119 találat a(z) munkaviszony megszűnése cimkére

Munkáltatóváltás Kérdés

Adott „A” cég, mely az újonnan alakult „B” cég többségi befolyással rendelkező tulajdonosa. -„A” cég üzletágát, szerződéses partnereit átadja „B” cégnek. - „A” cég dolgozóit átveszi „B” cég. 1. Ebben az esetben hogyan kell a dolgozók jogviszonyát kezelni? 2. Szükség van-e a munkaviszony megszüntetésére, a ki nem vett szabadság kifizetésére? 3. Ha nem kell megszüntetni a munkaviszonyt, hogyan kezeljük „A” és „B” cégekben a dolgozók jogviszonyát? (Egyik hónapban „A” cég 08-as járulék bevallásában a jogviszony nem szűnik meg. Másik hónapban a „B” cég 08-as bevallásában a jogviszony kezdete az „A” cégben szereplő kezdődő időpont?). 4. Munkaszerződés-módosításra van szükség, amiben a „B” cég szerepel munkáltatóként? 5. A 1041-es változásbejelentőt be kell küldeni?

Cafeteria elszámolása munkaviszony megszűnésekor Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkavállalónk év elején megkapta béren kívüli juttatásként SZÉP-kártya vendéglátás éves összegét 150 ezer forintot, de úgy alakult, hogy június 30-ával megszűnik a munkaviszonya. Munkáltató év elején bevallotta és megfizette a 15 százalék szja-t és 19,5 százalék szochót a cafeteria után. Jól tudom, hogy munkaviszony megszűnésekor arányosítani kell a béren kívüli juttatás összegét a munkaviszonyban töltött napokra (181 nap, összege 74 384 forint)? A szabályzat szerint a dolgozótól le kell vonni a túlfizetett összeget. Jól gondolom, hogy a fennmaradó – nem munkaviszonyos – napokra kiszámított 75 616 forintot simán levonjuk a dolgozó nettó béréből? Hogyan kell eljárni ilyen esetben? A már befizetett béren kívüli juttatás adójával mi a teendő? Válaszát előre is köszönöm! Üdv. M.Anikó

Egészségpénztári hozzájárulás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkáltató az alkalmazottak részére egészségpénztári hozzájárulást biztosít, ami bérként adózó juttatás. A munkáltató a juttatásokat negyedévente utalja a dolgozók részére. Időközben egy dolgozó felmondott márciusban, de kettő havi juttatását április hónapban elutalta a pénztári számlára, amikor már nem volt állományban a munkavállaló. Milyen formában fog adózni ezen juttatás és milyen adóterhekkel? Milyen módon kell ezt az adott járulékbevallásban szerepeltetni? Milyen adóelőleg-megállapítási kötelezettségek állnak fenn ebben az esetben?

Közös megegyezés Kérdés

A dolgozó 2019. január 18-án pénteken dolgozott utoljára. A dolgozó munkaviszonyát közös megegyezéssel, 2019. január 18-ai keltezéssel 2019. január 21-ei hatállyal, közös megegyezéssel megszüntették. A következőkre hivatkoznak: "A közös megegyezés közlésének napja a hatályba lépésének napja (mindig a közlést követő nap), tehát a közös megegyezéssel napi hatállyal (másnap) történik." 1. kérdés: Jó-e ez a joggyakorlat? 2. Ennek a dolgozónak január 18-án szűnik meg a jogviszonya? Január 18-án dolgozott utoljára. 3. A 19T1041 es nyomtatványon is a 2019 január 18-át jelölöm mint a munkaviszony megszűnését? Választ előre is köszönöm.

SZÉP-kártyás juttatások elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Állásfoglalását szeretném kérni az alábbi témában. Abban az esetben, ha év közben szűnik meg a munkavállaló munkaviszonya, és az időarányos (450 ezer forintos korlát) részt a munkavállaló részére juttatott SZÉP-kártyás összeg nem haladja meg, azonban az egyes alszámlára juttatott összeg – a három zsebből kettő esetében – meghaladja (egy esetében még adható lenne a kedvezményes adózással), külön-külön (zsebenként) kell vizsgálni az időarányos részt, vagy elég egy összegben nézni a 450 ezer forint időarányos részét? Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Varró Mária

Munkaviszony megszűnése gyed alatt Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk végelszámolással történő megszűnését határozta el a tulajdonos. A munkavállalók munkaviszonyát megszüntetjük, és a törvény szerinti végkielégítést és felmondási időre járó bérüket megkapják. Kérdésem a cégnél állományban, de jelenleg gyed-en lévő kismamákkal kapcsolatos. Milyen bérrel kell számolni az ő esetükben a végkielégítés összegét? Azzal a bérrel, amikor elmentek szülési szabadságra, vagy pedig az ugyanabban a munkakörben dolgozók jelenlegi bérével? Aki részmunkaidős munkaviszonyban volt, felmondási időre járó bért és a végkielégítést is csak részmunkaidőnek megfelelő mértékben kapja? Mikor szűnik meg a jogviszonyuk a cégnél? Köszönöm megtisztelő válaszát.

Felmondás próbaidő alatti keresőképtelenség esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem a következő: a munkavállaló próbaidő alatt keresőképtelenné válik üzemi balesetből kifolyólag. Felmondhat-e neki a munkáltató az üzemi baleseti táppénz alatt, és ez esetben a felmondás napjával meg is szűnik a munkaviszonya a munkavállalónak, vagy csak az üzemi baleseti táppénz lejártát követő napon szűnik meg a munkaviszony? Köszönöm a választ.

Határozott idejű munkaszerződés, védett kor Kérdés

Tisztelt Szakértő! Határozott idejű szerződéses, védett korban lévő munkavállaló munkaviszonya megszüntethető a határozott idő lejártával? A munkavállaló szerződése 2018.01.01-2018.05.31. időszakra szól. Időközben védett korba kerül. Tudomásom szerint a munkaviszony megszűnik, ha azt nem hosszabbítják meg, vagy nem válik határozatlan idejűvé, de attól, hogy a munkavállaló eléri a védett kort a szerződés nem válik határozatlan idejűvé, május 31-én megszüntethető? Köszönöm a segítségét! Tisztelettel Temesvári Éva

Munkaviszony megszűnésének hatálybalépése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Amennyiben a közös megegyezéssel történő munkaviszony-megszüntetésről szóló megállapodásban ez a mondat szerepel: "...megállapodnak abban, hogy a fenti munkaviszonyt 2018. 01. 25. napi hatállyal, közös megegyezéssel megszüntetik.", akkor melyik az utolsó munkában töltött nap? A 01. 24. vagy a 01. 25.? A szabadság megváltásra kerül, tehát azzal nem kell kalkulálnunk. Válaszát köszönöm.

Leszázalékolt munkavállaló Kérdés

Tisztelt Szakértő! Fizikai munkát végző munkavállalóm – akit egyébként a rehabilitációs adó szempontjából figyelembe vettünk, és kedvezményre voltunk jogosultak utána –, hosszú táppénzes időszakát kezdte meg ősz elején. Majd egy idő után, többszöri felszólitásra sem kaptunk tőle táppénzes papirt, végül késve, de eljuttatta hozzánk a leszázalékolásáról szóló határozatát. Ha jól értem, a leszázalékolás kezdő napját megelőző nappal a munkaviszonya nálunk megszűnt? Amennyiben igen, úgy kilépő papirt kell kapjon, és a bent lévő szabadságát részére ki kell fizetni? Illetve a 08-as bevalláson, mint táppénzes szerepelt 1-2 hónapig – tévesen –, ott a kifizetés hónapjára önellenőrzéssel valljuk be a kilépéskor fizetett jövedelmet? Válaszát előre is köszönöm!

Felmondás baleseti táppénz alatt Kérdés

Tisztelt Adózóna! Egyik munkavállalónk (szakács) munkahelyén saját hibájából elvágta a kezét. Jelenleg baleseti táppénzt kap. 2 hónapig semmit nem tudtunk róla, most írásbeli felszólításunkra megjelent és azt mondta, hogy újabb műtétre lesz szükség. Utalt arra is, hogy munkakörét nem fogja tudni már ellátni, keressünk a helyére valakit és a munkaviszonyát közös megegyezéssel szüntessük meg. Kérdésem az, hogy ha írásban rögzítjük a közös megegyezéssel történő munkaviszony-megszüntetést, azon a napon megszüntethető-e a jogviszony? A baleseti táppénzt az OEP továbbra is folyósítja és a munkáltató köteles a táppénz hozzájárulást fizetni? Vagy mondjon fel a dolgozó és a felmondási idő letelte után megszűnik a jogviszony akkor is, ha még nem keresőképes? A baleseti táppénzt folyósítják továbbra is? Meddig kell a táppénz-hozzájárulást fizetni?

Munkaviszony megszünésekor megtartható munkaeszköz adózása Kérdés

Tisztelt Hölgyem vagy Uram! Kérem szíves segítségét azzal a kérdéssel kapcsolatban, ha a munkavállaló munkaviszonya közös megegyezéssel szűnik meg, akkor az általa megtartható tárgyi eszköz értéke miképpen adózik? Ebben az esetben, ha a megtartható eszköz laptop, telefon, az utolsó munkában töltött napra kiszámolt nettó érték a munkabér részét képezi, vagy egyéb juttatásként adózik? Illetve ezzel egyidejűleg a tárgyi eszköz levonásba helyezett áfája visszafizetendőnek minősül? Vagy milyen más módon keletkeztethet adókötelezettséget az ügylet? Köszönöm szépen a segítséget előre is.

Járulékszabályok a munkaviszony megszűnése utáni kifizetéseknél Cikk

Gyakran előfordul, hogy volt munkavállaló számára – tehát a biztosítási jogviszony megszűnését követően – kell a munkáltatónak valamilyen juttatást vagy elmaradt bért kifizetnie. Az ezekhez kapcsolódó közterhek megállapítása és bevallása során könnyen el lehet bizonytalanodni; különösen igaz ez az egyéni járulékokra, amelyekhez ellátás is kötődik.

Béren kívüli juttatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Dolgozónk januárban megkapta az első félévi béren kívüli (pénzbeli és SZÉP-kártya) juttatását. Munkaviszonya májusban közös megegyezéssel megszűnt. A cafetéria keret feletti időarányos részét a szabályzatban foglaltak alapján a munkabéréből levontuk. A januárban befizetett adók (alap 1,18-szorosa után 15 százalék szja, 14 százalék eho) önellenőrzéssel javítható, vagy a május havi kötelezettségből levonható? Válaszát köszönöm.

Baleseti táppénz a munkaviszony megszűnését követően Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítségét szeretném kérni baleseti ellátással kapcsolatban. A munkavállaló határozatlan idejű munkaviszonyának fennállása alatt 2017 szeptemberében balesetet szenvedett, melynek üzemiségét a kifizetőhely megvizsgálta, de még nem került sor a baleseti ellátás folyósítására. A munkavállalónak a munkaköre és ezzel együtt a munkaviszonya is 2017. szeptember 30-ával megszűnik. Tovább kaphatja-e a baleseti táppénzt a munkavállaló, amennyiben annak üzemiségét határozatban elismerik? Amíg ez nem történik meg, mit tehet a munkavállaló, ha továbbra is igazoltan beteg? Október 1-jétől jelentkezhet, hogy álláskeresőként nyilvántartásba vegyék? Válaszát előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Eb-jegyértékesítés – Németország áfa

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Közösségen belüli beszerzés

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink