82 találat a(z) német cimkére

Óriási razzia volt a Debrecen mellett is beruházó kínai cég német gyárában Cikk

Egy tavalyi rutinellenőrzéskor több tucat kínai munkás elfutott a rendőrök elől, ezért volt most összehangolt razzia. A hatóságok illegális munkavégzés-, illegális tartózkodás- és hamisított beutazási okmányok gyanúja miatt vonultak ki az arndstadti létesítményhez, írja a hvg.hu.

Kínában élő német állampolgár adózása Kérdés

Bérmunka Kérdés

Kompromisszum szükséges az oroszok schengeni vízuma ügyében? Cikk

Kompromisszumos megoldást kell keresni az orosz turisták schengeni vízumának korlátozása kérdésében az EU-tagországok külügyminisztereinek – jelentette ki Jan Lipavsky cseh külügyminiszter az uniós országok külügyminiszterei kétnapos informális találkozójának megnyitása előtt kedden délután Prágában, közölte az MTI.

Ukrajna támogatását segítő új pénzügyi alap létrehozását javasolják az EU-nak a németek Cikk

Az orosz támadás ellen védekező Ukrajna támogatását szolgáló új pénzügyi alap felállítását javasolja Németország az európai uniós társországoknak – jelentette be Olaf Scholz kancellár csütörtökön Berlinben.

Németországi nem adózott jövedelem Kérdés

Láncügylet svájci szereplővel Kérdés

EU-s igénybe vett szolgáltatás utáni áfa Kérdés

Termékértékesítés Törökországban Kérdés

A mikrocsipek hiánya miatt szenved a német autóipar Cikk

Jelentősen romlott az üzleti hangulat az autóipar németországi szereplőinek körében az alapanyagok, főleg a mikrocsipek hiánya miatt – mutatta ki egy csütörtökön ismertetett felmérés.

Németországi özvegyi nyugdíj adózása Kérdés

Közösségen belüli termékértékesítés bérmunkával Kérdés

Közvámraktári szolgáltatás áfája Kérdés

Magyar cég a közvámraktárában logisztikai szolgáltatást végez (rakodás, tárolás, vámkezelés vámbiztosíték, kezesség). 1. Német cég tulajdonában lévő rúdacél 3. országból vámáruként érkezik a közvámraktárba. A logisztikai szolgáltatás a tulajdonos magyar vasúti képviselőjének megrendelésére történik. Az áru másik fuvareszközzel vámáruként a) esetben másik közösségi tagállamba, b) esetben 3. országba megy. 2. Orosz származású műtrágya tulajdonosa svájci cég. Romániában rakják hajóra, vámáruként érkezik a közvámraktárba, tárolás után vámáruként megy Boszniába. A logisztikai szolgáltatás bolgár cég megrendelésére történik. Kérdés: a logisztikai szolgáltatást 1.a), 1.b), 2. esetben áfásan, mentesen vagy áfakörön kívüliként kell-e számlázni ?

Nőtt a németországi munkanélküliek száma Cikk

A német konjunktúra lassulása a munkaerőpiacon is kezdi éreztetni hatását, augusztusban nőtt a munkanélküliek száma az előző havihoz képest és emelkedett a munkanélküliségi ráta is a német szövetségi munkaügyi hivatal, a Bundesagentur für Arbeit (BA) csütörtökön publikált jelentése szerint.

Rövidített munkaidő lesz egy német autóipari beszállító cégnél Cikk

Rövidített munkaidő bevezetésére készül a Schaeffler német autóipari beszállító cég egy hazai üzemében az ágazat egészére jellemző hullámvölgy miatt – írta csütörtökön a Handelsblatt című üzleti lap.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Munkába járási költségtérítés

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Közalapítvány nonprofit kft.-t hoz létre

Pölöskei Pálné

adószakértő

Rekultiváció (?) elszámolása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 február
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
hirdetÉs