72 találat a(z) német cimkére

Németországi özvegyi nyugdíj adózása Kérdés

Közösségen belüli termékértékesítés bérmunkával Kérdés

Közvámraktári szolgáltatás áfája Kérdés

Magyar cég a közvámraktárában logisztikai szolgáltatást végez (rakodás, tárolás, vámkezelés vámbiztosíték, kezesség). 1. Német cég tulajdonában lévő rúdacél 3. országból vámáruként érkezik a közvámraktárba. A logisztikai szolgáltatás a tulajdonos magyar vasúti képviselőjének megrendelésére történik. Az áru másik fuvareszközzel vámáruként a) esetben másik közösségi tagállamba, b) esetben 3. országba megy. 2. Orosz származású műtrágya tulajdonosa svájci cég. Romániában rakják hajóra, vámáruként érkezik a közvámraktárba, tárolás után vámáruként megy Boszniába. A logisztikai szolgáltatás bolgár cég megrendelésére történik. Kérdés: a logisztikai szolgáltatást 1.a), 1.b), 2. esetben áfásan, mentesen vagy áfakörön kívüliként kell-e számlázni ?

Nőtt a németországi munkanélküliek száma Cikk

A német konjunktúra lassulása a munkaerőpiacon is kezdi éreztetni hatását, augusztusban nőtt a munkanélküliek száma az előző havihoz képest és emelkedett a munkanélküliségi ráta is a német szövetségi munkaügyi hivatal, a Bundesagentur für Arbeit (BA) csütörtökön publikált jelentése szerint.

Rövidített munkaidő lesz egy német autóipari beszállító cégnél Cikk

Rövidített munkaidő bevezetésére készül a Schaeffler német autóipari beszállító cég egy hazai üzemében az ágazat egészére jellemző hullámvölgy miatt – írta csütörtökön a Handelsblatt című üzleti lap.

Panama-iratok: razzia Németországban az offshore-botrány kapcsán Cikk

Nagyszabású razziát tartottak szerdán a német hatóságok a Mossack Fonseca panamai ügyvédi iroda Panama-iratok néven is ismert adatbázisából nyert értesülések alapján.

Nem bírságolható a sárga német rendszám Cikk

Zöld utat kap a sárga német rendszám! Az országos rendőrfőkapitány egyetért az ombudsman felkérésével. A jövőben nem bírságolják az ideiglenes német rendszámmal Magyarországra hozott gépjárművek vezetőit. Az országos rendőrfőkapitány egyetért az alapvető jogok biztosának álláspontjával, amely a Kúria közigazgatási elvi határozata alapján jogszerűtlennek tartja az öt napig érvényes ideiglenes német rendszámmal Magyarországon közlekedők rendőri bírságolását, a forgalmi engedély és a rendszám elvételét.

Külföldi ügyvezető 08-as havi bevallás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy belföldi kft., amelynek német az ügyvezetője. Németországban fizet járulékot, ott is lakik, ott biztosított. Magyarországon nincs lakcíme sem. Nem vesz fel semmilyen járandóságot. Kérdésem az lenne, hogy kell-e havonta a 08-as bevallást küldeni róla vagy sem? Köszönettel.

Újabb német városokból tiltják ki a koros dízeleket Cikk

Egy bírósági döntés értelmében jövőre újabb két német városból tiltják ki részben a régebbi dízelautókat, hogy ezzel is csökkentsék a légszennyezettség mértékét.

Nagy áresésre számítanak a német autópiacon Cikk

Szép idők várnak a német autóvásárlókra az Essen-Duisburg Egyetem CAR autóipar kutatóintézetének tanulmánya szerint az autógyáraknak a dízelautók becserélésére adott újabb nagy kedvezményeinek, valamint a kereskedőknél felduzzadt készletállománynak köszönhetően.

Külföldi áruforgalom és áfa Kérdés

Ügyfelem (kft) Kínából szerez be árut egy német cég megbízásából. A német ragaszkodik ahhoz, hogy a magyar cég sajátjaként adja el neki az árut. A magyar tehát árut vásárol Kínában, és értékesíti Németországban. Az áru nem érkezik be Magyarországra, Szlovéniában a hajóról átrakját egy közúti járműre, amely Németországba viszi az árut. Hogyan kell minősíteni ezt az ügyletet az áfa szempontjából, hogyan alakul ennek megfelelően a 1865-s bevallás? Köszönöm ha válaszolnak, üdvözlettel CsK

Külföldi nyugdíjas adózása Magyarországon és külföldön Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2 fő német állampolgár áttelepült Magyarországra, van regisztrációs kártyája, lakcímkártyája. Az egyik állampolgárnak megszűnt a külföldi biztosítási jogviszonya, itt Magyarországon fizeti meg az egészségügyi szolgáltatási járulékot. A másik állampolgárnak megmaradt a külföldi biztosítása. Annak az állampolgárnak, akinek megmaradt a külföldi jogviszonya, a nyugdíja több összetevőből áll. Kap állami nyugdíjat + szakmai tagok szervezetétől (könyvvizsgálók nyugdíjalapjából) nyugdíjat, valamint társasági nyugdíjalapból kap nyugdíjat. Ez utóbbit nem csak havonta kapja, de egy egyszeri járandóság is jár neki. Ezekkel a jellemzőkkel a kettős adózás elkerülése miatt milyen adófizetési kötelezettsége keletkezik külföldön és Magyarországon? Válaszát előre is köszönöm!

Ingatlanfelújítás külföldi megrendelőnek Kérdés

Tisztelt Szakértő, ügyfelem egy építőipari kisvállalkozás. Megbízást kapott egy budapesti ingatlan felújítási munkálatainak elvégzésére. A megbízó egy német illetőségű cég, magyar adószám nélkül. A kérdésem az, hogy ha kibocsátják az építőipari tevékenységről szóló számlát egyenes áfával, amit a német cég nem is akar visszaigényelni, az helyes eljárás-e, illetve az online számlázó rendszerben csak az alvállalkozók, illetve az építőanyagról szóló számlák fognak megjelenni, mint bejövő/szállítói számlák, de a kimenő számla, mivel a megrendelő német, nem fog látszani. Illetve, ha hibás ez a megoldás, akkor mi lenne a szabályos út? Válaszukat előre is köszönöm

3,5 tonna alatti fuvarozás unióba Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik ügyfelünk most kezdett Németországba, Ausztriába kis teherautóval fuvarozni, a gépkocsivezető munkaviszonyban van. A gépkocsivezető kaphat napi 60 euró napidíjat, de úgy tudom nem kötelező. Úgy tudjuk, ha Németországban vagy Ausztriában rakodik le, vagy fel, meg kell adni az ottani minimálbért a dolgozónak. Azt is tudjuk, hogy 2018-ban mennyi a német és osztrák minimálbér. Le tudnák vezetni példával, hogy ezt hogyan kell számolni: például ha 12 órakor ér Németországba, 14 órakor lerakodik és egy óra múlva indul visszafelé 15 órakor, és 17 órakor visszalép a német határon. Olvastam olyan állásfoglalást is, hogy ha napidíjat kap, és az több mint a külföldi minimálbér, akkor nem kell adni például a német minimálbért. Igaz lenne ez (esetünkben nem kamionról van szó, csak kis teherautóról)?

Ennyit dolgoznak egy héten a németek Cikk

Többet dolgoznak és kevesebbet keresnek a volt NDK területén élő németek, mint Németország nyugati tartományainak lakossága – mutatta ki egy német kormányzati felmérés. Az is kiderült, átlagosan mennyit dolgoznak egy héten a németek.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Lakásbérlés áfájának levonhatósága

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Új adatszolgáltatási szabályok egyéb szálláshely-szolgáltatóknak

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Könyvelő felelőssége

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 június
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close