68 találat a(z) népegészségügyi termékadó cimkére

Bevallási határidő Esemény

Népegészségügyi termékadó lángossütőnél? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Abban kérem szépen a segítségét, hogy arra, aki saját maga állít elő lángost, és árusítja a büféjében, vonatkozik a neta-kötelezettség? A neta törvény 2. § d) pontja vonatkozhat rám? Sós snack Természetesen helyben sütött, azonnali fogyasztásra alkalmas (nem előre csomagolt), gabonalisztből készült lángosról van szó. Köszönöm szépen a válaszát! Tisztelettel: Tyukodi Emil

Adózási határidők 2019. július 22-28. Cikk

Adózási határidők a NAV tájékoztatása szerint.

Bevallási határidő Esemény

Befizetés Esemény

Bevallás Esemény

Ötödével nő a népegészségügyi termékadó, a pálinka is adóköteles lett Cikk

Általánosan 20 százalékkal emelkedik január 1-jétől a népegészségügyi termékadó (neta) az egészségi kockázatot jelentő ételek és italok esetében, emellett az adóköteles italok körébe tartoznak újévtől a gyümölcspárlat, a pálinka és a gyógynövényes italok is – közölte a Pénzügyminisztérium (PM).

Megjelent a szeptemberi VálaszAdó Cikk

A nyári törvényalkotási szünet kiváló alkalmat adott arra, hogy részleteiben is kibontsuk a július végén elfogadott adócsomagot.

Adóemelés miatt drágulhat az üdítőital, a gyümölcspárlat és a gyógynövényes ital Cikk

Az országgyűlési tárgyalás alatt lévő T/625. számon benyújtott adócsomag népegészségügyi termékadóra vonatkozó javaslatainak elfogadása esetén drágulhatnak az üdítőitalok, a gyümölcspárlatok és a gyógynövényes italok.

Népegészségügyi termékadó: változhatnak a szabályok Cikk

Szakmai egyeztetést kezdeményez a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége (ÉFOSZ) azért, mert tudomásuk szerint folyamatban van a népegészségügyi termékadóra vonatkozó szabályozás módosítása – közölte az agrárkamara.

Neta Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk észlelte, hogy egy külföldi partnerünknek kiszámlázott netás termékek neta értékét nem vontuk le a fizetendő adónkból! Már 2016-ban sem! Az lenne a kérdésem, hogy a tárgyhavi bevallásunk fizetendő adójából levonhatjuk a különbözetet vagy revíziózzuk a bevallásunkat visszaigényelve az összeget? És a 2016-os évi többlet? Válaszát előre is köszönjük!

Önköltségszámítás esetén az árbevétel meghatározása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az önköltségszámítás értékhatárainak vizsgálata során a szeszgyártással foglalkozó társaság árbevétele csökkenthető-e az ötös számlaosztályban elszámolt jövedéki adó és népegészségügyi termékadó összegével? Esetlegesen milyen feltételek esetén vonhatók le a nettó árbevételből? Segítségüket köszönjük.

Népegészségügyi termékadó (neta) Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk netás termékeket értékesít. Egészségmegőrző program keretében a neta 10%-át költségként elszámolhatja a cég. Ennek feltétele, hogy a szolgáltatás bármely magánszemély által ingyen, illetve legfeljebb 500 forint ellenében elérhető legyen. Van olyan szolgáltató, aki áfásan bocsátja ki felénk a számláját. Kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben a 10% költség áfa nélküli értéket takar?

Neta külföldről Kérdés

Cégünk külföldről vásárol ételízesítőt. Mikor kell megfizetni a népegészségügyi termékadót (neta): a beszerzéskor vagy az első értékesítéskor? Köszönettel.

A Neta-val csökkentheti adóját Cikk

A fizetendő adó összegét csökkentheti az – adómegállapítási időszakban – egészségmegőrző programokkal kapcsolatban felmerült költségeivel, ráfordításaival – olvasható a NAV honlapján.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Minimum járulék

Széles Imre

tb-szakértő

Közhasznú nonprofit kft. beszámoló típus

Pölöskei Pálné

adószakértő

Egyszerűsített végelszámolásnál érvényes határidők

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close