107 találat a(z) magyar cimkére

Az egészségén spórol a magyarok jelentős része Cikk

Az anyagi helyzetünk miatt komoly mentális és fizikai problémákkal nézünk szembe: tízből négy európai számolt be arról, hogy a pénzügyi gondjai negatívan hatnak az egészségére. A magyaroknak csupán közel a harmada él pénzügyileg stabil, stresszmentes életet – derül ki az Intrum legújabb Európai Fogyasztói Fizetési Felméréséből. A többség úgy érzi, hogy nehezen jut előre, és kételkedik abban, hogy képes-e változtatni pénzügyi helyzetén.

Külföldi rendszámú autó használata/adózása Kérdés

Élőben a kormányinfóról Cikk

Az első kormányinfó a kegyelembotrány kirobbanása óta. Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra kiáll az újságírók elé – írja a hvg.hu.

Gépvásárlás EU-n belül Kérdés

800 ezer forinttal gazdagodtak az „átlagmagyarok” 3 hónap alatt. Tényleg? Cikk

Az MNB friss elemzése szerint az elmúlt negyedévben a magyar háztartások pénzügyi megtakarítása összesen 3200 milliárd forinttal gyarapodott. Miben tartjuk a pénzünket? És honnan a hozam? – keresi a választ a kérdésre elemzésében a forbes.hu.

202 ezer magyarnak nem volt munkája októberben Cikk

A foglalkoztatottak száma a tizedik hónapban 4 millió 757 ezer volt – írja a hvg.hu.

Devizapiaci kilátások 2024-re – mire számíthatnak a magyar kkv-k? Cikk

A magyar kkv-k szűkösebb likviditással és csökkenő fogyasztói kiadásokkal szembesülhetnek, mivel a gazdaság recesszió felé tart, a befektetők pedig a stabilabb eurót részesítik előnyben a forinttal szemben – derül ki az iBanFirst elemzéséből.

Ukrán-magyar-horvát értékesítési lánc áfa Kérdés

Nyugdíj két országból Kérdés

Egyre több magyar vesz lakást Horvátországban Cikk

Tízen évvel ezelőtt még inkább az volt a jellemző, hogy nyaralónak vásároltak magyarok horvát ingatlanokat, mára azonban egyre többen ki is költöznek: ott a tenger, jó az idő, kedvesek a szomszédok, könnyen megközelíthető. És egészen más a hangulat – írja a hvg.hu.

Elmeszelte az Európai Bíróság a magyar menekültügyi szabályozást Cikk

Az uniós bíróság kimondta, hogy nem felel meg az EU-s jognak az a gyakorlat, hogy a menedékkérelmekre vonatkozó szándéknyilatkozatokat csak a belgrádi vagy a kijevi nagykövetségen lehet beadni – írja a hvg.hu. Magyarország azzal védekezett, hogy a fertőzésveszély miatt döntöttek így, a bíróság szerint azonban ez éppen a fertőzések terjedését segíti.

Megrohanták a magyarok a valutaváltókat Cikk

Komoly mértékben vásároltak a magyarok valutát, kihasználva az év elején bekövetkezett forinterősödést – derült ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adataiból – írja a BiztosDöntés.hu.

Magyar orvos Szlovákiában Kérdés

Angliában élő, magyar kft.-ben tulajdonos-ügyvezető adó- és járulékfizetési kötelezettsége Cikk

Milyen adó- és járulékfizetési kötelezettsége van az Angliában élő, magyar kft.-ben tulajdonos és egyben ügyvezetőnek a kft.-ben felvett jövedelme után? Olvasói kérdésre Horváthné Szabó Beáta adószakértő válaszolt.

Heti PénzPiac – 50. hét Cikk

A Global Tax-Office Kft. heti pénzpiaci összefoglalója az elmúlt hét fontosabb pénzpiaci és gazdasági eseményeit tartalmazza, melyek hatással lehetnek a hazai vállalkozások életére.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Unión belüli jövedelem adózása, árfolyama II.

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Revolut

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink