66 találat a(z) kisvállalkozás cimkére

Kisvállalkozási beruházási kedvezmény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó szeretné igénybe venni a tárgyban jelzett kedvezményt. Az szja-törvény 49/B paragrafus (12) bekezdése szerint kizárólag a tevékenység végzéséhez szükséges beruházásokra vehető igénybe a kedvezmény. Az idézett jogszabályhely feltétele még a korábban üzembe nem helyezett műszaki gépek berendezések esete. Ezt úgy kell értelmeznem, hogy csak új eszközök vásárlása esetén van lehetőség a kedvezmény érvényesítésére? Válaszát előre is köszönöm: Moleszka

Kisvállalkozások folyamatos tájékoztatását ígéri a NAV Cikk

Együttműködési megállapodást kötött a kisvállalkozók adózási ismereteinek bővítésére az Ipartestületek Országos Szövetsége és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – közölte az IPOSZ.

A kivára ösztönöz 80 ezer céget a Pénzügyminisztérium Cikk

A napokban kapja meg a személyes tájékoztatást az a mintegy 80 ezer vállalkozás, amely a kisvállalati adó (kiva) választásával a becsült számítások alapján legalább tíz százaléknyi közterhet spórolna jövőre – közölte Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.

Meglepő adat a kkv-król: csúcson a K&H bizalmi indexe Cikk

Soha nem látott optimizmus lett úrrá a hazai kkv-szektoron. A választásokat követően a K&H kkv bizalmi index történetének legmagasabb eredményét érte el, jelenleg 17 ponton áll. A kiemelkedő hangulatjavulás leginkább annak köszönhető, hogy a cégek csökkenő közterhekre, vállalkozásbarát gazdaságpolitikára és javuló pénzügyi eredményekre számítanak a következő egy év során.

Kisvállalkozások adókedvezménye 2017-ben Kérdés

Tisztelt Szakértő! Milyen előírás vonatkozik 2017-ben a beruházási hitelek után fizetett kamat alapján igénybe vehető adókedvezményre? A 2016.12.31-e előtt kötött szerződések esetében is 100 százalék a kedvezmény, vagy ez csak az új szerződésekre vonatkozik? Továbbra is megmarad a 2013.12.31. utáni 60 százalék, azt megelőzően a 40 százalék? Köszönöm válaszát!

Adatvédelem Kérdés

Tisztelt Szakértő! Érdeklődni szeretnék, hogy a 2016-ban hatályban lépett, 2018. 05. 25-étől alkalmazandó Uniós Adatvédelmi Rendeletben meghatározott szabályzatokhoz készítenek-e majd Mintaszabályzatot a kisvállalkozások számára. Válaszát előre is köszönöm.

Jelentős profitnövekedésre számítanak a kkv-k Cikk

A magyarországi mikro-, kis- és középvállalkozások átlagosan 8,5 százalékos árbevétel-növekedést valószínűsítenek a következő egy évben, ami 3 százalékpontos ugrás az év eleji várakozásokhoz képest, és egyben az elmúlt tizenegy év legjobb eredménye. A profitvárakozások az év eleji 3,5 százalékról 5,1 százalékra nőttek – derül ki a K&H kkv-bizalmi index kedden közzétett legfrissebb adataiból.

Uniós pénzekre pályáznak a kisvállalkozások Cikk

A következő egy évben a hazai mikrovállalkozások közel negyede, a kisvállalkozásoknak pedig 41 százaléka tervezi, hogy uniós forrásokra pályázik – derül ki a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. megbízásából készült, 500 vállalkozás megkérdezésén alapuló kutatásból.

Ötletel az MKIK: a NAV készítse el a kisvállalkozások adóbevallását is Cikk

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) kezdeményezi, hogy a munkavállalókhoz hasonlóan a kisvállalkozások adóbevallását is az adóhatóság készítse el a jövőben, később pedig a nagyobb vállalkozásokra is kiterjedhetne ez a gyakorlat – jelentette be a kamara elnöke Nagykanizsán.

Beruházási kedvezmény Kérdés

Egy mezőgazdasági kft. (kisvállalkozás) új gépeket vásárolt gabonatermesztéshez, amelyeket még ugyanabban az évben aktivált. Kérdés: az adóévi beruházási érték elszámolható-e beruházási kedvezményként a törvény által előírt határértékeket figyelembe véve?

Új pályázat indul kkv-knak jövő szerdától Cikk

Jövő szerdától újra pályázhatnak a mikro-, kis- és középvállalkozások egyebek mellett eszközvásárlásra, új technológiai rendszerek kialakítására, megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására, a megpályázható összegek pedig magasabb lesznek – hívta fel a figyelmet Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

Használt céges személyautó vásárlása Kérdés

Tisztelt Adószakértő! Egy kisvállalkozás használtan kíván vásárolni cégének személyautót. A vásárlás hazai vagy esetleg külföldi autókereskedőtől történne. Ellentmondó értesüléseink vannak arról, hogy a használt autó megvásárolható-e áfa felszámítása nélkül. Válaszát előre is köszönöm.

Rugalmas és részmunkaidő, távmunka: így állnak hozzá a kisebb cégek Cikk

A magyarországi mikro- és kisvállalkozások 50, illetve 45 százaléka alkalmazza a rugalmas munkaidőt az úgynevezett atipikus foglalkoztatási formák közül, a részmunkaidős megoldás a kisvállalkozások 61 százalékánál fordul elő, a mikrovállalkozásoknak pedig a 22 százaléka él ezzel a lehetőséggel – derül ki a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. megbízásából a KutatóPont által készült kutatásból.

Munkavédelmi megbízott Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk létszáma 30 fő, ebből 20 fő bedolgozó. Kérdésem: kell-e választani munkavédelmi megbízottat? Tisztelettel: Nagy István

Lehet, hogy feleslegesen fizette az Ön cége is ezt a járulékot? Cikk

A hírek szerint sok vállalkozás tévesen fizetett innovációs járulékot 2015-ben és 2016-ban, mert nem vettek tudomást arról, hogy 2015. január 1-jétől jelentősen szűkült a járulék fizetésére kötelezettek köre. Ez adja az apropóját annak, hogy cikkünkben ismét összefoglaljuk a fontos törvényi tudnivalókat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Áfabevallás az özvegyi jogon folytatott vállalkozónál

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

Pénztárgépbe be nem ütütt forgalom

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

Visszamenőleges számlázás teljesítési dátuma

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink