195 találat a(z) közvetített szolgáltatás cimkére

Közvetített szolgáltatás szerződés és áfa Kérdés

Számlázás Kérdés

Mikor kell teljesítésigazolás? Kérdés

Ideiglenes áram továbbszámlázása Kérdés

Online számlázás – költség-továbbszámlázás teljesítési időpontja Kérdés

Ügyvédi iroda – letéti költségek továbbterhelése Kérdés

Közvetített szolgáltatás lakáskiadás esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Hosszútávú lakáskiadás esetén mi tekintendő közvetített szolgáltatásnak? Alanyi adómentesség esetén ezekre vonatkozóan hogyan és mikor kell a számlát kiállítani? A következőkre gondolok: közös költség, gáz-, villany-, vízszámla. Válaszát előre is köszönöm!

Közvetített szolgáltatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy adóhatósági állásfoglalás kapcsán, az adóhatóságtól azt a választ kaptuk egy kérdésünkre, hogy külföldi vállalkozás és belföldi fióktelepe között nem értelmezhető az Áfa tv. 15. §-a, azaz a közvetített szolgáltatás. Mi ezzel nem értünk egyet, ezért kértük az adóhatóságot, hogy ezt fejtsék ki bővebben, de ezidáig még nem érkezett meg a válasz. A 15. §: Ha az adóalany valamely szolgáltatás nyújtásában a saját nevében, de más javára jár el, úgy kell tekinteni, mint aki (amely) ennek a szolgáltatásnak igénybevevője és nyújtója is. Véleményünk szerint a belföldi fióktelep önálló gazdálkodási szervezet és saját neve alatt szolgáltatásokat vehet igénybe, de nyújthatja is őket. Közvetített szolgáltatás esetén, a saját nevében mint a belföldi fióktelep rendeli meg a szolgáltatást, de más (a külföldi vállalkozása) javára jár el. Mi nem látjuk ennek akadályát az Áfa tv.-ben foglaltak szerint. Önöknek mi a véleményük erről? Köszönettel: ITL Group.

Közvetített szolgáltatások áfakulcsa Kérdés

Közvetített szolgáltatások továbbszámlázásánál milyen áfakulcsot kell alkalmazni? Kérem, valamennyi lehetséges opciót ismertesse. Köszönöm.

Közvetített szolgáltatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk az általa bérelt ingatlant albérletbe adja a bérbeadó hozzájárulásával. A közös költséget felénk kiszámlázza a bérbeadó, nem része a bérleti díjnak. Továbbszámlázhatjuk-e az albérlő felé, és ez közvetített szolgáltatás-e?

Közvetített szolgáltatás: török – magyar – ciprusi Kérdés

Tisztelt Szakértő! A ciprusi társaság megrendel magyar társaságtól reklámszolgáltatásokat (a bloggerrel való együttműködést, a cég játékainak youtube-on történő megrendelést és más szolgáltatásokat). A magyar cég közvetít ebben az ügyletben. Az összes munkát a török cég végzi. Kérdés, hogy a bejövő és kimenő szolgáltatás hol szerepel majd áz áfabevallásban? A kimenő számlán milyen lesz az áfakulcs? Köszönettel.

Közvetített szolgáltatás Kérdés

Tisztelt Szakértő Úr/Asszony! Ügyfelem webáruházán keresztül értékesít kisállatgondozási cikkeket. A vevők részére postai feladás útján továbbítja a megrendelt árut. A számlán szerepel a felszámított postaköltség is. A postaköltséget mint bevételt áfával növelt összegben szerepelteti a számlán. Bevételként könyvelhető mint mellékszolgáltatás, a postaköltség pedig egyéb szolgáltatás címén a számlák alapján könyvelhető, vagy esetleg más könyvelési tételek lennének jogszabálynak megfelelőek? Lehet-e így közvetített szolgáltatás a magánszemélyek részére értékesített áru postázási költsége? Válaszát előre is köszönöm: Molnár Ilona

Biztosítási díj továbbszámlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Építőipari fő tevékenységet végző társaság az alvállalkozóival kötött alvállalkozói szerződésében rögzíti, hogy a projekt teljes terjedelmére építési-szerelési biztosítást köt, amely az alvállalkozóra is kiterjed. A felek megállapodnak, hogy a megrendelő az alvállalkozói díj 0,1 százalékának megfelelő mértékű biztosítási díjat jogosult kiszámlázni az alvállalkozó felé. A megrendelő nem nyújt semmilyen más szolgáltatást (se megrendelői szolgáltatás, se egyéb járulékos díj nem merül fel) Alvállalkozó részére. Kérdésem a következő. A szerződésben rögzített biztosítási díjat milyen áfamértékkel kell továbbszámláznia az alvállalkozó felé? Mivel nincs "főszolgáltatás", ezért önálló ügyletnek kell tekinteni a biztosítási díj továbbszámlázását? Számvitelben a kiszámlázott biztosítási díj árbevételnek tekintendő-e, és a biztosításról szóló beérkező számla közvetített szolgáltatásnak minősül-e?

Műszaki vizsgaállomás könyvelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Műszaki vizsgaállomás gépkocsik vizsgáztatását végzi hatósági engedéllyel. A vizsgadíj egy része a hatóságot illeti meg, melyről számviteli bizonylatot állít ki a vizsgáztatást végző cég részére. Majd a vizsgaállomás teljes egészében kiszámlázza a teljes vizsgadíjat a saját és a hatósági díjjal együtt és ezt adják oda a gépkocsi tulajdonosának. A vizsgaállomásnak szerződése van a hatósággal, hogy ezt a tevékenységet végezhesse, de a vizsgaállomásnak is van szerződése a gépkocsi tulajdonosával, melyben meg bizza hogy a vizsgáztatást elvégezze. A gépkocsi tulajdonosának kiadott számlán rajta van, hogy közvetített szolgáltatás. Kérdésem, hogy a hatóságot megillető díj levonható-e az iparűzési adóból mint közvetített szolgáltatás? Válaszukat köszönöm.

Alvállalkozás vagy közvetített szolgáltatás? Így csökkenthető a hipa alapja Cikk

Mérnöki tevékenységet folytató kft. a műszaki ellenőri feladatok ellátására vállalkozási szerződéssel és megbízási szerződéssel is foglalkoztat vállalkozókat. A műszaki ellenőri feladatok ellátása vállalkozási szerződéssel elszámolható-e hipa-csökkentő tételként? – olvasói kérdésre Nagy Norbert adószakértő válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Bt.-beltag munkaviszonya

Széles Imre

tb-szakértő

Csalásból eredő kár könyvelése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Catering szolgáltatás adó és járulék vonzata

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs