40 találat a(z) kifizetés cimkére

Euróban meghatározott kifizetési igényekhez kapcsolódó megbízás díjazása Kérdés

Alkalmi munka Kérdés

Életbiztosítás lejárta Kérdés

13. havi nyugdíj: két hét múlva érkezik Cikk

Február 12-én kezdi meg a 13. havi nyugdíj kifizetését az államkincstár, külön juttatásként nagyjából 2,5 millió nyugdíjban és nyugdíjszerű ellátásban részesülő személy kapja meg havi járandóságának egynegyedét – mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Nemzetnek.

Mikrogazdálkodó elhatárolás Kérdés

Egyszerűsítés: a madárinfluenza leölési határozatok adatai is felhasználhatóak a támogatáshoz Cikk

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tájékoztatja a baromfitartókat, hogy a Magyar Államkincstár döntése alapján az állatbetegségek megelőzésével, leküzdésével kapcsolatos támogatások alapjául szolgáló állatlétszám megállapításához és igazolásához a madárinfluenza leölési határozatok adatai is felhasználhatóak a kifizetés kérelmezésekor, olvasható a Nébih honlapján.

19KIVA bevallás Kérdés

Volt munkavállalónak kifizetés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretnénk egy volt munkavállalónak kifizetni egy nagyobb összeget (támogatásként, tűzeset miatt). Ezt feltételezem bérként kell leadózni. Ilyen esetben egyszerűen bérszámfejtésen keresztül kell megtenni? Levonhatjuk az összes adóterhet és ki kell állítani az igazolást a bevalláshoz, vagy ennél bonyolultabb az eljárás? Köszönöm előre is válaszukat.

Kártérítés magánszemélynek Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk új megbízást kapott megrendelőjétől, melynek teljesítéséhez új munkavállalókat toborzott. A leendő munkavállalók egy része munkanélkülin volt, más része felmondott régi munkahelyén, hogy nálunk idejében kezdeni tudjon. Cégünk a leendő munkavállalókkal megállapodást/munkaszerződést nem kötött, csak a munkakezdési lehetőséget helyezte kilátásba. Sajnos egyéb okok miatt (újra pályázatot írtak ki a megbízásra) a megbízás megkezdése egyelőre nem lehetséges, akár hónapokat is tolódhat. Szeretnénk a fenti magánszemélyeknek valamilyen kártérítést adni az elmaradt munkalehetőségért, kiesett jövedelemért. Hogyan és milyen jogcímen fizethetünk ki nekik például 100 ezer forintot, ha nincs munkaszerződés, csak szóbeli megállapodás? Milyen adók terhelik a kifizetést és a 08-as bevallásban melyik sorban kell szerepeltetni a magánszemély eme jövedelmét? Válaszát előre is köszönöm.

Megbízási dij teljesitése és kifizetése 2019. január 4-én Kérdés

T Szakértő! Egyik vállalkozás megbizási szerződéssel végeztet el egyes feladatokat a vállalkozása számára. Az eredeti szerződött határidő december 31-éig szólt. Viszont a munka nem készült el, csak január 4-én, akkor készült a teljesítésigazolás, és ekkor kerül sor a kifizetésre is. Erre az esetre nem találtam semmi útmutatást, csak a munkaviszonyból származó jövedelmeknél, illetve a tb-ellátásoknál, hogy a január 10-éig kifizetett jövedelmek minősülnek előző évi jövedelemnek, tehát még 2018-ra kell bevallani. Ez viszont nem munkaviszony, hanem megbízási jogviszony, kérdésem tehát, hogyan járok el helyesen? Véleményem szerint 2019-ben számfejthetem csak, mert akkor kerül kifizetésre, tehát 2019-es jövedelem lesz. Válaszát várom, köszönettel: Császár Judit

2018-ban osztalék-előírás, 2019-ben lesz csak kifizetve Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van két kft., az egyik kivaalany, a másik tao-alany. A munkaviszonyos tulajdonosok a kivás cégben kapnak havi 450 000 forint bért. A tao-s cégben nem vesznek fel jövedelmet, itt a 2017. év eredménye megengedte, hogy osztalékot írjanak ki, de 2018-ban nem tudták csak egy részét felvenni. A 2019. évi osztalékadózás változása (19,5 százalék szocho-fizetés, ha nincs meg a minimálbér 24-szerese) hátrányos helyzetben hozza-e őket, vagy úgy mint eddig, mindegy, hogy hol keletkezik a bérjövedelme, be lehet számítani csökkentő tételnek a szocho-fizetésnél. Tehát a kivás cégben megszerzett munkabér beszámítható-e a tao-s osztalék adójának kiszámításánál?

Jogtalan kifizetésekkel, fiktív számlákkal összefüggő ügyben döntött a Kúria Cikk

Jogtalan kifizetésekkel, fiktív számlákkal összefüggő ügyben döntött a Kúria.

Egy összegben kifizethető lakáscélú támogatás? Kérdés

Egy összegben kifizethető lakáscélú támogatás?

Eredménytartalék felhasználása osztalék kifizetésére Kérdés

Tisztelt Szerkesztő! 15 éve működő kft. a 2017. évi beszámoló elfogadásakor határozott arról, hogy az előző években képződött eredményt (eredménytartalék összege) és a 2017. évi eredményt is 2018. évben osztalékként kiveszi. Eredménytartalék összege 23 000 ezer Ft, a jegyzett tőke összege 3 000 ezer Ft, a saját tőke összege a 2017. évi beszámolóban a 2017. évi adózott eredménnyel együtt 1 000 eFt 27 000 ezer Ft. A határozatban 24 000 ezer Ft osztalék kifizetéséről döntöttek. Kérdésünk: az osztalék 2018. évben kifizethető-e? Válaszukat köszönöm.

Kiva alatt jóváhagyott osztalék Kérdés

Tisztelt Adózóna! A kiva alatt álló társaság 2015-ben jóváhagyott kiva alatt képződött osztalékot, ami kifizetésre nem került. 2016-ig az adóalap-növelő tételek között a fizetett osztalék szerepelt, míg 2017-től a jóváhagyott osztalék. A kérdésem, hogy a 2015-ben jóváhagyott, de a mai napig ki nem fizetett „kivás osztalék” mikor növeli az adóalapot? Tisztelettel:

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kettős adóztatás elkerülése Zanzibár

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Ingatlanfelújítás áfája

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szállás számla utólagos kiállítása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 július
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close