI-elnök levelében, amelyet Harangozó Tamásnak, az MSZP frakcióvezető-helyettesének írt hétfőn.

Vasárnapi nyitva tartás: zűrök a népszavazás körül Cikk

Bírósághoz fordul az MSZP, amiért a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke nem a párt vasárnapi nyitva tartással kapcsolatos népszavazási kérdését terjeszti a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elé – közölte Harangozó Tamás frakcióvezető-helyettes hétfőn az MTI-vel.

Még nincs készen az adóbevallása? Tárt kapukkal várja a NAV Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal négy legnagyobb fővárosi ügyfélszolgálata a május 20-áig hátralévő valamennyi munkanapon hosszabb nyitva tartással várja a bevallókat – közölte a NAV.

Vasárnapi boltzár: itt az újabb tilalom Cikk

Megszavazta az Országgyűlés a boltok vasárnapi zárva tartásáról szóló törvény módosítását.

Eltérő nyitva tartás bejelentése Kérdés

Kereskedelmi kft. több boltot üzemeltet. A boltok nyitvatartási idejét évekkel ezelőtt szabályosan bejelentettük. Vasárnapi nyitva tartás nincs, szombaton 12-ig vagyunk nyitva. Esetileg előfordul, hogy az ügyvezető szóban engedélyt ad korábbi bezárásra többnapos ünnepek előtti munkanapon, vagy munkanap-áthelyezésekkel kialakult hosszú hétvégén szombati „ki nem nyitásra”. Ezt természetesen előre kiírják az üzletekben. Van-e bejelentési kötelezettség ezekre az esetekre (ha igen, akkor hová és mennyivel korábbi időpontra)? Be kell-e jelenteni valahová a leltáridőszakokat (korábban tudtunkkal nem kellett, de változtattak-e ezen az online pénztárgépek)? Köszönettel várom válaszát.

Vasárnapi boltzár: mentességet kérnek a Balatonnál Cikk

A helyi önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség (BSZ) levélben fordult Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez, kérve, hogy a kiemelt üdülőkörzet május elejétől szeptember végéig mentességet kaphasson a kereskedelmi vállalkozások, üzletek vasárnapi kötelező zárva tartása alól.

Május 1-jei nyitvatartás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérem legyen szíves az alábbi ügyben soron kívüli állásfoglalást adni! : Egy virág nagykereskedelem, mivel a ballagások szombati napon vannak, május 01-jén nyitva tarthat-e? Válaszát előre is köszönjük! Tóth Mária ügyvezető

Bolt nyitva tartás Kérdés

Kiskereskedelemben, amennyiben csak az egyéni vállalkozó dolgozik, ő mikor lehet nyitva, azaz hány órától hány óráig? Őrá vonatkozik-e 22-6 óráig a zárvatartási kötelezettség? Válaszukat köszönöm. Üdv. Plaveczné

Pecsenyesütő nyitva tartása Kérdés

Kedves Szakértő! Egyéni vállalkozás keretében egy kis, 19 négyzetméteres pecsenyesütőt üzemeltetünk. A vállalkozás indulásakor az engedélyeztetéssel egyidejűleg a nyitva tartásunkat reggel fél 4-től délután 4 óráig kértük. Mivel a vevői kör így indokolja, hétfőtől péntekig reggel fél 4-től nyitunk és üzemelünk. Hétvégén nem dolgozunk, a pecsenyesütő szombat-vasárnap zárva tart. Mostanában több helyről, valamint a vevőktől is azt hallottuk, hogy csak reggel 6 órától lehetnénk nyitva. Kérnénk sürgős segítségüket erre vonatkozóan, hogy valóban ez-e a törvényi szabályozás. Nekünk a vendégek megelégedettsége a legfontosabb, hozzájuk alkalmazkodunk és ők igénylik a korai nyitva tartást. De nem szeretnénk, ha ebből valamilyen kárunk, hátrányunk származna. Köszönettel várjuk megnyugtató válaszukat.

Alkalmi munkavállaló foglalkoztatása vasárnap Kérdés

Tisztelt Szakértő! Élelmiszerbolt vasárnapi nyitva tartásával kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy egy 200 négyzetméter alatti üzletben alkalmi munkavállaló, egyszerűsített foglalkoztatás keretében foglalkoztatható-e? Ez a kis üzlet hétköznap kinyithat 4.30-kor vagy csak 6.00-tól lehet nyitva?

Kereskedelmi egység nyitvatartás Kérdés

Tisztelt Szakértők! Szeretném megtudni, hogy 2015. március 15-étől egy vidéki településen működő kiskereskedelmi egység hétfőtől-péntekig nyitva lehet 1/2 6-tól, úgy hogy a bt. beltagjai 2 fő, illetve az alkalmazottakból 2 fő lenne az egységben? Van erre lehetőség? Vagy csak akkor, ha a boltban a tulajdonosok vannak, vagy egyáltalán nincs lehetőség, és a 6-22-ig van lehetőségük a nyitva tartásra? A reggel munkába indulók, akik 6-ra járnak dolgozni, hétköznap, azok általában 1/2 6 után indulnak és vásárolnak be! Köszönöm válaszukat!

Vasárnapi nyitva tartás: ezért és így bővítik a franciák Cikk

Elfogadta a francia nemzetgyűlés szombatra virradó éjjel a vasárnapi nyitva tartás bővítéséről szóló kormánypárti javaslatot, amely a gazdaság beindítására összeállított reformcsomag egyik legvitatottabb pontja.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Turizmusfejlesztési hozzájárulás

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Visszaigényelhető áfa engedményezése kapcsolt félre

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Induló vállalkozás kkv-besorolása

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 április
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
hirdetÉs