42 találat a(z) munkaadó cimkére

Meg lehet-e szabadulni a gyedről visszatérő kismamától? Kérdés

A munkáltató nem tudja továbbfoglalkoztatni a gyedről visszatérni szándékozó anyukát. Megszabadulhat-e tőle jogszerűen? Olvasói kérdésre Viszló László, az Adózóna munkajogi szakértője válaszol.

Közös megegyezés: van megoldás, ha nem utalják, ami jár Cikk

Mit tehet a munkavállaló, ha három hónapja tartozik a bérével a munkáltató, akivel közös megegyezéssel szüntette meg a munkaviszonyát? Olvasói kérdésre Viszló László, az Adózóna munkajogi szakértője válaszol.

Módosíthatják-e a szerződésem, mielőtt gyesre megyek? Cikk

Határozatlan idejű szerződést módosíthat-e a munkáltató, mielőtt alkalmazottja gyesre megy? Olvasói kérdésre Horváth Linda, az Adózóna munkajogásza válaszol.

Megszüntetnék a túlórapénzt Cikk

Hat hónapos próbaidő, 44 órás munkahét túlórapénz nélkül és legfeljebb két hét szabadság járna dolgozóknak, ha a konvergencia program részeként nyáron parlament elé kerülő törvénymódosítási javaslatokat elfogadják. A foglalkoztatás átalakítására várhatóan 2011 júliusáig kerül sor, az új keretrendszer pedig 2012 januárjától léphet életbe.

Alkalmi munka és a várható APEH-gyakorlat Cikk

Az alkalmi munkára vonatkozó új szabályok a mai naptól hatályosak, de leginkább a hatóságok malmára hajtják a vizet. Mire kell figyelni a alkalmi munka bevallásánál, mikor kell fizetni a közteher-előleget és mire számíthatnak a munkaadók APEH-től? összeszedtük.

Megbüntetik a munkáltatót, ha nincs papírja Cikk

Régi előírás, hogy a munkaadónak kötelező foglalkozás-egészségügyi alkalmassági vizsgálatot biztosítania a munkavállalói számára, de kevés munkáltató tudja, milyen további feladatai vannak.

Pórul járhatnak a cégek a megemelt rehabilitációs hozzájárulással Cikk

Rehabilitációs hozzájárulás címén ettől az évtől közel egymillió forintot kell fizetnie annak a munkaadónak, akinek több mint 20 fős állománya van de nem foglalkoztat megváltozott munkaképességű dolgozót.

Névdiszkrimináció a munkaerőpiacon: ki mire pályázhat? Cikk

Egy közelmúltban megjelent munkaerő-piaci kutatás eredményei szerint az ír munkaadók még mindig hajlanak arra, hogy származási alapon is szűrjék a jelentkezőket. A vizsgálat eredményei szerint a tradicionálisnak számító ír nevekkel rendelkező álláskeresőknek nagyobb esélyük van arra, hogy behívják őket interjúra, mint az ír környezetben idegennek ható vezetéknevet viselő társaiknak – olvasható az Irish Times honlapján.

A munkajogász válaszol: gyes, szabadságolás, kölcsönzött munkaerő Cikk

Hányszor lehet meghoszabbítani a határozott idejű munkaszerződést? Csökkenthetik-e a gyesről visszatérő dolgozó munkaidejét? Milyen szabályok alapján határozható meg a munkarend és a szabadságolás? Milyen jogai vannak a kölcsönzött munkaerőnek? Az Adózóna munkajogásza, Horváth Linda válaszol az olvasók kérdéseire.

Az APEH válaszol: ajándék, számla, nyugdíj, külföldi munka Cikk

Ha ajándékba kapunk - szüleimtől - földterületet, ennek mi az adóvonzata? Ha valaki nyugdíj mellett dolgozik, mennyi lehet a vállalkozói kivétje, hogy ne vesszen el a nyugdíja? Egy szolgáltató nem köteles ingyenesen számlát kiállítani? A munkanélküli kiskönyvvel foglalkoztatott dolgozóknak kifizetett bér után szakképzési hozzájárulást kell-e fizetni a munkaadónak? Az olvasó kérdez, az APEH válaszol.

Új lehetőség: munkaadója is kiegészíheti az ön nyugdíját Cikk

2008. január 1-jétől bővültek az önkéntes nyugdíjcélú megtakarítási lehetőségek. A foglalkoztató is kiegészítheti munkavállalója leendő nyugdíját, ha szerződést köt valamelyik nyugdíjszolgáltatóval.

A munkaadói, a munkavállalói és a vállalkozói járulékok Cikk

Mi a munkaadói, s mi a munkavállalói járulék alapja? Kinek nem szükséges vállalkozói járulékot fizetnie? Változások az elmúlt 10 évben, ami az adóhivatal honlapján olvasható.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Tagi jövedelem, minimumjárulék-szabály

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Angliai székhelyű cégnek számlázás

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Élet a Brexit után

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close