150 találat a(z) korrupció cimkére

Agyafúrtabbak lettek a gazdasági bűnözők Cikk

A gazdasági bűnözés továbbra is komoly kihívást jelent a vállalatok számára világszerte – derül ki a PwC kétévente végzett globális és magyar gazdasági bűnözést feltérképező kutatásából. A felmérés szerint Magyarországon a gazdasági bűncselekmények előfordulása kis mértékben, 1 százalékkal csökkent a legutóbbi eredményekhez képest, míg az elmúlt hét évet nézve a visszaélések előfordulása 5 százalékos csökkenést mutat.

Megháromszorozódott a korrupciós ügyek száma – nem kispályások a spanyolok Cikk

Míg 2010-ben a hatóságok 366 eljárást indítottak, addig tavaly ez a szám 1108-ra nőtt, vagyis az elmúlt öt évben megháromszorozódott a korrupciós ügyek száma – ismertette a belügyminisztérium adatait a spanyol sajtó pénteken.

Leváltották az adóhatóság elnökét, a vád: korrupció Cikk

Leváltották Romániában az adóhatóság elnökét, aki ellen korrupciós ügy miatt indult büntetőjogi eljárás - közölte csütörtökön délután a román média – áll az MTI-hírben.

Nyilvánosságra hozott könnyek korrupció miatt Cikk

Benyújtotta lemondását csütörtökön Japán korrupciós botrányba keveredett gazdasági minisztere, miután egy lap azt írta róla, hogy szó szerint zsebre tette azokat az összegeket, amelyeket egy építési vállalat vezetőjétől kapott „politikai adományként” – olvasható a Napi.hu oldalán.

Haverek kapitalizmusa – még korruptabb lett Magyarország Cikk

Magyarország három hellyel hátrébb csúszott a világ legátfogóbb korrupciós ranglistáján, a Transparency International által készített Korrupció Érzékelési Indexen (Corruption Perceptions Index–CPI). A Magyarországot érintő adatokat a Transparency International magyarországi szervezete ma ismertette Budapesten.

Korrupciós ÁSZ-tükör Cikk

Elindította a többségi állami tulajdonú gazdasági társaságok korrupciós kockázatait és integritási kontrolljainak kiépítettségét feltérképező felmérését az Állami Számvevőszék – közölte a szervezet.

Adóelkerüléssel gyanúsítják Zágráb polgármesterét Cikk

Korrupció és hivatali visszaélés címén vádat emelt Milan Bandic, Zágráb polgármestere ellen pénteken a horvát főügyészség korrupcióellenes hivatala (USKOK) – közölte a horvát közszolgálati televízió (HRT).

Vádat emeltek a román miniszterelnök ellen Cikk

Vádat emelt Victor Ponta román miniszterelnök ellen csütörtökön a korrupcióellenes ügyészség (DNA), a politikust többrendbeli okirat-hamisítás, pénzmosás és adócsalásban való bűnrészesség vádjával állítják bíróság elé.

Előzetesben a korrupcióval gyanúsított főpolgármester Cikk

A bukaresti törvényszék harminc napos előzetes letartóztatásba helyezte Sorin Oprescut, Bukarest főpolgármesterét hétfőn, akit kenőpénz elfogadásával gyanúsít a korrupcióellenes ügyészség (DNA).

Volt adóhatósági vezetőt vettek őrizetbe Romániában Cikk

Őrizetbe vették kedden Romániában az adóhatóság (ANAF), illetve a szervezett bűnözés és terrorizmusellenes ügyészség (DIICOT) volt vezetőjét, akiket befolyással való üzérkedéssel és megvesztegetés elfogadásával gyanúsít a korrupcióellenes ügyészség (DNA).

Adócsalással gyanúsítják a kormányfőt – nyilvánosan védekezik Cikk

A nyilvánosság előtt folytat jogvitát a korrupcióellenes ügyészséggel (DNA) Victor Ponta román kormányfő, aki ellen okirat-hamisítás, pénzmosás és adócsalásban való bűnsegédlet gyanújával indítottak bűnvádi eljárást június elején.

Egészen elképesztő! A NAV 18 pénzügyőr ellen indított eljárást Cikk

Pénzügyőrhöz méltatlan cselekmény miatt eljárást indított 18 záhonyi munkatársa ellen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Központi Nyomozó Főügyészség információi alapján – közölte az adóhatóság.

Ponta megúszhatja Cikk

Nem támogatja a korrupcióval gyanúsított Victor Ponta román kormányfő elleni bűnvádi eljárás engedélyezését a képviselőház jogi bizottsága: az ajánlás jellegű határozatot hétfőn szavazattöbbséggel fogadta el a testület.

Korrupcióval vádolják a miniszterelnököt, parlamenti jóváhagyás kell a vizsgálathoz Cikk

Klaus Iohannis román államfő csak abban az esetben függesztheti fel hivatalából a korrupcióellenes ügyészség (DNA) által meggyanúsított Victor Ponta miniszterelnököt, ha a képviselőház hozzájárul a politikus elleni bűnvádi eljárás lefolytatásához – mutatott rá pénteken az egyik román hírtelevíziónak nyilatkozva Gheorghe Iancu alkotmányjogász, volt ombudsman.

Szerette a festményeket – vádat emeltek a volt pénzügyminiszter ellen Romániában Cikk

Vádat emelt a román korrupcióellenes ügyészség (DNA) Darius Valcov, a Ponta-kormány március óta előzetes letartóztatásban lévő volt pénzügyminisztere ellen: a politikust befolyással való üzérkedésért, és pénzmosásért állítják bíróság elé.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ügyvezetés – Megbízási jogviszony

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Részesedés csökkenése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink