58 találat a(z) korkedvezmény cimkére

Korkedvezményes szolgálati nyugdíjak: elutasítva Cikk

Az Alkotmánybíróság (Ab) javarészt elutasította a korkedvezményes szolgálati nyugdíjak megszüntetésével kapcsolatos beadványokat - közölte a testület kedden a honlapján.

Korkedvezményes évek, akiknél még beszámítják Cikk

Korhatár alatti ellátásban részesülhet az, aki meghatározott szabályok szerint korkedvezményes nyugdíjra szerzett jogosultságot. Mit kell figyelembe venni a hivatásos szolgálati jogviszonyban állóknál? Összefoglaltuk.

Korkedvezmény: mennyi a szolgálatra jogosító idő 2013-ban? Cikk

A jelenlegi korkedvezményes rendszer 2014. december 31-éig változatlanul fennmarad. Az erről szóló jogszabályi hátteret az egyes törvényeknek a központi költségvetésről szóló törvény megalapozásával összefüggő, valamint egyéb célú módosításáról szóló törvény teremtette meg.

Januártól nem lehet korkedvezményt szerezni a nyugdíjra Szakértői Kommentár

A korkedvezmény 2011. december 31-éig része a társadalombiztosítási nyugdíjrendszernek, januártól megszűnik a korkedvezmény szerzési lehetősége.

Korengedményes nyugdíjasok visszafoglalkoztatási tilalma Cikk

A korengedményes nyugdíjazásról a 181/1996. (XII. 6.) korm. rendelet tartalmazott rendelkezéseket. Eredetileg a korengedményes nyugdíjazásra legkésőbb 2009. december 31. napjáig lett volna lehetőség. A kormány azonban rendeletet alkotott a korengedményes nyugdíj egy évvel történő meghosszabbításáról [283/2009. (XII. 11.) Korm. rendelet]. Ekkor (2010. január 1-jétől) bevezették az úgynevezett visszafoglalkoztatási tilalmat. Aki tehát ezt megelőzően ment el korengedményes nyugdíjba, arra a tiltás nem vonatkozik. Mit jelent a visszafoglalkoztatási tilalom?

Mi jár az 1952-ben született férfiaknak? Szakértői Kommentár

Az 1952-ben született férfiakat érintő korhatár előtti ellátással kapcsolatos tudnivalókat összegezzük.

Korkedvezmény-biztosítási járulék befizetése Esemény

Korkedvezményes nyugdíj, szolgálati idő: ahány ország, annyi szabály Cikk

A magyar kormány eltörölné a korkedvezményes nyugdíjat. Elfogadott jogszabály még nincs, de demonstráció annál több. Lássuk, mi aszabályozás a szomszédos országokban.

Csökkentett összegű nyugdíj - jogosultság, szolgálati idő Cikk

Az 1951 és 1952-ben született férfiak jogosultak-e idén nem csökkentett öszegű nyugdíjra? Ha igen, milyen feltételek mellett? Olvasói kérdésre Molnár László, az Adózóna nyugdíjszakértője válaszol.

Nyugdíj: korengedmény és korhatáremelés itthon és az EU-ban Cikk

Az öregségi nyugdíjrendszerek elsődleges feltétele a nyugdíjkorhatár, ami azt az időpontot jelenti, amikor a legkorábban nyugdíjba lehet menni. Magyarországon a nyugdíjbavonulás feltételeit a társadalombiztosítási nyugdíjrendszer határozza meg, a korhatár 62 év, az EU-ban további 3 év szolgálati idő letöltésére van szükség nyugdíjba vonulásig. Milyen különbségek és hasonlóságok vannak még a magyarországi és EU-s nyugdíjrendszer között? Összefoglaló.

Nyugdíj: milyen munkakör és hány év szolgálati idő jogosít korkedvezményre? Cikk

Milyen esetekben és milyen munkakör betöltése esetén vagyunk jogosultak korkedvezménnyel nyugíjba menni? Hány év szolgálati idő szükséges az előrehozott nyugdíjhoz? Olvasóink kérdéseire az Adózóna nyugdíjszakértője válaszol.

Nyugdíjba vonulás előtt: ledolgozott évek, munka, rokkantság Cikk

Vállalkozóként szeretnék nyugdíjba menni, milyen teendőim vannak ezzel kapcsolatban, kell-e a nyugdíjba menetel előtt adóbevallást, nyenyi-bevallást készíteni és lezárni, majd újból elindítani a kiegészítő tevékenységet? Rokkantnyugdíjasként mikortól vagyok jogosult öregségi, korkedvezményes vagy egyéb ellátásra? Rokkantsági nyugdíj kiszámításánál figyelembe veszik a ledolgozott évek számát? Molnár László, az Adózóna nyugdíj-szakértője válaszol olvasóink kérdésére.

Korkedvezményes nyugdíjas, csökkentett bérért dolgozó adózása Cikk

Hogyan adózik korkedvezményes nyugdíjas? Csökkentett bérért dolgozónak hogyan változik két évvel ezelőtt megállapított nyugdíja? Rokkantnyugdíj melletti részmunkaidő beleszámít-e a nyugdíjba? Olvasóink kérdéseire Molnár László, a Középmagyarországi Regionális Nyugdíjfolyósító Intézet igazgatója.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kisüzemi bortermelés

Laczi Ferenc

igazságügyi jövedéki szakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Kölcsön kamat

Nagy Norbert

adószakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink