121 találat a(z) megváltozott munkaképességű cimkére

Rehabilitációs hozzájárulás számítása Kérdés

Állami támogatás megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására Cikk

A megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának támogatására az állam jövőre 45,6 milliárd forintot fordít – mondta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ongán.

Fogyatékosság támogatás mellett gyermekvédelmi támogatás? Kérdés

Megváltozott munkaképességű – szocho-kedvezmény Kérdés

Amit a keresőtevékenységről érdemes tudni Cikk

A társadalombiztosítási, illetve családtámogatási ellátásokra való jogosultság általában összefügg a keresőtevékenység folytatásával. Emiatt fontos annak ismerete, hogy a vonatkozó jogszabály egészen pontosan mit is ért a fogalom alatt.

Szeptember 10-ig lehet pályázni a Foglalkoztatás 2020 programra Cikk

Szeptember 10-ig lehet pályázatokat beadni a Foglalkoztatás 2020 programban, amelyben 182 millió forint érhető el megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásának támogatására – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára pénteken Albertirsán.

Megváltozott munkaképességű fiatal jogosult csedre? II. Kérdés

Megváltozott munkaképességű fiatal jogosult csedre? Kérdés

Rokkantsági ellátás Kérdés

Egyéni vállalkozó – megváltozott munkaképességű személy szociális hozzájárulása Kérdés

Öregségi nyugdíjas, megváltozott munkaképességű Kérdés

Tisztelt Széles Imre! Az alábbi link alatt található korábbi kérdés-felelet alapján merült fel kérdésem: https://adozona.hu/kerdesek/2018_3_2_oregsegi_nyugdijas_megvaltozott_m_kpv Az említett cikkből azt vettem ki: ha a nyugdíjas munkavállaló megváltozott munkaképességű szakvélemény hatálya alatt áll, figyelembe lehet venni a rehabilitációs hozzájárulás számításakor. Munkavállalónk 40 év szolgálati idővel ment nyugdíjba. Komplex felülvizsgálatára már nem kerül sor a cikkben is említett okból, így a létszámba sem számítható. Kérdésem a következő: ha a "hozzátartozói nyugellátása a megváltozott munkaképessége jogcímén kerül továbbra is folyósításra" alapján sem számítható a rehabilitációs létszámba? Köszönöm válaszát!

Egészségügyi szolgáltatásra jogosultság Kérdés

Tisztelt Szakértő! Megváltozott munkaképességű, megállapított 24%-os egészségi állapotú, nem rehabilitálható személy esetén, akinek nincs meg a szükséges biztosítási jogviszonya sem a rokkantsági, sem a rehabilitációs ellátásra, egészségügyi szolgáltatásra jogosult-e? A hivatali ügyintéző azzal utasította el a kérelmét, hogy mivel van keresettel rendelkező házastársa, ezért nem jogosult, magának kell fizetnie. Az 1997. évi LXXX. tv. 16. § j) pontja szerint ilyen kitételt én nem látok. Köszönettel!

Megváltozott munkaképességűek tb-je július 1-jétől Cikk

A rehabilitációs, illetve a rokkantsági ellátásra jogosult az ellátása mellett folytathat keresőtevékenységet. 2020. július 1-jétől új Tbj. lép hatályba, amely érinti a megváltozott munkaképességű személyek tb-fizetését. Az alábbiakban bemutatjuk, milyen korlátozással, mekkora közteherfizetés mellett dolgozhatnak munkaviszonyban és vállalkozóként 2020. július 1-jét követően.

Megváltozott munkaképességű személy szochokedvezménye Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem az, hogy egy siketnéma munkavállaló után jelenleg igénybe tudjuk-e venni a megváltozott munkaképességű személyek utáni szochokedvezményt. Jelenleg fogyatékossági támogatásban részesül, az ennek elbírálásakor hozott határozat szerint súlyos fogyatékosnak minősül, felülvizsgálata nem javasolt. Korábban igényelt rehabilitációs ellátást, akkori komplex minősítés alapján egészségi állapota 50%, C1 kategória. Az összefoglaló vélemény és határozat dátuma: 2015. 04. 07., a rehabilitáció időtartama 36 hónap. Kérdésem az, hogy ezt a komplex minősítést figyelembe lehet-e venni a kedvezmény igénybevételéhez, mivel a 36 hónap letelt, és újabb minősítéssel nem rendelkezik, pedig ez egy olyan fogyatékosság amiben javulás nem várható. Vagy esetleg kell újabb minősítést kérnie, mi a teendő? Válaszát előre is köszönöm!

Megváltozott munkaképességű maximális keresete Kérdés

Tisztelt Szakértő! Megváltozott munkaképességű dolgozó, hogy ne veszítse el az ellátását, mennyi jövedelmet kereshet havonta? Például két cégnél összesen 2020-ban lehet-e 161 ezer forint a bruttó keresete kétszer 4 órában? Továbbá, ha egy adott cég átlagos létszáma 35, de ebből 25 alkalmazott 2 órás bejelentéssel dolgozik, akkor kell-e megváltozott munkaképességűt foglalkoztatnia? Köszönettel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Külföldi cég munkavégzése Magyarországon munkaügyi szempontból

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

2020. évi CXL. törvény értelmezése

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close