73 találat a(z) nyereség cimkére

Cégek által alapított kft. nyeresége, osztaléka? Kérdés

Top 500: ezért maradt kevesebb nyereség a cégeknél Cikk

A korábbi években megszokott impozáns tempó helyett tavaly igencsak szerényen nődögélt a nyereség szerinti toplista cégeinek adózott eredménye, az árbevételi rekordereké pedig drasztikusan visszaesett – írja a HVG. A Top 500 fejlécében két felirat megcserélve jelent meg. Az Adózóna a helyes fejléccel közli a táblázatot.

Ennyiből élnek az egyéni vállalkozók Cikk

Az egyéni vállalkozók egyharmada veszteséges volt tavaly, s bár az egy főre jutó nyereség jócskán növekedett, így is csekély – derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2013-as adóévre vonatkozó adataiból.

Ez az oka, hogy alig nőtt a cégek adója Cikk

A korábbinál kevesebb kettős könyvvezetésű cég társaságiadó-bevallásáról, a kkv-k térnyeréséről, jobb teljesítményekről, növekvő adóalapról, de alig gyarapodó adófizetésről adott számot mai sajtótájékoztatóján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Külföldről származó tőzsdei jövedelem adózása, bevallása Kérdés

Társasági adóbevallás: példák a nem realizált árfolyam-különbözetre Cikk

A társasági adótörvény számos adózás előtti eredményt módosító tételt fogalmaz meg, amelyek közül különösen említésre méltók a nem realizált árfolyamkülönbözet elszámolására vonatkozó rendelkezések. Cikkünkben ezeket vesszük sorra példákon keresztül.

A legnagyobb nyereségű ötszáz hazai cég Cikk

Recessziós évhez képest hihetetlen lendülettel emelkedett tavaly az ötszáz eredményrekorder nyeresége, ám éppen a legnagyobb ugrások nem nevezhetők a magyar gazdaság sikerének. Az 500 legnagyobb nyereségű hazai cégről a HVG 2013. november 16-ai száma közölt összeállítást, melyben a táblázat fejléce hibás évszámokkal jelent meg. A táblázat, az elemzéssel összhangban, természetesen a 2012. évi adatokat tartalmazza, az összehasonlító adatsor pedig 2011-es. Az összeállítás cikkeit és a táblázatot helyes fejléccel több részletben közöljük.

Több kedvezmény sporttámogatásra, mint fejlesztésre Cikk

A kimutatott nyereség mértéke csökkent a társaságoknál 2012-ben, átlagos adóterhelésük viszont 1,1 százalékponttal nőtt. Beruházás után már egyáltalán nem vehettek igénybe adókedvezményt, de fejlesztéseik után is kevesebbet érvényesítettek, mint a látványcsapatsport-támogatások után.

Átlagosan még 800 ezer forint adót sem fizettek a cégek Cikk

Összesített nettó árbevétele csökkent 2012-ben a kettős könyvvezetésű társas vállalkozásoknak, miközben társasági adójuk átlaga nem érte el a 800 ezer forintot - számolható ki a NAV ma nyilvánosságra hozott adataiból.

CO2 kvóta kereskedelem Kérdés

Elfogadott társasági- és jövedéki adótörvények Cikk

A kormány elfogadta, hogy évi 500 millió forintos adóalapig, a második félévben tehát 250 millió forintig 10 százalékos társasági adót kelljen fizetni és 50 literig lehet bárkinek gyümölcspárlatot készíteni anélkül, hogy jövedéki adót kellene fizetni utána. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter kijelentette, hogy új megállapodás készül az IMF-fel.

Adómódosítások: eltüntethető nyereség? Cikk

Az újabb 2010-es adócsomagba egy olyan passzus szerepel, amelynek kihasználásával szinte bármely magyar cég teljesen szabályosan eltüntetheti nyereségét adózás előtt. Így pedig sok milliárd vagy tízmilliárd forint adóbevételtől foszthatja meg a magyar államot - írja az Index.

APEH: feleződött a cégek profitja Cikk

A kettős könyvvezetést folytató vállalkozások 2629,6 milliárd forint adózás előtti nyereséget értek el 2008-ban, alig több mint felét az előző évinek az APEH társasági adóbevallásokból készített gyorsjelentése szerint.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Hallgatói munkaszerződés – jubileumi jutalom

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Adásvételi előszerződés felbontása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

2019 október
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X