28 találat a(z) lakásbiztosítás cimkére

Érdemes időnként felülvizsgálni meglevő lakásbiztosításunkat Cikk

Önmagában egy 5–10 éve vagy régebben kötött lakásbiztosítás nem biztos, hogy elegendő fedezetet nyújt a leggyakrabban előforduló károkra. Éppen ezért érdemes időről-időre ellenőrizni, mire terjed ki a lakásbiztosítás, és milyen kiegészítő biztosításokat lehet kötni mellé. A Netrisknél a legnépszerűbb kiegészítő biztosítások közé tartozik például a családi balesetbiztosítás, átlagosan 600 ezer forintos fedezettel, illetve a különböző üvegkárokra vonatkozó megoldások, ahol 150 és 300 ezer forint a biztosítási érték. Emellett a napkollektorokra szóló kiegészítő biztosítás is keresettnek számít, az átlagos fedezet ezeknél több mint 3,6 millió forint.

Érdemes átnézni meglévő lakásbizosításunkat: márciusban is felmondhatjuk, nem csak évfordulókor Cikk

Jelentős eltérés lehet a lakóingatlanok újjáépítési és a lakásbiztosításokban szereplő értéke között – derül ki a Netrisk összeállításából. A lakásbiztosítások alapján átlagosan 600 ezer forintba „kerül” egy négyzetméter, miközben számos nagyvárosban és Budapesten ennél jóval magasabbak az árak. Az építőiparban végbement drágulás, a munkaerőköltségek és az alapanyagok árának emelkedése miatt jóval magasabb kiadást eredményezhet egy káreseményt követő helyreállítás. Az alulbiztosítottság komoly problémát jelenthet egy lakásbiztosítási káreseménynél. Éppen ezért a lakástulajdonosoknak érdemes rendszeresen megnézniük, milyen biztosítási összeg szerepel a biztosításukban.

Új szabályok a lakásbiztosítási piacon, évente kétszer lehet majd díjmentesen váltani Cikk

Átalakulhat és élénkebbé válhat a lakásbiztosítások piaca a jövőben egy új, 2023. április végén érvénybe lépő jogszabály szerint. Egyebek mellett plusz alkalmat kapnak az ügyfelek lakásbiztosítási szerződésük költségek nélküli felmondására – hívja fel a figyelmet Besnyő Márton, a Netrisk.hu ügyvezető igazgatója.

Új szereplő a fogyasztóbarát otthonbiztosítások piacán Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) értesítette a Genertel Biztosító Zrt.-t Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítási pályázata pozitív elbírálásáról. Az új konstrukció forgalmazása így akár azonnal indulhat. A kilenc hazai biztosító által kínált MFO termékek immár bő ötszáz milliárd forintnyi lakásvagyont védenek – tette közzé honlapján az MNB.

Módosított az MNB a fogyasztóbarát otthonbiztosítások feltételrendszerén Cikk

Egyebek közt a biztosítók által az ügyfeleknek nyújtható újabb kedvezményekkel és a biztosítási igényfelmérés egyszerűsítésével bővítette a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítások feltételrendszerét. A fogyasztóbarát otthonbiztosítások már 320 milliárd forintnyi ügyfélvagyont védenek. Az ügyfeleknek érdemes eddigi lakásbiztosításukat az évforduló előtt legalább két hónappal áttekinteni, és – az MNB honlapján lévő ingyenes kalkulátor segítségével – friss kalkulációt végezni egyéni igényeik alapján, olvasható a jegybank honlapján.

Már hat fogyasztóbarát otthonbiztosítás az MNB kalkulátorában Cikk

Immár a Generali Biztosító Zrt. és a Colonnade Insurance S.A. biztosító fogyasztóbarát otthonbiztosítási termékei is elérhetők az MNB honlapján kialakított ingyenes kalkulátorának ajánlatai között. A minősített otthonbiztosítások így egyre nagyobb teret nyerhetnek, sőt a továbbiakban ezek adhatják az új értékesítések jelentős részét, olvasható a Magyar Nemzeti Bank honlapján (MNB).

Drágán megfizetik az idei viharszezont a biztosítók Cikk

Az elmúlt tíz évben utoljára 2015-ben fizettek ki többet a biztosítók a május 1 - augusztus 31 közötti viharszezon okozta károkra, mint amennyit idén fognak előreláthatólag, derül ki a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) adatgyűjtéséből.

Problémás állománykezelés, informatikai hiányosságok – bírság a K&H Biztosítónak Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) vizsgálata nyomán összesen 50 millió forint bírságot szabott ki a K&H Biztosító Zrt.-re, többek között a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási és az életbiztosítási ágak problémás állománykezelése, informatikai biztonsági, vállalatirányítási területet érintő hiányosságok miatt. A feltárt problémák nem hordoznak rendszerkockázatot, s általánosan nem veszélyeztetik a biztosító megbízható működését, olvasható az MNB oldalán.

Lakásbiztosítás: súlyos jogsértés miatt bírság az Aegonnak Cikk

Összesen 45 millió forint bírságot szabott ki az Aegon Biztosítóra a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a nem megfelelő eljárások, a biztosítási szerződések hiányos tartalmi elemei, illetve az ügyféltájékoztatásra és a panaszkezelésre vonatkozó jogsértések miatt.

Ázik 1,2 millió biztosítatlan lakás! Jó, ha tudjuk, mire fizet a biztosító Cikk

Az elmúlt napok rendkívül csapadékos időjárása kapcsán jó, ha tudjuk, mire fizetnek a lakásbiztosítási szerződések. A Biztosítás.HU internetes portál összegyűjtötte, mire kell most figyelniük a lakástulajdonosoknak, azonban arra is felhívta a figyelmet, hogy nagyon sok lakóingatlan még ma is biztosítás nélküli Magyarországon – figyelmeztet a Biztosítás.HU.

Pusztítóbb volt a vártnál a múlt szerdai vihar Cikk

A 2015. július 8-án délután az országon átvonuló vihar az idei év eddigi legnagyobb pusztítását okozta Magyarországon: az összesített adatok szerint a károk száma az előzetes becsléseknél jóval magasabb: megközelíti a 35 ezret. A károk becsült értéke közel 4,8 milliárd forint – tette közzé a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) a legfrissebb adatokat csütörtökön.

Bérbeadás költsége Kérdés

Tisztelt Adózóna! Ingatlant bérbeadó magánszemély – aki a bérbeadott lakást kizárólag bérbeadás céljából vásárolta – tételes költségelszámolás esetén elszámolhatja-e költségként a lakásvásárlással kapcsolatban – felmerülő hitel megfizetett kamatát, – a hitelfedezeti biztosítást, – a lakásbiztosítást? A segítséget előre is köszönöm! Üdvözlettel: Kukla Lászlóné

Vidéken drasztikusabban emelik a tarifát Cikk

A lakásbiztosításra fókuszálnak a biztosítók az idei kgfb-kampányban: akár 50 százalékos kedvezményt is kaphatnak a kötelező díjból azok, akiknek eddig is volt az ingatlanra biztosításuk. Ezzel egyértelműen és nyíltan megkezdődött az árverseny a lakásbiztosítások terén is. Ami a kötelező díjakat illeti, első ránézésre jellemzően a vidékiekét emelik, igaz, eddig a fővárosiaké volt magasabb. A dízelautók tulajdonosai idén nem járnak jól, ők vannak a díjemelés célpontjában. A balesetet okozott járművezetők tarifáját viszont idén már nem lehet tovább emelni, a túl költséges ügyfelektől inkább megválnak a cégek, felmondják a szerződésüket.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Áfakód

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Áfa áthárítása

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink