142 találat a(z) megállapodás cimkére

Fizetés nélküli szabadság – mire figyeljen a munkáltató és a munkavállaló a gyakorlatban? Cikk

Mire figyeljen a munkáltató és a munka vállaló a fizetés nélküli szabadság egyes eseteiben? Mire érdemes figyelni a fizetési szabadságról szóló megállapodás során? Milyen módon tudják felmondással megszüntetni a felek a közöttük fennálló munkaviszonyt fizetés nélküli szabadság esetén? Cikkünkben ezeket a kérdéseket járjuk körbe.

Órabéres munkavállaló díjazása Kérdés

Számla kiállítása Kérdés

Szabadságok kiadása – milyen buktatókkal szembesülhet a munkáltató? Cikk

Nyakunkon a nyári szabadságok kiadásának fő időszaka, így érdemes összegezni azokat a buktatókat, melyek miatt a felügyelet bírságot is kiszabhat. Cikkünkben az egyes hibákat és a megoldási javaslatokat mutatjuk be.

A nap kérdése: milyen feltételekkel köthető megállapodás munkabér készpénzben történő kifizetésére? Cikk

2023. január 1-jétől jelentősen változott a munka törvénykönyve. Miként szabályos a munkabér készpénzben történő kifizetése? Mire kell figyelni ezzel összefüggésben a már meglevő munkaszerződéssel rendelkező munkavállalóknál, illetve az új belépőknél? Olvasói kérdésre dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.

Közös ingatlaneladás adófizetési kötelezettsége, ha a vételárat a vevő csak az egyik eladó számlájára utalja Cikk

Keletkeztet-e adókötelezettséget, ha két magánszemély által értékesített ingatlan teljes ellenértéke a két magánszemély közül kizárólag az egyikük számláján kerül jóváírásra? Olvasói kérdésre dr. Magyar Attila a Magyar-Hajós-Dobos Ügyvédi Iroda ügyvédje válaszolt.

Kölcsönök beszámítása Kérdés

A nap kérdése: régóta alkalmazottaknál is kell megállapodás a készpénzes bérfizetéshez? Cikk

Munkaügyi eljárás indult egy cég ellen, mert nem kötött megállapodást azon dolgozóival, akik bérét készpénzben fizeti ki, és a munka törvénykönyvének év eleji módosítása előtt is a alkalmazásban álltak. Valóban helytelenül járt el a cég? – kérdezte olvasónk. Dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogi ügyvéd szakértőnk válaszolt.

Paks II.: megállapodás született a kivitelezési és finanszírozási szerződés módosításáról Cikk

Megszületett a megegyezés Oroszországgal a paksi bővítés kivitelezési és finanszírozási szerződésének módosításáról annak érdekében, hogy lehetővé váljon az atomerőmű-beruházás folytatása és mielőbbi átadása – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ma Moszkvában, a tárca tájékoztatása szerint.

Babahintőpor-botrány: 8,9 milliárd dolláros megállapodást ajánl a Johnson & Johnson Cikk

Az amerikai Johnson & Johnson vállalat 8,9 milliárd dolláros (3000 milliárd forint) megállapodásra tett javaslatot, mert több tízezer keresetet nyújtottak be ellene egy vitatott babahintőpor miatt – jelentette a Reuters hírügynökség szerdán

Befektetési megállapodás Kérdés

Megállapodott az Audi Hungaria a bérekről a szakszervezettel Cikk

Megállapodott az Audi Hungaria Zrt. és az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) az idei bérekről, miután a szakszervezet a pénteken megtartott bizalmi gyűlésén elfogadta a vállalat újabb ajánlatát – közölte a győri székhelyű járműgyártó vállalat az MTI-vel.

Gyakori hibák a készenléti jellegű munkaköröknél Cikk

A kedvező munka- és pihenőidő szabályok miatt a vállalkozások egyre gyakrabban foglalkoztatnak a készenléti jellegű munkakörben. Fontos azonban látni, hogy amennyiben ennek jogi feltételei nem adottak, súlyos következményekkel kell számolni.

A munkáltatóknak ezekre kell ügyelniük a szabadság kiadásánál Cikk

Gyakori vitatéma a szabadság kiadása a munkáltatók és a munkavállalók között. Áttekintjük a munkáltatókra vonatkozó legfontosabb alapszabályokat.

Romló fizetőképesség – kedvezőbb követeléskezelési eljárási feltételek az online számlázóknak Cikk

Együttműködési megállapodást írt alá Magyarország legnagyobb online számlázóprogramja, a Számlázz.hu és Európa piacvezető követeléskezelő vállalata, az Intrum. Elemzők szerint egyre több tartozás marad kifizetetlenül Magyarországon. Hogy ez az arány csökkenjen, a Számlázz.hu felhasználók mostantól kedvezménnyel kérhetik lejárt számláik kezelését.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Magánszemély ingatlan bérbeadása és az áfa

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Számlázás

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Üzletértékesítés

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 december
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31