33 találat a(z) közzététel cimkére

Egyszemélyes társaság hogyan dönthet pótbefizetésről? Kérdés

Fióktelep, beszámoló közzététele Kérdés

Módosult a számviteli törvény szerinti beszámoló elektronikus úton történő letétbe helyezéséről és közzétételéről szóló rendelet Cikk

A Magyar Közlöny 145. számában megjelent az igazságügyi miniszter 5/2021. (VII. 30.) IM rendelete a számviteli törvény szerinti beszámoló elektronikus úton történő letétbe helyezéséről és közzétételéről szóló 11/2009. (IV. 28.) IRM–MeHVM–PM együttes rendelet módosításáról.

Kis lépés az EU-ban: országonként társaságiadó-információt tegyenek közzé a multik Cikk

A Tanács portugál elnökségének képviselői ideiglenes politikai megállapodásra jutottak az Európai Parlament tárgyalócsoportjával a társaságiadó-információk egyes vállalkozások és fióktelepek általi közzétételéről szóló irányelvjavaslatról, közismert nevén az országonkénti nyilvános jelentéstételről szóló irányelvről, olvasható az EU Tanácsának közleményében.

Kata – könyvvizsgálat Kérdés

Társasházi beszámoló Kérdés

Így változott a számviteli törvény az év végén és elején Cikk

Ahogy megszokhattuk szinte minden évben, a számvitelről szóló törvény tavaly év végén és idén év elején is változásokat hozott. A BDO Magyarország összefoglalta a módosításokat.

Fejlesztési tartalék Kérdés

Hirdetmény közzététele Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdéssel fordulok önhöz: 1. Tényállás „A” cég és „B” cég szétválásról határoz. A „B” cég a szétválással egyidejűleg jegyzett tőkeleszállításról is határoz. Az átalakulási törvény alapján a „B” cég a Cégközlönyben közlemény közzétételére köteles. 2. Kérdés A) A közleménynek csak és kizárólag a szétválásra vonatkozó közzétételi szabályoknak kell megfelelnie? Tehát mellőzhetőek a tőkeleszállításra vonatkozó hirdetményi előírások? vagy B) A közleménynek a tőkeleszállítás hirdetményi szabályainak is eleget kell tennie? Szíves válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel.

Taggyűlési határozat közzététele Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2018. március 05-én ugyanebben a tárgyban feltett kérdésre adott válaszával kapcsolatban lenne kérdésem. Közzétenni egy határozatot lehet. Ha az osztalékfizetésről külön határozat született, azt hol, mikor, hogyan teszem közzé? Köszönöm válaszát.

Tevékenység záró beszámoló közzétételének késedelme Kérdés

Tisztelt Szakértő! Mi a teendő, ha a végelszámolás kezdetére vonatkozó döntést követő törvényi határidőn belül nem történt meg a tevékenységet záró beszámoló közzététele? Pótolható, vagy sem a visszamenőleges dátumra? Ha igen, van-e erre vonatkozó jogvesztő határidő?

A beszámoló közzététele, a mulasztás következményei I. Cikk

A társasági adóalanyok közül kinek, mikor, hogyan kell a beszámoló nyilvánosságát biztosítani? Melyek a következményei e feladatok elmulasztásának? Cikkünkben a vállalkozókra vonatkozó kötelezettségeket ismertetjük.

Mérlegbeszámoló közzététele Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha egy kft. még nem rendelkezik cégkapu-tárhellyel, a cég könyvelője 2018-ban be tudja-e küldeni a kft. mérlegét a tavalyi módon az OBR-en, a könyvelő saját ügyfélkapuján keresztül? Köszönöm.

Végelszámolás beszámoló Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy 2017. szeptemberben kezdődő végelszámolás még a mai napig is tart. A végelszámolás kezdetétől mikor kell beszámolókat közzétenni? A végelszámolás kezdetétől - 2017.12.31-ig el kell készíteni beszámolót, amit közzé is kell tenni? Mert a Cégbíróság erre az időszakra hiányolja a beszámolót. De nem értem, mert tudtommal akkor kell zárómérleget készíteni, amikor a végelszámolás befejeződött, vagy üzleti évenként kell onnantól kezdve, hogy a végelszámolás elkezdődött? A zárómérlegben majd a még megmaradt követeléssel - ami nem fog befolyni -, illetve a jegyzett tőkével mi a teendő? Gyors válaszukat előre is köszönöm, mert e hét csütörtökig ezt ki kellene derítenem.

Helytelen osztalékdöntés Kérdés

Ügyfelem 2017 májusában jelezte a könyvelők felé, hogy vevője elutalta számára a közel féléve járó számlakövetelését. Így a mérlegkészítéskor a könyvelő értékvesztést nem számolt el, a taggyűlés az előző évben felvett osztalékelőleggel megegyező osztalékről döntött. Május 28-án kiderült, hogy a vevő mégsem fizetett, az értékvesztést gyorsan elszámolták a könyvelők, de nem javították a taggyűlési jegyzőkönyv szövegét az elfogadott osztalékkal. Most szembesültek azzal, hogy az osztalékdöntés túlzó volt, 650 ezer forinttal több, mint az osztalékfizetési korlát. A gond az, hogy már eleve a döntés is magasabb összegről szólt. Mit lehet ilyenkor tenni? Kérvényezzem az újra közzétételt, amiben kevesebb osztalékról dönt és fizettessem vissza az előleg egy bizonyos részét? Tudom, hogy ennek is van NAV kockázata, de kevesebb osztalékot könyvelhetek-e a közzététel ellenére? Mit javasolnak? Köszönöm, ha válaszolnak, üdvözlettel, CsK

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Faktorált követelés

Kis Gábor

számviteli és adótanácsadás

Finacont Kft

Koncertszervező helyi iparűzési adóalap

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Adószámos magánszemély

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1