97 találat a(z) kisvállalati adó cimkére

Adók befizetése Esemény

Bevallás adókról, járulékokról Esemény

Adók befizetése Esemény

Adók befizetése Esemény

Kiva beszámoló Kérdés

Tisztelt Cím! 2014-es üzleti évben kisvállalati adó alanyaként betéti társaság kötelezett-e beszámoló letétbe helyezésére és közzétételére hivatkozott jogszabályhely alapán? 2000. évi C. törvény a számvitelről 2/A. § (1) E törvény hatálya nem terjed ki arra a jogi személyiség nélküli gazdasági társaságra (közkereseti társaság, betéti társaság) és egyéni cégre, amely az üzleti évben (az adóévben) nyilvántartásait az egyszerűsített vállalkozói adóról szóló, illetve a kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló törvény előírásai szerint vezeti. (2) Az egyszerűsített vállalkozói adóról szóló, illetve a kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló törvényben előírt feltételeknek meg nem felelő, (1) bekezdés szerinti jogi személyiség nélküli gazdasági társaság, valamint egyéni cég attól a naptól köteles e törvény előírásait alkalmazni, amely naptól nem tartozik az egyszerűsített vállalkozói adóról szóló, illetve a kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló törvény hatálya alá.

Kisvállalalti és biztosítási adó befizetése Esemény

Kisvállalati adó - ki választhatja? Kérdés

A kisvállalati adó alapja a pénzforgalmi eremény és a személyi jellegű kifizetések. Társas vállalkozó személyesen közreműködő tagja, tagsági jogviszonyban veszi ki jövedelmét. Az összevont adóalapba tartozó egyéb jövedelem nem tartozik a járulékalap fogalmába. ( nem a Tbj szerinti járulékalapot képező jövedelem )A kérdés az, hogy az olyan Kft ahol nincs alkalmazott csak tagsági jogviszonyban dolgozik az ügyvezető, választhatja-e ezen adózási formát, illetve az általa felvett jövedelem az járulékalapot képező jövedelem-e?Köszönettel Kiss Gábor

Kisvállalati adó - 2013 Kérdés

Évi 40.000.000 Ft bruttó bevétellel rendelkező egyéni vállalkozó vagyok, nincs alkalmazottam, de van négy gyermekem.Érdeklődöm, a jövő évben milyen adózási formát érdemes választanom? Esetleg cégként jobban járnék? Ha van jövőre valamilyen jobb ötlet, akkor van-e mód arra, hogy az idén felmerülő osztalékterhek (10+16%) a jövő évre átvihetők legyenek, és kedvezőbben adózzam le? Köszönöm.

Megszavazta a parlament a tételes adót és a kisvállalati adót Cikk

A kisvállalkozások a jövő évtől két új, egyszerű adónem közül választhatnak a tételes adóról és a kisvállalati adóról szóló törvény szerint, amelyet hétfőn 236 igen szavazattal, 32 nem és 54 tartózkodás mellett fogadott el az Országgyűlés. A kormánypártok igennel, az MSZP képviselői nemmel szavaztak, a Jobbik- és az LMP-frakció tartózkodott.

Ez várhat a kisadózókra jövőre Cikk

Költségelszámolhatóság a kisadózók tételes adójában, új beruházásösztönző elemek a kisvállalati adóban és szélesebb körű munkáltatói adókedvezmények - egyebek mellett erről döntött a parlament hétfőn a munkahelyvédelmi akciótervhez kapcsolódó módosító indítványok sorában - ismerteti a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) keddi közleménye.

Még vonzóbb lett a tételes kisadózás Cikk

A tételes kisadózással kapcsolatosan több kisebb előremutató változtatás történt. Így a kisadózótól befogadott számla költségelszámolása, a keresőképtelenség, az iparűzési adó és az adminisztráció egyszerűsítés kérdésében. A jogalkotó megpróbálta megoldani a munkaviszony vállalkozási jogviszonyba kiszervezésének kérdését is, de véleményem szerint Alaptörvény-ellenes megfogalmazás került a törvényjavaslatba azáltal, hogy a szerződő félnek kell bizonyítania, hogy nem színlelt a szerződése. Ez lehetőséget ad az Alkotmánybíróság által számtalanszor kifogásolt adóhatósági önkényes jogértelmezésre.

Munkahelyvédelmi program: kit hogyan érint az újabb változat? Cikk

A kormány júliusban nyújtotta be a munkahelyvédelmi akciótervhez kapcsolódó törvénymódosításokat, amelyekkel kapcsolatosan az utóbbi napokban újabb módosítási javaslatok láttak a napvilágot. A következőkben vizsgáljuk, hogy az egyes adózási módosítások milyen hatással járhatnak? Mi várhatunk tőlük?

Kisadózó vállalkozások tételes adója: a költségvetési bizottság módosítana a feltételeken Cikk

Eltörölné az Országgyűlés költségvetési bizottsága a kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló törvénynek azt a bekezdését, amely szerint a kisadózó vállalkozások tételes adóját választó adózónak be kell jelentenie az adhatósághoz, ha a bevétele a 6 millió forintot meghaladja, és hosszabb időt biztosítanának a bevallás elkészítésére is.

Matolcsy a munkahelyvédelmi akciótervről: a 300 milliárdot "odateszik" a program mögé Cikk

A munkahelyvédelmi akcióterv 1,5 millió munkahely megvédését és több száz ezer új munkahely létesítését eredményezheti - emelte ki Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter az akciótervben foglaltak megvalósítása érdekében szükséges egyes törvények módosításáról szóló előterjesztés kedden megkezdődött országgyűlési vitájában.

Hétfőn kezdődik az őszi ülésszak: Matolcsy Györgyé lesz a főszerep Cikk

Orbán Viktor napirend előtti felszólalásával kezdi meg az őszi politikai szezont az Országgyűlés, a kormányfő arról fog beszélni, mi az, ami "elfogadhatatlan" Magyarország számára az IMF-től. Kedden aztán Matolcsy Györgyé lesz a főszerep: napirendre kerül a munkahelyvédelmi akcióterv, a kisvállalkozási adó, és újra megnyitják a jövő évi költségvetés vitáját.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Magánvállalkozói tevékenység megszüntetésekor számlázás 2.

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Cégkapuletöltés-igazolás

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Tbj. szerinti külföldiség igazolása

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs