17 találat a(z) kiküldött cimkére

Kiküldetési rendelvény Kérdés

Külsős kiküldött költségelszámolásának kérdése Kérdés

Kiküldöttek járulékalap-számítása Kérdés

Adókötelezettek, kiküldöttek, kedvezmények: változás a szochóban Cikk

Az őszi adócsomag egyebek között módosította a szociális hozzájárulási adóról szóló törvény egyes szabályait is. A következőkben a 2018. évi LII. törvény, azaz az új szochotörvény változtatásait ismertetjük.

A kiküldöttek juttatásairól döntött az uniós bíróság Cikk

A kiküldött munkavállaló a munkavégzés helye szerinti ország szociális rendszerében biztosított akkor is, ha egy másik cég kiküldött munkavállalóját váltja fel – közölte döntését az Európai Unió Bírósága csütörtökön.

Kompromisszumos EU-megállapodás a kiküldöttek javadalmazásáról Cikk

Létrejött a megállapodás a kiküldött munkavállalókra vonatkozó uniós szabályozás módosításáról az Európai Parlament (EP), az Európai Bizottság és a tagállamok kormányait képviselő tanács között – jelentették be csütörtökön Brüsszelben.

Kiküldöttek Magyarországon Kérdés

Tisztelt Szakértő! Indiai cég Magyarországra küldi alkalmazottait, hogy itt továbbra is az ő alkalmazásában képviselje a céget és dolgozzon neki. A járulékokat ott fizetik, a bért onnan kapják, azon személyek esetében, akiknél ennek a kiküldetésnek az időtartama meghaladja az adóévben a 183 napot, Magyarországon a jövedelmük után szja-fizetési és bevallási kötelezettségük keletkezik, továbbá mivel kifizető nincs, aki ezt levonja, amolyan "önadózói" státuszba kerülnek, amiből pedig az következik, hogy negyedévente adóelőleget kell fizetniük. Helyes a megállapításom? Válaszát előre is köszönöm.

Társadalombiztosítás: így módosulnak januártól a szabályok Cikk

A múlt pénteken kihirdetett adócsomag számos tb-szabályt módosít 2017-től. A tavaszi ülésszakon is elfogadott az Országgyűlés egy olyan módosító törvényt, amely szintén rendelkezett a Tbj. jövő januári változtatásairól. Összefoglaltuk a két törvénycsomag azon Tbj. módosításait, amelyeket 2017. január 1-jétől kell alkalmaznunk.

Változik a Tbj. is 2017-től, mutatjuk az elsőkörös módosításokat Cikk

A társadalombiztosítási ellátások szabályait tartalmazó törvény (1997. évi LXXX. törvény) is módosul a múlt hét végén benyújtott adótörvénycsomag szerint. Egyelőre viszont semmi nem szerepel benne a Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter által nemrégiben beharangozott járulékcsökkentési programból.

A1-es igazolás II. Kérdés

Tisztelt Dr. Radics Zsuzsanna tb-szakértő! Köszönöm kérdését, de a feltételeknek úgy tűnik nem felelünk meg, mert a kiküldött a bt. tagja egy személyben, s nincsen belföldi árbevétele és más belföldi munkavállaló sincs. A tevékenysége egyedi és itthon nincs megrendelője csak külföldön. Sajnos az A1-s igazolást fenti okok miatt nem tudjuk kitölteni és leadni. Mi a teendő ebben az esetben? Kell-e külön kérvényben kérni, hogy az A1-s igazolást elfogadják? Tisztelette? Géczi Sándorné

Az uniós tagállamokba kiküldött munkavállalók juttatásairól is beszélt Juncker Cikk

A következő 12 hónapot lényegesnek tekinti az EU egységének helyreállítása szempontjából, ezért egy konkrét intézkedéseket magába foglaló „pozitív programot” hirdetett az Unióról szóló helyzetértékelésében szerdán Strasbourgban Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke.

Kiküldöttek bére: hajthatatlan az Európai Bizottság Cikk

A tagállamok egy jelentős részének tiltakozása ellenére az Európai Bizottság szerdán úgy döntött, hogy változatlan formában fenntartja a kiküldetési irányelv módosítására vonatkozó javaslatát, amely a bírálók szerint számos újonnan csatlakozott tagországot hátrányosan érintene.

Figyelem: ezt kell tudni a tb-változásokról! Cikk

A nevelőszülőket, a kisadózókat, a gyermekgondozási ellátásban részesülőket, a kiegészítő tevékenységet folytatókat és még sok mindenki mást érintenek az adócsomagban elfogadott tb-módosítások.

Megtorpedózza Magyarország is a kiküldöttekre vonatkozó brüsszeli javaslatot Cikk

Tíz uniós tagállam, köztük Magyarország törvényhozása „sárga lap” felmutatásával próbálja visszavonatni az Európai Bizottság kiküldött munkavállalókról szóló irányelv módosítására vonatkozó javaslatát. A tíz elégedetlen tagország közül kilenc közép- és kelet-európai, amely versenyelőnyének elvesztését félti a „szociális dömping” visszaszorítását célzó jogszabály-tervezettől.

Tartósan kiküldött alkalmazott adó- és járulékkedvezménye Kérdés

Tartósan küldünk ki dolgozni alkalmazottakat német fióktelepünkre, legfeljebb 2 évre. Ez azt jelenti, hogy alapfizetésüket itthon kapják, ez után fizetjük meg a szochót és a szakképzési hozzájárulást, vonjuk a nyugdíj- és egészségbiztosítási járulékot, személyi jövedelem adót azonban nem fizetnek utána. Alapbérük után a kint kapott tartós kiküldetési pótlékkal együtt Németországban fizetik meg a Lohnsteuert. Kérdésem, hogy a családi adó- és járulékkedvezményt igénybe vehetik-e a levont járulékokból? (Kint nem vesznek igénybe kedvezményeket.)

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadó, költséghányad

Lepsényi Mária

adószakértő

15 Ft/km vagy 30 Ft/km?

Lepsényi Mária

adószakértő

De minimis támogatás szja-bevallásban

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs