6 találat a(z) létszámnövelés cimkére

Bővült a létszám? Utoljára lehet így megúszni az iparűzésiadó-fizetést Cikk

A 2018-as adóévhez kapcsolódóan, azaz a legtöbb adózónál 2019. május 31-éig érvényesíthető utoljára a foglalkoztatás növeléséhez kapcsolódó adóalap-mentesség – figyelmeztetnek a Niveus Consulting Group szakemberei.

Létszámnövelési kedvezmény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Létszámnövelési kedvezménnyel kapcsolatban a következő a kérdésem: a társaságiadó-bevallásban (1829) adóalapcsökkentő tétel a létszámnövekény és minimálbér adóévre számított szorzata, valamint az iparűzésiadó-bevallásban is (18HIPA) adóalapcsökkentő tétel a létszámnövekmény*1 millió forint. Az iparűzésiadó-bevallásban nem vehető igénybe olyan létszámbővítés, amely állami támogatás igénybevételével jött létre. Kérdésem, hogy a GINOP-5.1.1 munkaerőpiaci programból nyújtott – uniós projektben igénybevett – bérköltség-támogatás állami támogatásnak minősül-e. Illetve másik kérdésem, hogy társaságiadó-bevallásban ilyen megkötés nincs? Ha igénybe vette egy kft. ezt a bérköltség-támogatást, és a létszámbővítést ezáltal érte el, akkor a létszámnövelés érvényesíthető-e adóalapcsökkentő tételként a társaságiadó-, valamint az iparűzésiadó-bevallásban? Válaszát előre is köszönöm.

Kkv-kedvezmények beruházás, beszerzés és létszámnövelés után Cikk

A kis- és közepes vállalkozások számos kedvezményt érvényesíthetnek a társasági adó rendszerében. Ismertetjük ezek feltételeit, továbbá az esetleges nem-teljesítés esetén alkalmazott szankciókat.

Optimisták a cégvezetők, és létszámbővítést terveznek Cikk

Optimistábbak a magyarországi vállalatvezetők, 81 százalékuk nyilatkozott pozitívan a következő egy évben várható gazdasági fejlődésről, 70 százalékuk pedig létszámbővítést tervez – derült ki a Stanton Chase felsővezetők kiválasztására szakosodott nemzetközi személyzeti tanácsadó cég felméréséből, amelyhez 120 vállalati vezetőt kérdeztek meg.

Húszmilliárd forint adóbevétel a bolti kvótából Cikk

Legalább húszmilliárd forintos adóbevételre tehet szert az állam abból, hogy a nagy áruházláncoknak előírják: üzleteik minden hetven négyzetméterére állítsanak eladót, függetlenül attól, van-e szükségük rá.

Kötelező létszámnövelés a versenyszférában? Hiperadó a cigire! Cikk

Erősen aggályos lenne jogilag, ha a kormány elrendelné, hogy a 400 négyzetméternél nagyobb alapterületű áruházakban 70 négyzetméterenként legalább egy munkavállalót kellene foglalkoztatni, mint ahogy arról a Magyar Idők írt szerdán egy készülő jogszabálytervezetre hivatkozva. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) mostanáig hivatalosan nem reagált a hírre, Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter ugyanakkor nemrégiben tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: nem alaptalan a hír. A miniszter azt is bejelentette, hogy új dohányipari különadó bevezetését javasolja a kormány.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Őstermelő közüzemi számla továbbszámlázása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Őstermelő mezőgazdasági bérmunka

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Őstermelő családi gazdaság traktor értékesítés

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs