29 találat a(z) kivét cimkére

Átalányadó – járulék Kérdés

Nonprofit Kft. eredménye Kérdés

Másodállású egyéni vállalkozó – kivét Kérdés

Különbözeti bírság Kérdés

Egyéni vállalkozó tényleges jövedelem Kérdés

Kötelező járulékfizetésnél mi minősül a költségnek? Kérdés

Egyéni vállalkozó költségei Kérdés

Vállalkozói kivét Kérdés

Nyugdíjas vállalkozó osztalék utáni szociális hozzájárulási adó fizetése Kérdés

Egyéni vállalkozó gyeden Kérdés

Egyéni vállalkozók, őstermelők, figyelem! Ezekre érdemes ügyelni az év végén Cikk

Mindkét adózói körnél a jövedelemszámítás fő szabálya a pénzforgalmi szemlélet. Összefoglaltuk a vállalkozói kivéttel, az őstermeléssel és a nyilvántartásokkal kapcsolatos aktuális tudnivalókat.

Nyugdíjas – kivét Kérdés

Szja-bevallás, jövedelemkivét Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy családi gazdálkodó egyéni vállalkozóként végzi tevékenységét. Eltérő véleményeket, gyakorlatot láttam, hallottam arról, hogy az egyéni vállalkozói kivétet be kell-e írni az szja-bevallásba. Egyéni vállalkozóként csak a járulékokat fizetjük, bevételünk nincs. Költségként nincs elszámolva. Egy régi NAV-os állásfoglalás szerint nincs olyan, hogy egy családi gazdaságból csak egy fő vesz ki jövedelmet. Az eddigi gyakorlat szerint ezt így fogadták el. Most átkerültünk egy másik megyébe székhelyileg. Tanácstalan vagyok , hogy mit tegyek. Segítségüket előre is köszönöm!!!

Csed-gyed maximum vállalkozónál Kérdés

Tisztelt Szakértő! Megerősítést szeretnék kérni csed-gyeddel kapcsolatos gondolatmenetre. A dolgozó határozott idejű munkaviszonya 2020. augusztus 31-ével megszűnik. Úgy szeretné, ha 2021. február körül szülne. Ha 2020. december 1-jétől egyéni vállalkozást indítana, s abban 322 ezer forint kivétet számolna el, 2021 januárjában, a szülés előtti 28 nappal pedig megigényelné a csedet, akkor megkapja a gyed maximumot. Ha nem lenne kivét, hanem csak a minimálbér után fizetné meg a járulékokat, akkor pedig a csed-gyed alapja a minimálbér másfélszerese (2020-ban 241 500 forint) lenne? Ha esetleg a két jogviszony (munkaviszony és egyéni vállalkozói) közötti időszakban bejelentkezik a munkaügyi központba s álláskeresési járadékot kap, az ez esetben sehol nem fog beszámítódni? Segítségét köszönöm!

Gyet melletti egyéni vállalkozó Kérdés

T.Cím! Van egy egyéni vállalkozóm, aki gyetre jogosult, mert 4 gyereke van, ebben az esetben főállású egyéni vállalkozóként kell-e járulékokat és szociális hozzájárulást fizetnie, vállalkozói kivétet nem számol el,mert kicsi a bevétele. Egy kft. ügyvezetője mint főállású egyéni vállalkozás mellett. A kft.-nek van-e fizetési kötelezettsége ebben az esetben? Nem számolunk vállalkozói kivétet, megbízási díjas 0 forintért. Válaszukat előre is köszönöm. Üdvözlettel: Rajnicsné Andrea

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Személyautó-eladás számlázása

Kelemen László

adószakértő, jogász

Online számla rendszer

Kelemen László

adószakértő, jogász

Átalányadózó egyéni vállalkozó

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs