53 találat a(z) közösségen belüli értékesítés cimkére

Áruértékesítés közösségen belül Kérdés

Közösségen belüli kapcsolódó ügyletek Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbiakban kérném a véleményét: egy magyar belföldi áfaalany román áfaalanytól úgy vásárol terméket, hogy azon még egy másik román cég is elvégez egy munkafolyamatot, így szállítják tovább hazánkba az árut. A szállítást a két román telephely között a román felek intézik, de az árut értékesítő és a szolgáltatást elvégző román cég is külön számlázna a magyar vevőnek. Lenne egy számla az áru értékesítésről és egy másik számla a szolgáltatásról. Lehet-e az ügyleteket közösségen belüli értékesítésnek tekinteni, illetve ehhez milyen bizonylatok szükségesek ebben az esetben, hogy megfeleljen az áfa- és a költségelszámolás szabályainak? Válaszát köszönöm!

Közösségen belüli értékesítés, fuvar Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk Lengyelországból, lengyel közösségi adószámmal terméket értékesít Magyarországra. A terméket elfuvarozza a magyar vevő központi raktárába, ahonnan a vevő fuvarozza tovább a különböző magyarországi telephelyeire saját költségén. Ez utóbbi fuvarköltséget a szerződés szerint a magyar vevő átszámlázza a lengyel cégünknek. Keletkezik-e áfafizetési kötelezettség, vagy Közösségen belüli adómentes értékesítésként kezelhető? Elegendő-e az ügylethez a lengyel közösségi adószám, vagy be kell jelentkezni Magyarországon is? Válaszukat előre is köszönöm.

Alanyi mentes katás vállalkozó közösségen belüli termékbeszerzése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Alanyi mentes katás egyéni vállalkozó közösségen belüli termékbeszerzése esetén mi a teendő? Interneten keresztül kell regisztrálnia (közösségi adószámmal tud csak), és úgy rendeli az alkatrészeket, amit Magyarországon fog értékesíteni. Kérdésem: mi a teendő, a 10.000 euró értékhatárt biztosan nem fogja elérni, áfával kapcsolatban van-e valami teendő? Köszönettel.

Értékesítés közösségen kívüli vevőnek, közösségen belüli szállítással Kérdés

Tisztelt Szakértő! "A" cég magyarországi cég magyar és közösségi adószámmal is rendelkezik. "B" cég "A" cégnek Közösségen kívüli vevője. Vevő ("B") , a termék kiszállítását "C" cég székhelyére kéri, mely Közösségen belül van. Az ügylet során "A" cég "B" cégnek számláz, de közösségen belülre "C" cég székhelyére szállít. Hogyan kell számlázni a magyarországi cégnek ("A") az értékesítést, ha "B" cég nem rendelkezik közösségi adószámmal, és nem is jelentkezett be Közösségen belüli adóalanynak? Közösségi vagy közösségen kívüli értékesítésként kell-e számlázni az ügyletet? Közösségi értékesítés esetén milyen adószámra kell jelenteni az ügyletet? Válaszát köszönöm!

Belföldi vagy közösségen kívüli értékesítés? Cikk

Nemzetközi cég az általa gyártott készterméket dán anyavállalatának számlázza. Az árut távol-keleti partnereinek közvetlenül a gyártó cég küldi ki. Az unióból az anyacég által kiállított számlával lép ki az áru. Ebben az esetben a gyártó által az anyacég felé kiállított számla megfelel a közösség területén kívüli értékesítés feltételeinek (áfabevallás 01. sor)? Változtat-e a fentieken, ha az anyavállalat rendelkezik magyar adószámmal? – kérdezte olvasónk. Nagy Norbert adószakértő válaszolt.

Adómentes értékesítés Kérdés

https://adozona.hu/kerdesek/2019_9_6_teljesites_helye_lme Tisztelt Szakértő! Köszönöm részletes válaszát. Egyetlen utolsó kérdésem lenne, a pontosság kedvéért. Tehát attól, hogy németországi adószámmal rendelkezünk, a német adóalanyok felé közösségen belüli adómentes értékesítést számlázunk, természetesen ha a termék Magyarországról indul, és rendelkezik a partner érvényes közösségi adószámmal? Köszönettel? Tné Ágnes

Közösségen belüli értékesítés – anyagfelár Kérdés

Az alábbi kérdésben szeretnék segítséget kérni önöktől. Németországi partnerünknek rendszeresen szállítunk általunk gyártott fém alkatrészeket – közösségen belüli értékesítés keretében. Az általunk gyártott alkatrészbe beszerelünk egy olyat alkatrészt, amit mi is közösségen belülről vásárolunk, ezzel együtt kéri a német partnerünk – a termékünk árát is ezzel együtt állapítottuk meg és számlázzuk részükre. Szintén a német partner kérésére az általunk beszerzett és beépítendő alkatrészből jobb minőségűt vásároltunk magasabb árért. A beszerzési ár különbözetet kérik, hogy számlázzuk tovább részükre egyösszegben. Hogyan lehet ezt megtennünk? Vagy csak akkor számlázhatjuk, ha azt a terméket, amibe beépítettük, értékesítjük? Mert nem egyszerre értékesítjük az egészet, hanem lehet, hogy csak hónapok múlva kéri ezeket a partner. Köszönöm szíves válaszukat!

Háromszögügylet Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy magyar adóalany kft. terméket vásárol egy olasz, szintén adóalanytól, amit továbbértékesít egy szlovák adóalanynak. Egyik cégnek sincs más országban telephelye. Az olasz eladónak Ausztriában van egy raktára, a termék onnan megy közvetlenül Szlovákiába. A számlázás viszont olasz cég-magyar cég-szlovák cég vonalon történik, tehát nem követi a termék útját. A fuvardíjat a magyar közbenső vevő fizeti. Kérdésem, hogy megfelel-e ez az ügylet a háromszögügylet feltételeinek? Okoz-e valamilyen problémát, hogy a termék nem Olaszországból, hanem az olasz eladó Ausztriában lévő raktárából indul?

Közösségen belüli értékesítés, kikerülés harmadik országba Kérdés

Tisztelt Szakértő! Közösségi adószámmal rendelkező magyarországi cég élőállatot értékesítene egy közösségi adószámmal rendelkező németországi cégnek, de az állatok közvetlenül Magyarországról Törökországba lennének kiszállítva. (Nem a közösségbe kerülnek.) Ebben az esetben lehet-e szó áfamentes értékesítésről, ha igen, milyen feltételek mellett? A német cég szervezi a fuvart. Nyilatkoztatni kell-e arról, hogy a fuvarozást vevőként végzi és nem eladóként az áfamentesség igazolásául? Milyen egyéb igazolás szükséges? Mi van abban sz esetben, ha az állatok először egy magyarországi gyűjtőtelepre kerülnek be, ide lesznek leszállítva, és innen fogják őket kiszállítani Törökországba? Amennyiben ez a német vevő előleget fizet díjbekérő alapján, akkor arról kell kiállítani előlegszámlát? Ha nem, a végszámlán fel kell tüntetni a befizetett előleget? Köszönöm.

Kiszállítási határidő közösségen belüli értékesítéskor Cikk

Német partnercég megrendelését decemberben elkészítette a magyar vállalkozás, s kiállította a számlát közösségen belüli értékesítésről. A megrendelő azonban – raktározási probléma miatt – csak 2019. január végén kéri kiszállítani az árut Németországba. Milyen kiszállítási határidő vonatkozik a közösségen belüli értékesítésre, hogy áfa nélkül lehessen számlázni? – kérdezte olvasónk. Tüske Péter vámszakértő válaszolt.

Kiszállítási határidő közösségen belüli értékesítés esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Közösségen belüli értékesítés adómentességével kapcsolatban szeretnék kérdezni. Egyik német partnerünk megrendelését decemberben elkészítjük, a közösségen belüli értékesítésről kiállítjuk a számlát. Azonban csak 2019 január végén kéri kiszállítani az árut Németországba (raktározási probléma miatt). Milyen kiszállítási határidő vonatkozik a Közösségen belüli értékesítésre, a tekintetben, hogy áfa nélkül számlázhassuk? Az árut fuvarozó cég fogja kiszállítani, melynek átvételéről igazolást kapunk. Köszönettel, Rudas Evelin

Tárgyi eszköz értékesítése EU-ba Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk tárgyi eszközt értékesít a Közösség területén belülre. A tárgyi eszköz rendeltetésszerű használatba vételének hónapjától számított 60 hónapon belül értékesítjük. A 1865 bevallás 01.,43., különbözetet a 31. sorban kell bevallani? Illetve kell-e a A60 jelentésben jelenteni? Köszönöm előre is a válaszát!

Közösségen belüli értékesítés alanyi mentes minőségben Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítségét szeretném kérni az ügyemben! Egyéni vállalkozó ügyfelem baba-, gyermekruhák gyártásával foglalkozik, alanyi mentes minőségben. Mivel alapanyagokat a tevékenységéhez főleg külföldről, az unió területéről vásárol, élt a választási lehetőségével és kiváltotta a közösségi adószámát. Viszont az Európai Unión belülre is elkezdte értékesíteni a termékeit. A kérdésem az, hogy ilyenkor az EU-n belül eljárhat-e alanyi mentes minőségében, azaz a termékeit megrendelő nem magánszemélyek, hanem közösségi adószámmal rendelkező cégek felé értékesíthet-e alanyi mentes minőségében, vagy mivel van közösségi adószámla, közösségi értékesítésnek fog ez minősülni? Kötelező-e a közösségi értékesítéseinél megadnia a közösségi adószámát? Válaszukat előre is köszönettel: Nyirati Tímea

Közösségi tagállamba címzett, harmadik országba küldött áru Kérdés

Tisztelt Szakértő! Spanyolországi cég részére készült a számla, melyen feltüntetésre került a spanyol cég EU adószáma, viszont a számlán szerepel, hogy a termék kiszállítása Tenerifére történik. Ilyen esetben közösségen belüli értékesítésről vagy export értékesítésről beszélünk? Köszönöm válaszukat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Végrehajtói letiltás mértéke?

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Munkaviszony megszüntetése GYED alatt

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close