87 találat a(z) könyvvizsgálat cimkére

Könyvvizsgálat Kérdés

Következmény? Kérdés

Könyvvizsgálat árbevétel csökkenés miatt Kérdés

Teendők, ha vállalkozás a könyvvezetésben devizanemet vált Cikk

Mit kell tennie a könyveit euróban vezető cég, ha áttérne forintra, szükséges-e mérlegét könyvvizsgálóval hitelesíttetnie? Olvasói kérdésekre Pölöskei Pálné adószakértő válaszolt.

Kilépés a kata kiegészítő tevékenységet folytató bt.-ből Kérdés

Megjelent! Pénzügyi és számviteli zárás kiadvány Cikk

A könyvviteli zárlat minden évben – akár többször – ismétlődő feladat, mégis mindig kihívás elé állítja a szakembereket. A vállalkozás életében lezajló folyamatokat úgy kell a számvitel nyelvére lefordítani, hogy az adott eseményekről nem mindig lehet pontosan megállapítani, hogy azok milyen kategóriába tartoznak, melyik sorba írandók. Hogy valami karbantartás vagy felújítás, a társaság működése szempontjából mellékes, ám a könyvekben egyáltalán nem mindegy, hogy melyik szerepel.

Visszatérés tao alá kata alól 2021.01.01-től Kérdés

Könyvvizsgálat határideje Kérdés

Ügyvédi iroda átalakulásának (kiválás) könyvvizsgálata Kérdés

Kapcsolt vállalkozási besorolás Kérdés

Egyszemélyes kft. könyvvizsgálata Kérdés

Könyvvizsgálat Kérdés

Katás bt. egyszerűsített végelszámolás – könyvvizsgálat Kérdés

Cégcsoporton belüli számlázás Kérdés

Könyvvizsgálat GDPR Kérdés

Tisztelt Szakértő! A Magyar Könyvvizsgálói Kamara ajánlása így fogalmaz: "A jogszabályi kötelezettségen alapuló könyvvizsgálói tevékenység [Kkt. 3. § (1) bekezdése] teljesítésével összefüggésben a könyvvizsgáló a megbízója által számára átadott vagy hozzáférhetővé tett személyes adatokhoz juthat, melyekkel kapcsolatban jelen kamarai értelmezés szerint a könyvvizsgáló adatkezelőnek minősül. Az adatkezelés jogalapja tekintetében, a Kkt. 3. § (1) bekezdésében meghatározott könyvvizsgálói tevékenység vonatkozásában, a megbízó jogos érdekére alapított adatkezelési jogalap azonosítható." Mivel a jogos érdeken alapuló adatkezeléshez érdekmérlegelési teszt elvégzése szükséges, és a gyakorlatban kizárólag az ügyvezetők és a könyvvizsgált vállalkozás tagjai személyes adataihoz jut hozzá a könyvvizsgáló és azokhoz is a szerződés megkötése, valamint a pénzmosás-megelőzés miatti törvényi kötelezettség következtében, így a jogos érdek helyett nem lenne-e megfelelőbb jogalap a szerződés teljesítése vagy az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése? Köszönöm válaszát!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Lakásbérlet – bérbeadó jogai

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Kata – kapcsolt felek

Szipszer Tamás

adószakértő

Kata – felvásárlási jegy

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 február
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close