13 találat a(z) kintlévőség cimkére

Mérleg alátámasztása Kérdés

Vevő nem fizeti az átutalásos számlát Kérdés

Katás egyéni vállalkozás megszűnése után érkező bevétel Kérdés

A NAV kintlévőségei 2019-ben Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) többek között kintlévőségeinek helyzetéről is beszámol a honlapján közzétett évkönyvében.

A vevő szerződés hiányára hivatkozva nem fizet Kérdés

Megköszönöm válaszát előbbi kérdésesemre, de csak részben kaptunk választ, visszaszállitani az eszközöket nem tudjuk, mert beépítették, és az bontással jár, ami meg rongálás vagy egyéb büncselekmény lehet? Sajnos csak az előbbi kérdésben feltett megoldás maradhat, hogy kintlévőségként kezeljük a ki nem fizetett eszközeinket, a számlát pedig sztornírozzuk. Ön szerint ez igy megoldható, ezt a kérdés részt ön is igy kezelte. Köszönjük megtisztelő válaszát

A vevő szerződés hiányára hivatkozva nem fizeti ki a tartozását Kérdés

Vállalkozásunk teljesítési igazolással rendelkezik a leszállított tárgyi eszközök vonatkozásában egy önkormányzat részére. A tárgyi eszközöket leszállítottuk a teljesítési igazolással. Az előző polgármester ezt a tényt el is ismerte, az új vezetés azonban a vevői számlát (élve a számlavisszaküldés jogával) már kétszer is visszaküldte, nem hajlandó fizetni, annak ellenére sem, hogy a tárgyi eszközök az egyik ingatlanába már beépítésre is kerültek. Azt szeretnénk megkérdezni, hogy van-e az átadott, de ki nem fizetett tárgyi eszközökön tulajdonjogunk, és ha van, azt hogyan tudjuk érvényesíteni? Megjegyezzük: az új vezető sem akar fizetni, mi pedig nem szeretnénk bírósághoz fordulni, mert sok időt vesz igénybe, mire döntés születhet. A kárunkat szeretnénk úgy "enyhíteni", hogy sztornírozzuk a kiállított számlát, a tárgyi eszközöket készletre vesszük és mint kintlévőséget tartjuk nyilván. Ennek bizonyítéka lehet-e a teljesítési igazolás, amelyben benne foglaltatik az átadott-átvett tárgyi eszközök darabszáma, értéke? A befizetett áfát a sztornírozó számlával vissza tudnánk rendezni. Mi a véleménye a leírtakkal kapcsolatban? Köszönjük válaszát.

Egyre több az adós a középkorúaknál, a fiatalok megfontoltabbak Cikk

A középkorú lakosság körében nőtt az adósok száma, a fiatalok viszont tudatosabbak lettek a kintlévőség-kezelő EOS Csoport kutatása szerint, amelyben a társaság több százezer, 2018-ban Magyarországon kezelt fedezetlen ügyet vizsgált meg saját követeléskezelő állományában.

Gyakran külső segítséggel hajtják be a cégek kintlévőségeiket Cikk

Az EOS Csoport európai fizetési szokásokat vizsgáló tanulmánya szerint jelentős, a cégek árbevételének mintegy 8 százaléka érkezik a késedelmes kintlévőségek behajtásából. Európa egyik vezető kintlévőség-kezelő vállalatcsoportja 17 európai országban, 3400 vállalati döntéshozót kérdezett meg kutatásában.

A számlák ötödét késve rendezik Cikk

A számlák 77 százalékát fizetik időben a magyarországi ügyfelek, 19 százalékát késve rendezik, 4 százalékát pedig egyáltalán nem fizetik ki, ami megfelel a tavalyi adatoknak – ismertette Agárdi Marianna, az EOS Magyarország fedezetlen követeléskezelési igazgatója a kintlévőség-kezelő vállalatcsoport legújabb kutatásának eredményét szerdán, Budapesten.

Követelések értékelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy építőipari kft. év végi zárása során az alábbi kérdések merültek fel a vevőkövetelésekkel kapcsolatban: 1. Ezen kft. Ausztriában is vállal munkát, egyik kinti vevő (osztrák cég) már 2 éve nem fizette ki a tartozását, jelenleg ügyvéd segítségével próbáljuk a követelést érvényesíteni, sajnos nem sok sikerrel. Szeretnénk a kft. könyveiben ezt a kintlévőséget rendezni. Kérdésünk az, hogy mi a helyes megoldás? Nem látunk esélyt arra, hogy valamikor fog fizetni, tudomásunk szerint más magyar cégeknek is tartozik. 2. Végelszámolás alatt álló magyar kft. szintén tartozik nekünk, 2017. 02. hóban követelésengedményezés történt ezen követelésre, a kintlévőség egy részét bankszámlára utalással megkapjuk. Korábban értékvesztés nem volt elszámolva. Kérdésünk az, hogy 2016.12.31-ével az engedményezést lehet-e könyvelni, mivel mérlegkészítésig tudomásunkra jutott, és ebben az esetben a követelés könyv szerinti értéke és a kapott összeg különbözetével kell-e társasági adót emelni? Előre is köszönjük válaszát!

Követelések és kötelezettségek Kérdés

Tisztelt Szakértők! Cégünkben folyamatos egyeztetések folynak mind a szállítói tartozások, mind pedig a vevői kintlevőségek terén. Több könyvelőváltás történt, és most én is szembesültem olyan kintlévőségekkel és szállítói tartozásokkal, amik már több mint 5 évesek és van amelyikről kiderült, hogy már nem is valós nyitott tételek. Kérdésem lenne, hogy ezeket hogyan lehet hivatalosan és törvényesen kivenni a könyvelésből, milyen okiratokkal kell alátámasztani ezeket, van-e elévülési idő? Segítségüket köszönöm!

Vállalkozói kivét szünetelés alatt Kérdés

Nyugdíjas egyéni vállalkozó 2015. 10. 01-jétől szünetelteti vállalkozói tevékenységét. Eddig az időpontig vállalkozói kivétet nem számolt el, de a szünetelés első hónapjában vevő kintlévőségét megkapja, bevételt szerez. Adózásilag a legkedvezőbb az lenne, ha vállalkozói kivét formájában adózná le a jövedelmet, de felmerül a kérdés, hogy vállalkozói kivétet elszámolhat-e, ha szünetelés alatt van a vállalkozása? Köszönettel.

Kényszerintézkedések a NAV-nál: a java csak most jön Cikk

A kényszerű költségvetési kiigazítás, az idei és jövő évi adótörvény-változások, de még egy európai bírósági ítélet is egy halom pluszmunkát ad a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV), amelyre a Nemzetgazdasági Minisztérium hű fegyverhordozójaként tekint.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadó, költséghányad

Lepsényi Mária

adószakértő

15 Ft/km vagy 30 Ft/km?

Lepsényi Mária

adószakértő

De minimis támogatás szja-bevallásban

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs