150 találat a(z) korrupció cimkére

Korrupciógyanús lehet az utaztatás, vacsorameghívás is Cikk

Feltehetőleg kevés magyar társaságnak és cégvezetésnek vannak pontos ismeretei arról, milyen kockázattal és főleg pénzbírsággal járhat, ha megsértik az Amerikai Egyesült Államokban egyre szigorúbban és egyre inkább kiterjesztő értelmezéssel alkalmazott korrupcióellenes törvényt, az úgynevezett Foreign Corrupt Practices Act (FCPA) előírásait. A jogszabálynak ugyanis jelentős hazai vonatkozásai lehetnek – hívja fel a figyelmet a Szecskay Ügyvédi Iroda. Mindezt érdekes megvilágításba helyezheti, hogy a Korrupciókutató Központ kutatása alapján a Közép-Kelet Európai térségben Románia után Magyarország számít a legkorruptabbnak.

A korrupció része az üzletnek Cikk

A korrupció szerves része a magyar üzleti gyakorlatnak a magyarországi közepes és nagy vállalatok vezetői szerint – derült ki az EY könyvvizsgáló cégnek a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával közösen végzett felméréséből, amelynek eredményeit szerdán mutatták be Budapesten.

NAV-vezetők leváltását követelik, így reagált az NGM Cikk

Az Együtt-PM arra szólítja fel a miniszterelnököt, hogy haladéktalanul váltsa le Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) "beutazási botrányban" érintett vezetőit.

A NAV elnöke elismerte, hogy kitiltották Cikk

Vida Ildikó, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnöke a Magyar Nemzetnek adott interjújában elismerte, hogy több kollégájával együtt azok között van, akiknek korlátozták beutazását az Egyesült Államokba.

Megtorpedóznák az internetadót Cikk

Az Együtt-PM határozati javaslatot nyújt be az alanyi jogon járó internetért, egyben kezdeményezi az internetadó-javaslat visszavonását – közölte Szabó Tímea, az Együtt-PM társelnöke szombati, budapesti sajtótájékoztatóján.

Mennyire korrupt Magyarország? Itt a rangsor Cikk

A Transparency International közreadta az országok 2013-as korrupció érzékelési listáját.

Korrupció, beutazási tilalom: már kormánytagokat említ az amerikai nagykövetség Cikk

Egy pénteki háttérbeszélgetésen azt mondta a budapesti amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivője, hogy magyar kormányzati tisztségviselők azok, akik nem léphetnek be az Egyesült Államokba, amiért az amerikai hatóságok szerint korrupcióban érintettek. Az M1 Híradójának adott interjúban André Goodfriend viszont már kormánytagokat említett.

Kilenc volt minisztert gyanúsítanak korrupcióval Romániában Cikk

Kilenc volt miniszter ellen kezdeményezett bűnvádi eljárást a román korrupcióellenes ügyészség (DNA) pénteken, azzal gyanúsítva őket, hogy csúszópénz ellenében előnyben részesítettek bizonyos cégeket az általuk vezetett minisztériumok számítástechnikai közbeszerzéseinél.

Korrupció miatt bírákat vonnak felelősségre Kínában Cikk

Bírók, illetve bírósági alkalmazottak százai buktak le korrupció miatt tavaly Kínában, 42 százalékkal többen, mint egy évvel korábban - számolt be közleményében a kínai legfelsőbb bíróság.

Sógorkomaság, puszipajtások, kenőpénz - így áll a korrupció Magyarországon Cikk

Tízből kilenc magyar szerint széles körben elterjedt a korrupció az országban – derül ki az Eurobarométer friss felméréséből, amit az első korrupcióellenes bizottsági jelentéssel együtt hoztak nyilvánosságra hétfőn Brüsszelben.

Kiverte a biztosítékot a román korrupciós törvény Cikk

Románia és a korrupció az évek során szinte egymás szinonimáivá váltak - írja a kitekintő.hu. A korrupció mind a központi, mind pedig a helyi szinteken gyakorlatilag a politikai rendszer szervezőelveként működik, mindazonáltal a kétezres évek közepe óta, főként az Európai Unió nyomására, történt némi javulás. A büntetőtörvénykönyv (btk.) módosítása azonban lehetetlenné teszi, hogy a közélet megtisztulása ezután is folytatódjon, egy a jövő keddi napirenden szereplő jogszabálytervezet pedig az eddig elítélt politikusokat is tisztára mosná.

Kitálalt a NAV-ot feljelentő ellenőr: már 2011-ben figyelmeztetett Cikk

Már két évvel ezelőtt felhívta a Nemzetgazdasági Minisztérium és vezető kormánypárti politikusok, köztük Rogán Antal figyelmét az adóhatóságot feljelentő ex-adóellenőr arra, hogy a hivatal százmilliárd forintos nagyságrendű áfacsalás felett huny szemet. Az Átlátszó.hu. közölte lap közli Horváth András 2011-es feljegyzését.

Korrupció gyanújával őrizetbe vették a NAV egyik munkatársát Cikk

Korrupció gyanújával őrizetbe vette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egyik munkatársát és öt feltételezett bűntársát a Budapesti Nyomozó Ügyészség szerda hajnalban - értesült az MTI Hírcentrum.

Az adóhivatalt is lefizette a camorra Cikk

Az olasz adóbíróság tizenhat bíráját is érintette a nápolyi pénzügyőrség újabb camorra ellenes akciója, amelynek eredményeként hatvan ember került börtönbe, illetve házi őrizetbe.

Korrupciós ügy az APEH-nél: adótitkok nem kerülhetnek illetéktelenekhez Cikk

Szikora János, az adóhatóság elnöke hétfői sajtótájékoztatóján cáfolta, hogy az APEH adatai illetéktelen kezekbe kerülhettek; ez a megfigyelési ügy kapcsán került szóba.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ügyvezetés – Megbízási jogviszony

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Részesedés csökkenése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink