347 találat a(z) munkavállaló cimkére

Így viselkedik a jó munkavállaló Cikk

A munka törvénykönyve I. fejezete tartalmazza azokat az alapvető szabályokat, amelyek zsinórmértékül szolgálnak a munkáltató és munkavállaló magatartásához. Míg ezeket a felek egy része emberi jóérzésből fakadóan minimumszabályként betartja, gyakori eset az alapelvek megsértése és a bíróság ezen alapuló marasztaló ítélete is.

Mégis jön a burkolt adó a kereskedelmi cégekre? Cikk

Nem mondott le a kormány arról az ötletről, hogy előírja, mennyi eladónak kellene dolgozni a boltokban – derül ki az Index által közölt legújabb kormányzati előterjesztésből.

Üzemi tanács és összeférhetetlenség Kérdés

Elvesztett szem – a munkáltató egészségsértése Cikk

Az emberi szem elvesztése akkor is jelentős és eszerint kompenzálandó hátrányt jelent a munkavállaló számára, ha az már eltávolítása előtt sem volt alkalmas funkciója betöltésére – mondta ki egy eseti ügyben a Kúria.

A munkavállaló világnézete Cikk

Mennyiben indokolhatja egy munkavállaló munkaviszonyának megszüntetését a politikai, vallási, világnézeti semlegesség mint valós foglalkoztatási követelmény? – az Asma Bougnaoui és a G4S Secure Solutions NV ügyek tanulságai

Harmadik országbeliek munkavégzése Kérdés

Így kaphat lakhatási támogatást Cikk

Mit tehet a munkáltató, ha a számára fontos szakembernek nincs lakása a munkavégzés helyének közelében? Az adótörvények 2017. január 1-jétől hatályba lépett egyes rendelkezései több kedvezménnyel is segítik az álláskeresők lakhatásának munkáltatói megoldását, támogatását.

Oszt jónapot! Meddig mehet a munkaadói megtorlás? Cikk

Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. Erre a mondásra alapozhatta a munkavállalók megbüntetését egy munkaadó. Olvasói kérdésre dr. Kéri Ádám ügyvéd válaszolt.

Tudálékosok kíméljenek! Szempontok munkaerő felvételénél Cikk

Legyen megfelelő szakismerete, de ne okoskodjon folyton. Legyen csapatjátékos, de ne szellőztesse ki a munkahelyi információkat. Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen a megfelelő munkaerő, hogyan vizsgálhatja ezt felvétel előtt a munkáltató? Ismertetjük.

Keresőképtelen munkavállaló munkaviszonyának megszüntetése Cikk

Hogyan szüntethető meg a tartósan beteg munkavállaló munkaviszonya? Olvasói kérdésre dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász ügyvéd válaszolt.

Ezek a leggyakoribb munkahelyi adatkezelési hibák Cikk

A munkáltató a működése során személyes adatok sokaságát kezeli, mellyel összefüggésben számos hibát elkövethet. Ezek közé tartozik a jogalap nélküli vagy rossz jogalapra épülő adatkezelés, de az is előfordulhat, hogy a kezdetben még megfelelő jogalappal történő adatkezelés idővel fordul át jogellenesbe. Az alábbiakban néhány gyakori hibát, valamint a helyes megoldásokat mutatjuk be.

Munkaviszony felszámolás esetén II. Kérdés

Cégek közötti munkavállaló-áthelyezés Kérdés

Kiszolgáltatott munkavállalók Cikk

Lopva átadott feketepénz, bejelentés nélküli foglalkoztatás, kényszer hatására aláírt munkaszerződés-módosítás, díjazás nélküli rendszeres túlórák, lelki terror, diszkrimináció. Ez csak néhány példa arra, hogy mi zajlik manapság egy-egy munkahelyen. Mit tehet a kiszolgáltatott munkavállaló?

Nyugdíjas munkavállaló 40 éves munkaviszonnyal Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Alapítvány – elengedett kötelezettség és üdülési térítés számlázása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Iparűzési adó feltöltés bevallása, ha az előlegfizetés nem történt meg

Antretter Erzsébet

adószakértő, mérlegképes könyvelő

Niveus Consulting Group Kft.

2019 december
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X