7 találat a(z) kivétel cimkére

Romlott a külkereskedelmi egyenleg Cikk

2021. februárban a kivitel volumene 2,9, a behozatalé 6,4 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához viszonyítva. Az aktívum 849 millió euró volt, az egyenleg 262 millió euróval romlott a 2020. februárihoz mérten, közölte a KSH. Januárhoz képest az export szezonálisan és munkanappal kiigazított volumene 1,7, az importé 5,3 százalékkal nőtt.

Önkéntes nyugdíjpénztár hozam- és tőkivétel adózása Kérdés

Szeretném megszüntetni az önkéntes nyugdíjpénztári tagságomat. A kérdésem, hogy milyen adó- és járulékterhek terhelik a tőke, illetve a hozamrészt?

Kata-bevétel kivétele kilépést követően Kérdés

Tisztelt Szakértő, a következő esetben kérném szíves segítségét: egy katás bt. tulajdonosa a kata időszak alatt keletkezett bevételét nem vette ki, és időközben a társaság kilépett a kata hatálya alól. Ebben az esetben milyen feltételekkel vehető ki utólag a kata alatt keletkezett bevétel? Köszönettel.

Reklámadó pontosítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdést tettem fel (és erre válasz érkezett) az alábbiak szerint: http://adozona.hu/kerdesek/2017_9_7_reklamado_kpf#utm_source=dailypost&utm_medium=email&utm_campaign=notice Még annak a pontosítását várnám a szakértőtől, hogy ezek szerint a kérdésemben kifejezetten kérdezett reklámhirdetés rallyversenyeken tehát nem esik különleges kitétel alá a reklámtörvényben? Azért írtam így a kérdésemet, mert – én legalábbis – úgy tudtam, hogy ez egy kivétel a törvényben. Válaszát köszönöm.

Online pénztárgépek: jön a véghatáridő! Itt vannak a kivételek Cikk

Az online kapcsolatra képes, adóügyi ellenőrzési egységgel rendelkező pénztárgéppel kapcsolatos NGM rendeletek módosításáról szóló 24/2014. (VII. 31.) NGM rendelet véghatáridőt határozott meg az online pénztárgépek bevezetésére – figyelmeztet közleményében a NAV.

Elvárt adó: kivételek, a nyilatkozat veszélyei és ellenőrzési szempontok Cikk

A személyi jövedelemadóról szóló, valamint a társasági adóról szóló törvény is változott a múlt évben: bekerült néhány rendelkezés, amit a köznyelv és a szakma együttesen elvárt adó néven ismer. Maradtak ugyan alkotmányossági aggályok az úgynevezett minimumadóval kapcsolatban, ami alól szerencsére jó néhányan kivételek. Mások nyilatkozatot tehetnek, de így sem biztos, hogy megússzák. Adót fizetni vagy nyilatkozatot tenni a kérdés. Az elbírálás pedig egyéni. Kinek érdemes kockáztatnia egy APEH-revíziót? Most megtudhatja ön is!

Nyilatkozat az APEH-nak: mikor úszható meg? Cikk

A nyilatkozat olyan bizonyítási eszköz amelyet az adóhatóság a tényállás tisztázása végett alkalmaz. Ilyenkor az adóhatóság az adózót - a vele szerződéses kapcsolatban állt vagy álló adózók adókötelezettségének ellenőrzése érdekében felhívásban nyilatkozattételre kötelezheti. Ez a nyilatkozattétel a nyilatkozó által ismert, illetve nyilvántartásában szereplő adatra, tényre, körülményre vonatkozhat. Mikor lehet ezt megtagadni? Marosi Andrea tanácsai.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Közösségen belüli bérmunka

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Régi Art. 24/A § adószám-felfüggesztés jogszabályi törlése

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

SZÉP-kártya elfogadása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 július
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close