78 találat a(z) német cimkére

Ukrajna támogatását segítő új pénzügyi alap létrehozását javasolják az EU-nak a németek Cikk

Az orosz támadás ellen védekező Ukrajna támogatását szolgáló új pénzügyi alap felállítását javasolja Németország az európai uniós társországoknak – jelentette be Olaf Scholz kancellár csütörtökön Berlinben.

Németországi nem adózott jövedelem Kérdés

Láncügylet svájci szereplővel Kérdés

EU-s igénybe vett szolgáltatás utáni áfa Kérdés

Termékértékesítés Törökországban Kérdés

A mikrocsipek hiánya miatt szenved a német autóipar Cikk

Jelentősen romlott az üzleti hangulat az autóipar németországi szereplőinek körében az alapanyagok, főleg a mikrocsipek hiánya miatt – mutatta ki egy csütörtökön ismertetett felmérés.

Németországi özvegyi nyugdíj adózása Kérdés

Közösségen belüli termékértékesítés bérmunkával Kérdés

Közvámraktári szolgáltatás áfája Kérdés

Magyar cég a közvámraktárában logisztikai szolgáltatást végez (rakodás, tárolás, vámkezelés vámbiztosíték, kezesség). 1. Német cég tulajdonában lévő rúdacél 3. országból vámáruként érkezik a közvámraktárba. A logisztikai szolgáltatás a tulajdonos magyar vasúti képviselőjének megrendelésére történik. Az áru másik fuvareszközzel vámáruként a) esetben másik közösségi tagállamba, b) esetben 3. országba megy. 2. Orosz származású műtrágya tulajdonosa svájci cég. Romániában rakják hajóra, vámáruként érkezik a közvámraktárba, tárolás után vámáruként megy Boszniába. A logisztikai szolgáltatás bolgár cég megrendelésére történik. Kérdés: a logisztikai szolgáltatást 1.a), 1.b), 2. esetben áfásan, mentesen vagy áfakörön kívüliként kell-e számlázni ?

Nőtt a németországi munkanélküliek száma Cikk

A német konjunktúra lassulása a munkaerőpiacon is kezdi éreztetni hatását, augusztusban nőtt a munkanélküliek száma az előző havihoz képest és emelkedett a munkanélküliségi ráta is a német szövetségi munkaügyi hivatal, a Bundesagentur für Arbeit (BA) csütörtökön publikált jelentése szerint.

Rövidített munkaidő lesz egy német autóipari beszállító cégnél Cikk

Rövidített munkaidő bevezetésére készül a Schaeffler német autóipari beszállító cég egy hazai üzemében az ágazat egészére jellemző hullámvölgy miatt – írta csütörtökön a Handelsblatt című üzleti lap.

Panama-iratok: razzia Németországban az offshore-botrány kapcsán Cikk

Nagyszabású razziát tartottak szerdán a német hatóságok a Mossack Fonseca panamai ügyvédi iroda Panama-iratok néven is ismert adatbázisából nyert értesülések alapján.

Nem bírságolható a sárga német rendszám Cikk

Zöld utat kap a sárga német rendszám! Az országos rendőrfőkapitány egyetért az ombudsman felkérésével. A jövőben nem bírságolják az ideiglenes német rendszámmal Magyarországra hozott gépjárművek vezetőit. Az országos rendőrfőkapitány egyetért az alapvető jogok biztosának álláspontjával, amely a Kúria közigazgatási elvi határozata alapján jogszerűtlennek tartja az öt napig érvényes ideiglenes német rendszámmal Magyarországon közlekedők rendőri bírságolását, a forgalmi engedély és a rendszám elvételét.

Külföldi ügyvezető 08-as havi bevallás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy belföldi kft., amelynek német az ügyvezetője. Németországban fizet járulékot, ott is lakik, ott biztosított. Magyarországon nincs lakcíme sem. Nem vesz fel semmilyen járandóságot. Kérdésem az lenne, hogy kell-e havonta a 08-as bevallást küldeni róla vagy sem? Köszönettel.

Újabb német városokból tiltják ki a koros dízeleket Cikk

Egy bírósági döntés értelmében jövőre újabb két német városból tiltják ki részben a régebbi dízelautókat, hogy ezzel is csökkentsék a légszennyezettség mértékét.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Heti pihenőidő

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs