189 találat a(z) nők 40 nyugdíj cimkére

Egyszerűsített foglalkoztatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem az lenne, hogy beszámítanak-e a nők 40 éves nyugdíjszámításába az egyszerűsített foglalkoztatás napjai?

Korhatár előtti nyugdíj Kérdés

Tisztelt Cím! A következő kérdéssel fordulok Önökhöz. Édesanyám 1956-os születésű. Jelenleg a 40 éves szolgálati viszonya már megvan, azonban, ha jól értelmezzük a jogszabályt, az öregségi nyugdíjra való jogosultság másik feltételeként a 64. életévét is be kell, hogy töltse. Érdeklődni szeretnék, hogy számára előre hozott, vagy csökkentett összegű előre hozott öregségi nyugdíj igénybe vételére van-e lehetőség? Ha ezen lehetőségek már nem élnek, akkor van bármilyen egyéb mód, hogy a 64. életéve betöltése előtt nyugellátásra jogosult legyen? Ha van, ennek részleteiről tudnának tájékoztatni? Köszönettel: Kerekes Dávid

Nyugdíj előtti részmunkaidős foglalkoztatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Előző, kimerítő válaszát (nők 40+) nagyon köszönöm. Jelenleg nyugdíj előtti járadékot kapok, majd december 1-jétől nyugdíj előtti segélyt. Ezek tudtommal teljes munkaviszonyként növelik a szolgálati időt. (31 év munkaviszonyom van.) Most alkalmaznának egy munkahelyen, de csak a minimálbér környéki jövedelemért, és csak részmunkaidőben. Kérdésem, hogy a nyugdíj kiszámításakor nem járok-e majd rosszul, ha most elvállalom ezt, mert töredék munkaviszonyt és nagyon alacsony jövedelmet jelent. Elég sokat kell dolgozni ezért is, és tudtommal a kettős nyugdíjszámítás lehetőségétől elesek. Nem volt magas jövedelmem régebben sem, de ennél azért jóval több. Én szívesen dolgoznék, de azért, hogy végül rosszabbul járjak, nem nagyon. Válaszát megköszönöm: Katanena

Nők 40+ Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ezt hallottam, és nem tudom értelmezni, ezért kérem a segítségét: "Módosul a Nők 40 plusz program, ami azt jelenti, januártól többen vehetik igénybe az öregségi nyugdíj előtti időszakra vonatkozó kedvezményeket – hangzott el az M1 Ma reggel című műsorában. Azoknak a nőknek, akik 60 évesek elmúltak és álláskeresők, már nem kell igazolniuk a munkával eltöltött éveiket. Az 55. életévüket betöltött hölgyek pedig már 37 év szolgálati idővel beléphetnek a programba, az érintetteknek legalább egy hónapnyi nyilvántartott álláskeresői státusszal kell rendelkezni." Köszönettel: katanena

Egyéni vállalkozó nyugdíjazása Kérdés

Főfoglalkozású egyéni vállalkozó (jelenleg katás) 2014 májusától nyugdíjas lehetne a 40 éves biztosítási jogviszonya alapján. Kérni szeretné a nyugdíj folyósítását, de a vállalkozását is folytatni szeretné. A vállalkozásában egyedül dolgozik, alkalmazottja nincs. Kérdés: folytathatja-e a vállalkozást nyugdíj mellett, vagy egy napra meg kell szüntetnie, vagy szüneteltetni kell, úgy mint az alkalmazottaknak, akik a nyugdíjazás napján nem lehetnek munkaviszonyban? Köszönettel!

"Nők 40" nyugdíjas egyéni vállalkozó járulék-kötelezettsége Kérdés

Tisztelt Szakértők! Kérem segítségüket az alábbi kérdésben: egyéni vállalkozó nő (akinek mellette társas vállalkozása is van, ahol, mint ügyvezető tevékenykedik, díjazás nélkül), 1955. 06. 07-én született, 2014. augusztus 01-től öregségi nyugdíjat kap. A nyugdíjas státusz tényéről 14T101E adatmódosító megküldésével a NAV-ot is tájékoztattuk. Helyesen járunk-e el, ha 2014. augusztus 01-től kiegészítő tevékenységű nyugdíjasként csak a havi 6 810 forint egészségügyi szolgáltatási járulékot fizetjük meg az egyéni vállalkozásában? Van-e egyéb járulék-kötelezettsége az egyéni vállalkozásában vagy a még meglévő társas vállalkozásában? Segítségüket előre is megköszönve!

Nők 40 éves nyugdíjba vonulása Kérdés

Dolgozónk 2015 február elején éri el a 40 évhez szükséges szolgálati időt. Mit kell tennie? Mi a folyamat a leszámoláskor? Mennyivel hamarább kell kezdeni? Felmondási idő van-e, ha a dolgozó mond fel? Jár-e a dolgozónak felmondási idő és végkielégítés a munkáltatótól?

Nyugdíjnövelés Kérdés

2013. évben a nők 40 éves jogosultsági idővel mentem nyugdíjba, de tovább dolgozom, illetve még szeretnék tovább dolgozni a kereseti korlát figyelembe vételével fizetem a minimálbér után a járulékot (kft.-ben vagyok alkalmazott). Jelenleg a nettó kereset 80 százalékát kapom nyugdíjként. Növelhetem-e a 80 százalékos nettó nyugdíjösszegemet azáltal, hogy tovább dolgozom, vagy ezt csak majd akkor kérhetem, ha betöltöttem az irányadó nyugdíjkorhatárt, a 64,5 évet és még mindig dolgozom, vagy egyátalán nem teljesül nálunk a 0,5 százalékos nyugdíjnövelés intézménye, vagy csak abban az esetben van ez a lehetőség, ha lemondok a nyugdíj folyósításáról? Várom a szakértő válaszát, érdemes-e tovább fizetni a járulékot, tovább dolgozni még 4 évig.

Nők 40 nyugdíj: így szúrnak ki egyes munkáltatók a dolgozókkal Cikk

Hogyan lehet figyelembe venni a nyugdíjjogosultsághoz szükséges szolgálati idő számításánál azt az időszakot, amelyre a munkáltató nem fizette be a dolgozója után a társadalombiztosítási járulékokat, illetve a szochót? – kérdezték olvasóink. Winkler Róbert nyugdíjszakértőnk válaszolt. A cikkünkben bemutatott két eset hasonlít egymásra, mégis különböző.

Nyugdijból való levonás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha valakinek a bíróság jogerős megállapítása alapján fizetnie kell, a nyugdíjból letiltható-e a tartozásának a 33 százaléka? A következő kérdésem: a nők 40 évnyi munkaviszony után, ha nyugdíjba mennek, az özvegyi nyugdij feléled-e, vagy csak akkor, ha ténylegesen betöltik a rájuk irányadó nyugdíjkorhatárt? Válaszát előre is köszönöm!

Nők 40 év munkaviszony utáni nyugdíja Kérdés

Évi 2 százaléknál is magasabb emelés érhető el a nyugdíjnövelés intézménye révén. Erre az a személy jogosult a Tny. 21. § (3) bekezdése alapján, aki legalább 20 év szolgálati idővel rendelkezik, és a reá irányadó öregségi nyugdíjkorhatár betöltése után a nyugdíj megállapítása nélkül legalább 30 nap szolgálati időt szerez. A nyugdíjnövelés mértéke minden 30 nap után az öregségi nyugdíj 0,5 százaléka. Ebben az esetben tehát egy év akár 6 százalékos többletet is jelenthet, és a nyugdíj összege akár meg is haladhatja az alapjául szolgáló havi átlagkeresetet. Ez a nőkre is vonatkozik, akik elérik a 40 év munkaviszonyt, vagy csak 65 év felett?

Nyugdíjjárulék figyelembevétele Kérdés

A nőkre előírt 40 évnyi szolgálati viszonyom megvan. Sajnos két munkáltatóm sem fizette be a levont, és általam megkapott bér után a nyugdíjjárulékot. Mind a két munkáltató felszámolás alatt áll. Hogyan jelentkezik ez a nyugdíjösszeg beszámításánál? Igazolást és bérjegyzéket is kaptam, de a járulékot nem fizették meg a munkáltatók.

Nők 40 éves jogosultsági ideje Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következő kérdésre várnám megtisztelő válaszát: a nők negyvenéves jogosultsági idejével szerettem volna nyugdíjba menni az időm meg is lenne, csak a munkáltatóm tavaly 3 hónap munkabéremet nem fizette ki, és időközben felszámolás alá került. Ezt a három hónapot a NYUFIG nem akarja elismerni jogosultsági időnek, holott én munkaviszonyban voltam, csak nem kaptam meg a számfejtett béremet, kérdésem: jogosan vonták le a 3 hónapot, vagy sem? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel.

Katás vállalkozó – "nők 40" nyugdíj Kérdés

Tisztelt Szakértő! A 40 éves szolgálati idővel nyugdíjas nő (a nyugdijkorhatárt még nem érte el), mint vállalkozó kataalany lesz, szükséges-e figyelni az éves elérhető jövedelem maximumát? A katás jövedelmet hogyan kell figyelembe venni? A katafizetési kötelezettsége 25 000 forint/hó?

Nyugdíjba számító évek Kérdés

Következő kérdéseim lennének: 1. Ha valaki 2, 4, illetve 6 órában dolgozik, akkor ezek az évek hogy számítanak? Egy naptári év egy évnek? A törvényben hol találom? A nők 40 éves munkaviszony miatti nyugdíjba vonulása miatt kérdezem. 2. Ha egy őstermelő éves bevétele minimális, körülbelül 600 ezer forint, ez után fizeti a törvényben előírt kötelezettséget, akkor az éveit hogyan számolják? Egy év egy évet jelent a szolgálati időnél?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Cégnév változása

dr. Magyar Attila

ügyvéd

Magyar-Hajós-Dobos Ügyvédi Iroda

Nem közhasznú egyesület támogatásának igazolása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 december
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31