11 találat a(z) lakóépület cimkére

Csökkenő mértékben, de növekedett az építőipari termelés Cikk

2019 novemberében az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,8 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Mindkét építményfőcsoport termelése emelkedett: az épületeké 8,0, az egyéb építményeké 5,7 százalékkal. A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése az októberihez mérten 4,5 százalékkal csökkent, olvasható a KSH tájékoztatójában.

5 százalékos áfa Kérdés

Egekben az építőipari árak, minimális visszaesés márciusban Cikk

Márciusban 67,6 százalékkal haladta meg – a nyers adatok szerint – az építőipari termelés volumene az egy évvel korábbit. Mindkét építményfőcsoport termelése nőtt: az épületeké 62,3, az egyéb építményeké 78,8 százalékkal. A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján a februárihoz mérten 2,5 százalékkal csökkent az építőipar termelése. Az első negyedévben az építőipar termelői árai 10,3 százalékkal emelkedtek az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Kéményseprési díj áfája Kérdés

Új uniós programok lakóépületek korszerűsítésére Cikk

Két uniós program jelent meg pénteken: a magyar lakosság számára összesen 115 milliárd forint fejlesztési forrás áll rendelkezésre kölcsön formájában a lakóépületek energetikai korszerűsítésére – tájékoztatta az NGM európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t.

Építkezők figyelem! Jön az újabb könnyítés az engedélyezésben Cikk

Lazítana a magáncélú építkezések engedélyezési eljárásában „az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvénynek az egyszerű bejelentés 300 négyzetméternél nagyobb lakóingatlan nem kereskedelmi célú építésére történő kiterjesztésével összefüggő módosításáról” szóló törvényjavaslat, amelyet Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter terjesztett be az Országgyűlésnek.

Ingatlanberuházás Kérdés

Új vagy használt ingatlan Kérdés

Áfa mértékének a megitélése Kérdés

Csak így lehet illetékmentes a telekvásárlás Cikk

Milyen építmény minősül lakóháznak és mi teleknek az illetékkedvezményre, -mentességre vonatkozó szabályok szerint – kérdezte olvasónk. A példaként említett telken egy befejezetlen ház áll, amelyet még sehová nem jegyezte be, sőt semmiféle lakhatási, illetve egyéb engedélyt nem kértek rá. A kérdésekre dr. Szeiler Nikolett ügyvéd, adótanácsadó szakértőnk válaszolt.

Ingatlan a cégben: mikor kell illetéket fizetni? - törvénymódosítás Cikk

Az Illetéktörvény hatályos módosítása alapján a belföldi ingatlanvagyonnal rendelkező társaságban fennálló vagyoni betét megszerzése után - a korábbi szabályozással ellentétben - csak akkor kell illetéket fizetni, amennyiben e társaság cégjegyzékben feltüntetett (ennek hiányában a létesítő okiratában megjelölt) főtevékenysége a törvényben meghatározottak valamelyike. Mit ír elő a törvény?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Megbízási díj

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Katás vállalkozó alkalmi munkavállalója táppénz alatt

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Kft. tulajdonos személyes közreműködés

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 április
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close