106 találat a(z) katás egyéni vállalkozás cimkére

Személygépkocsik bérbeadása Kérdés

Másodállású katás egyéni vállalkozó, autóvásárlás, gyed Kérdés

Magánszálláshely-szolgáltatás Kérdés

Bérbeadás magánszemélyként katás egyéni vállalkozás mellett Kérdés

Katás egyéni vállalkozó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi ügyben kérném segítségét. Egy társaság ügyvezetését a tulajdonos munkaviszonyban látta el. Jelenleg a kft. nem működik, bevétele nem keletkezik, megszüntetni nem tudja. Munkavégzés a katás egyéni vállalkozásában történik. Itt fizeti meg az 50 ezer forintot, még a társas vállalkozásában napi 2 órás munkaviszony után fizeti a járulékokat. Kérdésem, hogy jól jártunk-e el? Köszönettel:

Katás vállalkozás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretnék segítséget kérni. Egy katás bt. kültagja indíthat-e katás egyéni vállalkozást? A kültag heti 40 órás munkaviszonnyal rendelkezik, nem a bt.-nél van alkalmazásban. A két katás vállalkozásnak azonos volna a tevékenysége, a kültag a munkaviszonyát megtartaná. Köszönettel kérem a válaszukat.

Kata – nappali tagozatos diák Kérdés

Tisztelt Szakértő! Külföldön (EU), nappali tagozaton tanuló diák katás egyéni vállalkozás formájában vállalna munkát – weboldalkészítést – EU-s, illetve magyar vállalkozások részére. Abban a kérdésben szeretnék segítséget kérni, hogy lehetséges ebben a vállalkozási formában a munkavégzés, ha életvitelszerűen külföldön él és tanul a diák?

Járulékfizetés Kérdés

Tisztelt Adózóna! Katás egyéni vállalkozás és kft. (egyszemélyes,és többszemélyes kft. esetében, de a katás vállalkozó tulajdonos a kft.-ben) járuléka. 1.Járulékfizetés szempontjából melyik az úgynevezett "erősebb". Muszáj-e minden esetben megfizetni a kft.-ben legalább a minimálbér után a járulékot abban az esetben is, ha a katás egyéni vállalkozásban 75 ezer forint katát fizet. 2. Egyéni vállalkozó (75 ezer forint katafizetés mellett) többszemélyes kft.-nél, ahol ő is tulajdonos, a feladatát részmunkaidős munkaviszonyban elláthatja-e? Köszönöm válaszát!

Bérhűtés katában Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy egyéni vállalkozó, aki jelenleg katás, lehetőségként jött neki, hogy bérelni tud egy hűtőkamrát, melyben bérhűtést tudna vállalni, felmerült kérdésként, hogy ez bérleti díjnak minősül-e? Vagyis végezhető-e katás egyéni vállalkozás keretein belül a bérhűtés? Köszönöm válaszát: JT

Ápolási díj, kata Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésem a következő: ápolási díj mellett katás egyéni vállalkozást indít az ügyfelem. Jól gondolom, hogy csak főállású kisadózó lehet? És azokban a hónapokban, amikor nem ad ki számlát, tehát nincs bevétele, mentesül a kata megfizetése alól? Válaszát előre is köszönöm. Üdv.

Katás egyéni vállalkozás szüneteltetése Kérdés

Éven belül van-e korlátja a mellékfoglalkozásban végzett katás egyéni vállalkozás szüneteltetésének? Lehet többször egy évben (esetleg 2 év alatt) szüneteltetni ?

Katás egyéni vállalkozás indítása tagi jogviszony mellett Kérdés

Egy egyszemélyes kft. tulajdonosa lehet-e katás egyéni vállalkozó is?

Egyszemélyes kft., katás egyéni vállalkozás járulékfizetés Kérdés

Egyszemélyes kft. (alanyi adómentes) ügyvezetője főállásban munkaviszonyban látja el a feladatát. Ugyanakkor egy másik, régebbi egyszemélyes kft.-ben (áfa adóalany) a társasági szerződés nem határozza meg a jogviszonyát, azaz (ha jól tudom itt) elláthatja feladatát munkaviszonyban is, és társas jogviszonyban is. Van egyéni vállalkozása is, amely már évek óta forgalmat nem bonyolít le, de élő vállalkozás, azaz nem szünetelő. Kérdés az lenne, hogy 2017. január 1-jétől az egyéni vállalkozás választhat-e kata adózási módot? Melyik után kell megfizetni a járulékot? Hogyan befolyásolja ez a többes jogviszony a járulékfizetést? Mivel kapcsolt vállalkozásokról van szó, valamilyen mértékben behat az egyik vállalkozás a többi bevételére? (Vannak-e speciális szabályok az adózásra, illetve az adó összegére, amiről ilyenkor tudni kell stb.)?

Katás egyéni vállalkozó szünetelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás egyéni vállalkozó – főállású és nem főállású – év közben hány alkalommal szüneteltetheti a tevékenységét? Hová, milyen módon kell bejelentéseit megtenni erről? Köszönöm válaszát.

Elhunyt katás vállalkozó Kérdés

Tisztelt Adószakértő! Alanyi mentes katás egyéni vállalkozó – aki 2015-ben szüneteltette a tevékenységét –elhunyt. A szüneteltetés időtartama alatt értékesítette tárgyi eszközei egy részét. 1. A szüneteltetés ideje alatt jogosan tette-e ezt meg? 2. A tárgyieszköz-értékesítésből származó bevétele katás bevétel-e? A szüneteltető vállalkozó esetében 6 millió forint, vagy a nem szünetelő hónapok száma szorozva 500 ezer forint a bevételi felső határ? 3. Az értékesített tárgyi eszközök egy részét 5 évnél régebben szerezte be, egy részét 5 éven belül. Az előbbiekről áfa nélküli számlát állított ki, az utóbbiakról áfásat. Helyesen tette? 4. A katára való áttéréskor választotta az alanyi áfamentességet. Az 5 éven belül beszerzett tárgyi eszközök időarányos áfáját akkor nem fizette meg. Kellett volna? 5. A megmaradt tárgyi eszközöknek milyen adóvonzatuk van? 6. Amennyiben az özvegy – maga is egyéni vállalkozó, alanyi mentes katás, de más tevékenységi körrel – használni szeretné a megmaradt eszközöket (jármű, irodai berendezések), és emiatt választaná a férje vállalkozásának folytatását, ennek lenne adóvonzata, különösen a tárgyi eszközök vonatkozásában? Válaszát előre is köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Közbeszerzés

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Áfa rendezetlen tétel

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 november
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3