381 találat a(z) külföld-rss cimkére

Műszaki hiba miatt dupla áron adták az üzemanyagot Cikk

Az érvényes árak duplájáért árult csütörtökön délután rövid ideig üzemanyagot töltőállomásain a Mol Csehországban, a műszaki hiba miatti tévedésért az érintettektől elnézést kért, a különbözetet megtéríti – jelentette a CTK hírügynökség pénteken.

Fizetésképtelenné válhat Oroszország Cikk

Hamarosan fizetésképtelenné válhat az Ukrajnát február végén megtámadó Oroszország. Ukrajnának viszont adósságkönnyítésre lesz szüksége – idézi a Reutersnek nyilatkozó közgazdászt a hvg.hu.

Egekben az üzemanyagár Ausztriában Cikk

Az ÖAMTC osztrák autóklub előzetes adatai szerint csütörtökön tovább emelkedtek az üzemanyagárak Ausztriában.

Pánik az üzemanyagpiacon Romániában Cikk

Romániában pánik tört ki szerda délután az üzemanyagpiacon, mert egyes benzinkutaknál a korábbi hét és nyolc lej (535-612 forint) közötti üzemanyagárról hirtelen 10-11 lejre (765-841 forint) emelkedett a benzin és a gázolaj ára. A román energiaügyi miniszter a MOL Romániát okolta a pánikhangulat miatt.

1,4 millió dolláros támogatást kaphat Ukrajna az IMF-től Cikk

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) azt tervezi, hogy akár már szerdán dönt 1,4 milliárd dollár támogatás megítéléséről Ukrajnának – közölte kedden késő este az IMF ügyvezető igazgatója.

Oroszországban nem lehet már legálisan eurót venni Cikk

Az orosz hatóságok az egyre erősödő nemzetközi szankciók miatt radikális lépésre szánták el magukat és hat hónapra gyakorlatilag bezárták a készpénzes valutapiacot.

Elhagyják Oroszországot a nagy könyvvizsgáló cégek Cikk

A könnyvizsgáló ágazat négy nagy piacvezető vállalata közül a KPMG, a PwC és az EY hétfőn bejelentette, hogy megválnak oroszországi üzletáguktól, orosz tagvállalataikat kiléptetik globális hálózatukból.

Kivonul Oroszországból és Fehéroroszországból az Ázsiai Infrastrukturális Befektetési Bank Cikk

Felfüggeszti valamennyi üzleti tevékenységét Oroszországban és Fehéroroszországban az Ázsiai Infrastrukturális Befektetési Bank (AIIB), amelyet épp azért hoztak létre 2016-ban, hogy ellensúlyozza a Világbank és az EBRD nemzetközi befolyását – írja a hvg.hu.

Felfüggesztette a Világbank az oroszországi és a fehéroroszországi programjait Cikk

A Világbank bejelentette szerdán, hogy azonnali hatállyal felfüggesztette minden oroszországi és fehéroroszországi programját Oroszország Ukrajna elleni háborúja miatt.

Ukrajnai háború: a Wizz Air 100 ezer ingyen repülőjeggyel segíti az ukrán menekülteket Cikk

A Wizz Air 100 ezer ingyenes jeggyel segíti az ukrán menekülteket, amelyeket az Ukrajnával szomszédos országokból (Lengyelország, Szlovákia, Magyarország, Románia) induló kontinentális európai repülőjáratokon használhatnak fel – közölte a légitársaság.

A cseh jegybank is lépett a Sberbank cseh leányvállalatának engedélye ügyében Cikk

A cseh jegybank hétfőn bejelentette, hogy elindította a Sberbank CZ (a Sberbank leányvállalata) engedélyének visszavonását.

Orosz jegybankelnök: az orosz gazdaság körülményei drámaian megváltoztak Cikk

Az Oroszországgal szembeni újabb külföldi szankciók korlátozták az arany- és devizatartalékok jegybanki felhasználásának lehetőségét. A pénzügyi stabilitás fenntartása érdekében sokféle eszköz alkalmazását kell bevetnie a jegybanknak – közölte a szervezet elnöke.

Álhíreket terjesztettek Ukrajnáról – a Facebook letiltotta őket Cikk

Az orosz és ukrán felhasználók által működtetett fiókok hamis bejegyzéseket terjesztettek, hogy zavart keltsenek. Az Instagramra is bevették magukat, olvasható a hvg.hu oldalán.

További országok csatlakoztak az orosz légijáratok előtti légtérzárhoz Cikk

További európai országok és Kanada is lezárta vasárnap légterét az orosz kereskedelmi légijáratok előtt az Ukrajna elleni orosz támadás miatt – jelentették hírügynökségek hivatalos közlések alapján.

Egyre több ország tiltja ki légteréből az orosz légitársaságokat Cikk

A szlovén kormány szombati levelező ülésén úgy döntött, hogy több európai országhoz hasonlóan kitiltja az orosz légitársaságokat a légteréből – közölte a szlovén Kormányzati Kommunikációs Iroda.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Import láncügylet az Egyesült Királyságból?

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Egyéni vállalkozó foglalkoztatása

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs