67 találat a(z) nyeremény cimkére

Alapítvány által adott nyeremények Kérdés

Kata 40% 3 millió Ft feletti nyeremény esetén Kérdés

Nyereményjáték Kérdés

Társadalmi szervezet által nyújtott nyeremény adózása Kérdés

Voucher könyvelése Kérdés

Csalókra figyelmeztet az Auchan Cikk

Ismeretlenek valótlan információkat terjesztenek az Auchan nevével visszaélve – hívja fel a figyelmet közleményében az áruházlánc.

Tao szerinti elismert költség? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi ügyben kérem segítségét. Egy társaság reklámszolgáltatást nyújt nagy megrendelők részére. A megrendelőnek egy reklámfilmet készítenek, mely reklámfilmet az említett társaság rendelkezésére bocsájtják, mely cég vállalja, hogy x fő meg fogja nézni ezt a videót. A cég csak akkor jogosult ellenszolgáltatásra, ha eléri a kitűzött nézettséget. Ennek érdekében az általa elérhető magánszemélyek (például Facebook-csoportban stb.) egy játékban vesznek részt, ahol azok között, akik megnézik a filmet, egy nyereményt sorsolnak ki. A nyeremény egyéb bevételként adózik. A kérdésem az, hogy a kifizetett díj (nyeremény) és az azt terhelő kifizetői adók a társasági adó szerint elismert költségek-e, tekintettel arra, hogy enélkül a bevétel nem realizálható? Válaszát előre is köszönöm!

Nyereményjáték adózása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk meghirdet egy nyereményjátékot, amelyben a főnyeremény egy autó lenne. Mindenki számára elérhető lesz, a regisztrálók sorsjegyet kapnak, közjegyző jelenlétében kerül majd sor a sorsolásra. Sorsjegyeket tud még pluszban szerezni a játékos, ha megválaszol még különböző kérdéseket. Kérdésem: amikor a gépjárműt átadjuk, akkor azután pontosan mit kell nekünk fizetni? Abban nem vagyok biztos, hogy a nyeremény értékének az 1,18-szorosa vagy az 1,19-szerese után kell megfizetni a 15 százalék szja-t, illetve még – ha jól gondolom – ehót is kellene utána fizetni. Ha kell, annak mekkora a mértéke? Segítségüket előre is köszönöm!

Saját kibocsátású egycélú utalvány Kérdés

Ügyfelünk 15 000 forint értékben bocsátott ki egycélú utalványt, amit termékvásárlásra fordíthat a nyertes. (Üzletnyitás kapcsán indított egy promóciós játékot, rádióban és sms-ben kellett beküldeni a helyes választ, ahol is a nyertes kapta meg az utalványt.) Kérdésünk, hogy milyen adózási és számviteli feladatok kapcsolódnak a kibocsátáshoz, valamint a felhasználáshoz.

Mesés összeg üti egy lottónyertes markát Amerikában Cikk

Átszámítva 220 milliárd forintot nyert a lottón egy amerikai fogadó, ez a lottótörténet harmadik legnagyobb nyereménye az Egyesült Államokban.

Televiziós vetélkedőn nyert pénz Kérdés

Tisztelt Szakértők! Televizióban megrendezett vetélkedőn nyert pénz összeg után kinek, milyen adót kell befizetni? A levont szja-n felül kell-e nyereményadót is fizetnie a nyertesnek? Egyik nyertes jelezte, hogy a NAV az szja-tervezetben előírt 16 százalék nyereményadót is a levont az szja-n felül. Gyors válaszukat előre is köszönöm

Nyert kártya könyvelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy dolgozónk a cég nevében részt vett egy játékban, ahol nyert egy üzemanyagkártyát. Ezt a kártyát odaadtuk az anyagbeszerzőnknek, akinek el kell számolnia annak felhasználásáról. Kérdésünk: Hogyan kell lekönyvelni ennek a kártyának az értékét, hogy belekerüljön könyveinkbe?

Pizzéria nyereményjátéka Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy pizzéria nyereményjátékot indít, olyan formában, hogy a követői oldal megosztói között pizzát sorsol ki. Ez esetben ez jár-e adófizetéssel? A nyereményjátékok közé tartozik-e, szja-szempontból kell-e a kifizetőnek adót fizetnie? Lehetséges, hogy a pizza értéke – ami maximum 1500 forint – még nem tartozik ide? Van-e összeghatár? Ha a pizzák mellé ajándékba adnak bármilyen más terméket, az jár-e plusz adó- vagy járulékfizetési kötelezettséggel? Vagy az ajándék értéke, ami kb. 500 és 1000 forint között lehet, csekély összegű? Várom válaszukat.

Nyeremény adózása Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2018.10.13-án a kisorsolt ajándék adózása címmel megjelent cikkükben azt írták, hogy ahol a játékban való részvétel, illetve a nyeremény nem kapcsolódik vásárláshoz, az nem minősülhet ajándéksorsolásnak. Arról szeretnék tájékoztatást kapni, hogy ilyen esetekben (például amikor regisztrálnak a társaság honlapján, vagy rész vesznek valamilyen játékban, s a résztvevők közül sorsolnak , vásárláshoz nem kötve) milyen adókötelezettség keletkezik? A társaságnak a nyertesektől, milyen személyes adatokat kell bekérnie, hogy a keletkezett adókötelezettséggel kapcsolatos bevallási kötelezettségét teljesíteni tudja? Köszönöm! Juhász Kati

Cégautóadó – egyesület Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyesület Suzuki Vitara gépjárművet nyert pályázati úton. A hipatörvény alapján úgy értelmezem, nem kell súlyautóadót fizetnie, cégautóadót viszont igen. Jól értelmezem a törvényt? Kell-e cégautóadót fizetni vagy van-e rá mentesség?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Piaci ár

Girászin János

Transzferár Üzletágvezető

Niveus Consulting Group Kft

"Saját tőke pótlása" válaszhoz

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Leköszönő tulajdonos szavazati joga

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close