71 találat a(z) látványcsapatsport cimkére

Látványcsapatsport-támogatás könyvelése Kérdés

Hibás látványcsapatsport-támogatás benyújtása szponzori szerződéssel Kérdés

Látványcsapatsport-támogatás Kérdés

Látványcsapatsport támogatása: módosult a kormányrendelet, mutatjuk a részleteket Cikk

Módosította a kormány a látvány-csapatsport támogatását biztosító támogatási igazolás kiállításáról, felhasználásáról, a támogatás elszámolásának és ellenőrzésének, valamint visszafizetésének szabályairól szóló 107/2011. kormányrendeletet. A látványcsapatsport-támogatásban részesített szervezetek egy részének az adózó támogatást nyújthat a veszélyhelyzettel, a kormány által elrendelt egészségügyi válsághelyzettel, továbbá a koronavírus elleni védekezéssel közvetlen összefüggésben, valamint az országos sportági szakszövetség által előírt biztonsági intézkedésekkel kapcsolatban felmerülő költségek fedezetére.

Látványcsapatsport: tao-támogatási igazolás feltételei Cikk

Kétrészes írásunk a sportszervezetek által biztosítandó azon feltételeket, követelményeket foglalja össze, melyek a tao-támogatáshoz szükségesek.

Látványcsapatsport tao-támogatása Cikk

Kétrészes írásunk azokat a feltételeket, követelményeket foglalja össze, melyeket a sportszervezeteknek biztosítaniuk kell ahhoz, hogy a társaságiadó-alanyok támogatást nyújtsanak részükre.

Látványcsapatsport tao-támogatása – számítási példákkal Cikk

Írásunkban összefoglaljuk a látványcsapatsportot társasági adóból támogatókra vonatkozó, a társasági adóról szóló törvény rendelkezései szerinti szabályokat.

Látványcsapatsport taotámogatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk nem választotta 2019. december 20-án az adóelőleg-feltöltési lehetőséget. Van-e lehetőségünk 2020. május 31-éig a 1928-as társaságiadó-bevallásunkban a végleges adónkból felajánlást tenni? Köszönettel: Csányi Krisztina

2019. 12. 20. tao-felajánlás, látványcsapatsport Kérdés

Tisztelt Szakértő! A 2019. 12. 20-ai társaságiadó-feltöltési kötelezettség eltörlésével hogyan változik a tao-felajánlás látványcsapatsport céljára? Köszönettel.

Látványcsapatsport-támogatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Látványcsapatsport-támogatás nyújtásával kapcsolatban van-e olyan kizáró tényező, hogy a 100%-ban állami tulajdonban lévő nyereséges gazdasági társaság nem adhat látványcsapatsport-támogatást? Amennyiben lenne ilyen, akkor kérném a törvényi hivatkozást legyen szíves feltüntetni! Üdvözlettel Geresics Tímea

Látványcsapatsport Kérdés

Benyújtott 1829 bevallás önellenőrizhető-e? A benyújtott bevallásban nem történt rendelkezés. Utólag lehet-e felajánlást tenni látványcsapatsport-támogatásra?

Látványcsapatsport támogatása bankadó terhére Kérdés

Milyen pénzintézetek, milyen kondíciókkal, mekkora összegű támogatást ajánlhatnak fel bankadójukból? Mi a jogszabályi hivatkozása?

Látványcsapatsport-támogatás 2019 Kérdés

Kérdésem, hogy 2019-ben is megmaradt-e a látványcsapatsportok közvetlen támogatása? Ha igen, melyek a közvetlen támogatás nyújtás feltételei? Maradt a SPORTBEJ nyomtatvány? Köszönettel: Négyökrű Lászlóné

Társasági adó és különadó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk pénzügyi vállalkozás, amely a társasági adó és a pénzügyi vállalkozási különadó hatálya alá is tartozik. Az említett adótörvények alapján lehetőség van a látványcsapatsportok támogatására mindkét adónemben. A törvények értelmezései szerint van-e lehetőség mindkét adónemben a maximális támogatásra, szab-e valamilyen határt a különadó törvény? Másképpen fogalmazva: társaságunk a különadója 50 százalékát, és a társasági adója 80 százalékát is felajánlhatja látványcsapatsport támogatásra? Várom válaszát! Köszönettel: Csányi Krisztina

Túltöltött a cég taóból, több ment a kelleténél látványcsapatsportra is Cikk

A vállalkozás 2017. 12. 20-áig feltöltötte a várhatóan fizetendő szintre a társasági adóját, és annak egy részét felajánlotta sporttámogatásra. A feltöltés túl jól sikerült, a végleges adókötelezettsége kevesebb lett, mint a feltöltésre bevallott, befizetett, és így a felajánlott összeg is. Hogyan lehet elszámolni a fennálló túlfizetést a támogatott szervezettel szemben? – kérdezte olvasónk. Pölöskei Pálné okleveles könyvvizsgáló szakértőnk válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Szoftverfejlesztés

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Kényszertörlés

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs