3 találat a(z) minimáljárulék cimkére

Adózási szigorítások halasztását, könnyítések bevezetését szorgalmazzák az adótanácsadók Cikk

Az Adótanácsadók Egyesületének elnöksége áttekintette az eddig hozott mikro- és kisvállalkozásokat segítő adózási intézkedéseket, és azokat kiegészítő, illetve új javaslatokat fogalmazott meg, és május 15-én – tételes jogszabályi szöveggel együtt – eljuttatta azokat a Pénzügyminisztériumnak.

Kft. tagjának személyes közreműködése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha egy kft. tagja, akinek nincs munkaviszonya sehol, és az ügyvezetést is nulla forintos megbízási díjért látja el, viszont a kft. tevékenységében napi 4 órában személyesen közreműködik, akkor muszáj megfizetnie a minimális járulékokat, vagy 4 órás munkaviszonyban is elláthatja a feladatát minimális járulékfizetés nélkül? Köszönöm a választ!

Munkavállalás Horvátországban Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy magánszemély, aki Magyarorszáon 40 órás munkaviszonnyal rendelkezik és egyéni vállalkozó Horvátországban szeretne munkát vállalni. A horvát jogszabályok szerint, ha valaki már rendelkezik 40 órás munkaviszonnyal (jelenleg Magyarországon), akkor mellette maximum heti 8 órát, de legfeljebb évi 180 órát adminisztrálhat, mint fizetett munkavégzés. Ebben az esetben ez kevés. Úgy próbáljuk megoldani, hogy a magánszemély Horvátországban 40 órás munkaviszonyt létesítsen, és az itthoni lecsökkenne heti 10 órásra. Kérdéseink a következők: 1. Horvátországban létesített munkaviszony mentesíti az egyéni vállalkozót a minimáljárulék-fizetési kötelezettség alól? 2. Ha nem, lehetséges, hogy Magyarországon 36 órás, Ho-ban 40 órás munkaviszonnyal rendelkezik? 3. Magyarországon is van olyan szabály, ha valaki külföldön 40 órás munkaviszonnyal rendelkezik, itthon maximalizálják a ledolgozható órák számát? Köszönettel: Szabóné Sós Ildikó

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyesület – könyvelés

Pölöskei Pálné

adószakértő

Számlázás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Pénztárgép, számlázás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close