109 találat a(z) katás egyéni vállalkozás cimkére

Katás egyéni vállalkozás megszűnése után érkező bevétel Kérdés

Katás, áfás egyéni vállalkozás megszüntetése Kérdés

Jogviszony Kérdés

Személygépkocsik bérbeadása Kérdés

Másodállású katás egyéni vállalkozó, autóvásárlás, gyed Kérdés

Magánszálláshely-szolgáltatás Kérdés

Bérbeadás magánszemélyként katás egyéni vállalkozás mellett Kérdés

Katás egyéni vállalkozó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi ügyben kérném segítségét. Egy társaság ügyvezetését a tulajdonos munkaviszonyban látta el. Jelenleg a kft. nem működik, bevétele nem keletkezik, megszüntetni nem tudja. Munkavégzés a katás egyéni vállalkozásában történik. Itt fizeti meg az 50 ezer forintot, még a társas vállalkozásában napi 2 órás munkaviszony után fizeti a járulékokat. Kérdésem, hogy jól jártunk-e el? Köszönettel:

Katás vállalkozás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretnék segítséget kérni. Egy katás bt. kültagja indíthat-e katás egyéni vállalkozást? A kültag heti 40 órás munkaviszonnyal rendelkezik, nem a bt.-nél van alkalmazásban. A két katás vállalkozásnak azonos volna a tevékenysége, a kültag a munkaviszonyát megtartaná. Köszönettel kérem a válaszukat.

Kata – nappali tagozatos diák Kérdés

Tisztelt Szakértő! Külföldön (EU), nappali tagozaton tanuló diák katás egyéni vállalkozás formájában vállalna munkát – weboldalkészítést – EU-s, illetve magyar vállalkozások részére. Abban a kérdésben szeretnék segítséget kérni, hogy lehetséges ebben a vállalkozási formában a munkavégzés, ha életvitelszerűen külföldön él és tanul a diák?

Járulékfizetés Kérdés

Tisztelt Adózóna! Katás egyéni vállalkozás és kft. (egyszemélyes,és többszemélyes kft. esetében, de a katás vállalkozó tulajdonos a kft.-ben) járuléka. 1.Járulékfizetés szempontjából melyik az úgynevezett "erősebb". Muszáj-e minden esetben megfizetni a kft.-ben legalább a minimálbér után a járulékot abban az esetben is, ha a katás egyéni vállalkozásban 75 ezer forint katát fizet. 2. Egyéni vállalkozó (75 ezer forint katafizetés mellett) többszemélyes kft.-nél, ahol ő is tulajdonos, a feladatát részmunkaidős munkaviszonyban elláthatja-e? Köszönöm válaszát!

Bérhűtés katában Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy egyéni vállalkozó, aki jelenleg katás, lehetőségként jött neki, hogy bérelni tud egy hűtőkamrát, melyben bérhűtést tudna vállalni, felmerült kérdésként, hogy ez bérleti díjnak minősül-e? Vagyis végezhető-e katás egyéni vállalkozás keretein belül a bérhűtés? Köszönöm válaszát: JT

Ápolási díj, kata Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésem a következő: ápolási díj mellett katás egyéni vállalkozást indít az ügyfelem. Jól gondolom, hogy csak főállású kisadózó lehet? És azokban a hónapokban, amikor nem ad ki számlát, tehát nincs bevétele, mentesül a kata megfizetése alól? Válaszát előre is köszönöm. Üdv.

Katás egyéni vállalkozás szüneteltetése Kérdés

Éven belül van-e korlátja a mellékfoglalkozásban végzett katás egyéni vállalkozás szüneteltetésének? Lehet többször egy évben (esetleg 2 év alatt) szüneteltetni ?

Katás egyéni vállalkozás indítása tagi jogviszony mellett Kérdés

Egy egyszemélyes kft. tulajdonosa lehet-e katás egyéni vállalkozó is?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Képernyő előtti munkavégzés

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Átalakulás esetén eredménytartalék felosztása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink