10 találat a(z) megújuló energia cimkére

Új pályázat a megújuló energiás áramtermelés támogatására Cikk

Második alkalommal írt ki pályázatot a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) a megújuló energiaforrásból nyert villamos energia termelésének támogatására; a METÁR-tenderre az ajánlatokat 2020. szeptember 15-étől 2020. október 15-éig lehet beadni – közölte ma a hatóság.

Újabb biofinomítót épít a Pannonia Bio Zrt. Dunaföldváron Cikk

Úgynevezett fejlett bioüzemanyagot előállító finomítót épít a Pannonia Bio Zrt. dunaföldvári telephelyén a cég hároméves, 150 millió eurós beruházási programjának részeként – közölte a társaság az MTI-vel.

Zöld gazdaságfejlesztési pályázatok indulnak Cikk

Négymilliárd forint értékben jelennek meg hamarosan zöld gazdaságfejlesztési pályázatok – jelentette be György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára ma Székesfehérváron. A pályázattal a megújuló energia és az energiahatékonyság területén kapacitásfejlesztő vállalkozásokat kívánja segíteni az állam.

Jelentősen csökkent a szén-dioxid-kibocsátás a németeknél Cikk

Az év első felében a Németországban előállított energia csaknem felét megújuló energiaforrásokból nyerték, és január elejétől június végéig 15 százalékkal csökkent az ország szén-dioxid-kibocsátása az előző év azonos időszakához képest – közölte csütörtökön a BDEW energiaipari szövetség.

Megújuló energia: ehhez kell tartaniuk magukat az EU-s országoknak Cikk

Az Európai Parlament mai ülésén jóváhagyta a megújuló energiára vonatkozó kötelező, és az energiahatékonyságra vonatkozó nem kötelező célértéket, amelyeket 2030-ig kell elérniük a tagállamoknak, és amelyek kulcsszerepet játszanak az unió éghajlatváltozást érintő vállalásainak teljesítésében – közölte az uniós parlament.

Szén-dioxidot átalakító reaktorokat fejlesztenek Magyarországon Cikk

Az egyik legjelentősebb globális problémára, a növekvő szén-dioxid-kibocsátás káros hatásaira is megoldást kínál a ThalesNano Zrt. és a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) közös kutatás-fejlesztési projektje, amely során hidrogént előállító és szén-dioxidot átalakító elektrokémiai reaktorokat fejlesztenek, 846,7 millió forint uniós támogatással – tájékoztatott a cég.

Milliós támogatás kkv-knak megújuló energia használatához Cikk

Megjelent a megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatására kiírt pályázati felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) keretébe; a mikro-, kis- és középvállalkozások 52,5 milliárd forintos keretösszegre nyújthatják be igényeiket – közölte Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára. Az elnyerhető vissza nem térítendő támogatás 1,5 és 100 millió forint lehet.

Új pályázat indul kkv-knak jövő szerdától Cikk

Jövő szerdától újra pályázhatnak a mikro-, kis- és középvállalkozások egyebek mellett eszközvásárlásra, új technológiai rendszerek kialakítására, megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására, a megpályázható összegek pedig magasabb lesznek – hívta fel a figyelmet Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

Részvényjegyzés: magánbefektetők is vásárolhatnak Alteo-papírokat Cikk

Elindította az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. részvényeinek első nyilvános forgalomba hozatalát hétfőn, a tőkeemelést célzó tranzakció három hétig, legkésőbb október 17-ig tart – jelentette be ifj. Chikán Attila, az Alteo Group vezérigazgatója mai sajtótájékoztatóján.

Megújuló energiaforráson alapuló hőszolgáltatás Kérdés

Az alábbi témában kérném a segítségüket: az áfatörvény 3. számú melléklete alapján a távhőszolgáltatás, ideértve a villamos energiáról szóló törvény alapján megújuló energiaforrásnak minősülő energiaforráson alapuló hőszolgáltatást áfája 5 százalék. A fosszilis ásványi tüzelő anyaggal (így többek között földgázzal) előállított hőszolgáltatás áfája 27 százalék. Egy társaság gázüzemelésű kazánok mellé beállított egy olyan kazánt, amellyel a termelt hő megújuló alapú hőszolgáltatásnak minősül. Ezzel az új, megújuló alapú hőszolgáltatással 50 százalékban kiváltotta a földgáz alapon termelt hőmennyiséget. Kérdésem a következő: az új kazán beállításával milyen áfakulccsal számlázhatja a nyújtott hőszolgáltatását? Válaszukat köszönöm. Üdvözlettel: Szalay Ilona Margit

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Végrehajtói letiltás mértéke?

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Munkaviszony megszüntetése GYED alatt

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close