12 találat a(z) kisadó cimkére

Közterhek részmunkaidős munkaviszony melletti vállalkozásban Cikk

Az elmúlt hetekben többen kérdezték az Adózóna oldalán, hogy miként kell társas, illetve egyéni vállalkozóként a tb-közterheket fizetni, ha a vállalkozás mellett fennálló munkaviszonyban – a veszélyhelyzet miatt – heti 40 óráról a felére vagy még annál is kevesebbre csökkent a heti munkaidő. Cikkünkben a fenti kérdés kapcsán adunk részletes tájékoztatást a munkaviszony melletti vállalkozásban fizetendő közterhekről.

Visszaélések a katával: gátat szabna a PM a munkaviszony helyett alkalmazásnak Cikk

Míg a gazdaságfehérítési reményeket beváltotta a kisadózók tételes adója (kata), hiszen több tízezer egyéni vállalkozót és kisvállalkozást terelt a legális irányba, addig számos cég alternatív foglalkoztatási módként használja, a probléma a héten összeülő, negyedik Adó-Tanácskozáson is megvitatják a jelenlévők – tájékoztatta az MTI-t Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár.

Adó mindenhol: ennyi teher nyomja a lakosság és a vállalkozások vállát Cikk

Eggyel csökkent idén a magyarországi adónemek száma, miután a jövedéki adó újraszabályozásának köszönhetően formálisan megszűnt az energiaadó. Így is összesen 58 féle adó nyomja a lakosság és a vállalkozók vállát a Jalsovszky Ügyvédi Iroda összesítése szerint.

A könyvelők nem bírják a kisadókat? – ezt állítja az IPOSZ elnöke Cikk

A kisiparosokat érintő kedvező adózási szabályok ismertetésére, a feketegazdaság elleni eredményesebb fellépésre, a vállalkozások digitalizációjára, a munkaerő-utánpótlásra helyezi a hangsúlyt idén az Ipartestületek Országos Szövetsége (Iposz).

Fejfájást okozhatnak a kisadók, nyakunkon a bevallás! Cikk

Szöszmötölös munka elébe néznek a könyvelők az egyes kisadók – mint a rehabilitációs hozzájárulás, népegészségügyi termékadó, kulturális adó – éves bevallásakor. Cikkünkben összefoglaltuk a főbb tudnivalókat a jolly joker 01-es bevallás ide vonatkozó fejezeteiről.

Adók, járulékok befizetése Esemény

2014. július 12. (14.)

Spórolna a katával? Így léphet be egy bt. év közben a kisadó hatálya alá Cikk

Mit kell tennie egy betéti társaságnak, ha év közben szeretne belépni a kisadózók tételes adója (kata) hatálya alá? – kérdezte olvasónk. Szipszer Tamás szakértőnk válaszolt.

Így bukhatnak el a cégek a kisadók miatt Cikk

A nagyadók világában sem könnyű nyomon követni a folyamatosan változó szabályokat, de még annál is nehezebb kiigazodni a különböző kisadókra vonatkozó rendelkezésekben. Tapasztalatok szerint sok vállalkozás azért vérzik el az adóellenőrzés során, mert nem tartja be a kisadókra vonatkozó szabályokat.

Kisadózás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Evás egyéni vállalkozó informatikus vagyok éves kb 13 millió forintos bevétellel. Több cégnek dolgozom és kíváncsi lennék arra, hogy áttérhetek- e kisadózásra, ha az árbevételem a 2011-es és 2012-es évben is meghaladta a 6 millió forintot, valamint érdemes-e áttérnem ugyanis számításaim szerint a 40 százalékos büntető adó ellenére is jobban járnék. Alkalmazottam nincs és árbevételem 51 százaléka egy ügyféltől származik, de a tevékenységem végzésének helye az én birtokomban van, valamint én határozom meg a tevékenység végzésének a rendjét.

KIsadózás és orvosi munka Kérdés

Nyugdíjasként kieg. tev. folytató egyéni vállalkozóként egy egészségügyi szolgáltató. cégnél hetente 3x6 órában orvosi munkát végzek évek óta. Lehetek-e kisadózó? Nem minősülne-e ez színlelt munkaszerződésnek, hiszen nem a saját helyemen dolgozom, a munkavégzés rendjét nem én határozom meg, a munkavégzéshez szükséges eszközöket nem én adom, természetesen csak én személyesen végzem a munkát és végül csak egy céggel állok szerződésben. Tehát a nem színlelt munkaviszony feltételeinek egyike sem igaz rám nézve. Ugyanakkor a jogszabályban nem láttam olyan tételt, amely kizárná, hogy én is kisadózó lehessek. Akkor végül is lehetek vagy sem?

Vállalkozói adók összehasonlítása 2013 - fogalommagyarázat Cikk

Kiszámoltuk, kinek éri meg a tételes adó és a tervezett kisvállalati adó Cikk

A kormány a Parlamentnek T/7954 számon beterjesztette a „Kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról” szóló törvényjavaslat. Évek óta folyik a vita az eva esetleges kiváltásáról, megszüntetéséről. A kormány először az eva mértékének emelésével próbálkozott 2011-ben. Most megpróbál alternatívákat nyújtani az eva helyett. Kisadózók adója lehet egyedül életképes a beterjesztett javaslatok közül. Kiválthatja az evát, az ekhót és a fekete foglalkoztatású munkaviszonyt. De miért életképtelen a kisvállalatok adója?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Végelszámolás befejezése elutasító végzés esetén

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Tagi munkavégzés

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs