63 találat a(z) könyvvizsgáló cimkére

Evából tao hatálya alá áttérés Kérdés

Az MNB felfüggesztette a Kartonpack részvényeinek tőzsdei kereskedését Cikk

Az MNB mától felfüggesztette a Kartonpack részvényeinek tőzsdei kereskedését, mivel a kibocsátó nem tette közzé határidőben a 2019-es pénzügyi évről készített éves jelentését. A jegybanki intézkedés megelőző jellegű, olvasható az Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján.

Koronavírus miatt elapadt a bevétel. Mit tehet a katás bt.? Cikk

Katás bt. bevétele teljesen visszaesett a koronavírus miatt, nincs forrás a kata megfizetésére sem. Milyen lehetőségei vannak a társaságnak? Olvasói kérdésre Szipszer Tamás adószakértő válaszolt.

Könyvvizsgálat mikortól kell? Kérdés

Mikor kell könyvvizsgálót választanunk? Cégünk árbevételei az elmúlt 2 évben 2017: 254 048 eFt 2018: 306 968 eFt Létszámadatok: 2017: 44 fő, 2018: 46 fő. 2019-évben az eddigiek alapján várható, hogy 300 000 eFt felett lesz az árbevétel. Az elmúlt 2 év átlagában nem volt 300 000 eFt az értékesítés nettó árbevétele. Úgy gondolom, hogy a 2019. évről még nem kell könyvvizsgálat, de a mérleg elfogadásakor a 2020-as évre már kell könyvvizsgálót választani. Vagy már év elején kellene? 1. Kell-e? 2. Mikortól kell, ha kell? 3. Mikor kell választani, megbízni, cégbíróságon bejegyeztetni? Válaszát köszönöm!

Kata – szüneteltetés Kérdés

A bt. kevés könyvvizsgálatot végez, kizárólag ebből keletkezik bevétele, csak decemberben, márciusban és májusban (amikor eljár könyvvizsgálni). A többi hónapra jogszerűen kérhet a katában szüneteltetést?

Könyvvizsgálat Kérdés

Tisztelt Szakértő! Könyvvizsgálatra kötelezett vállalkozás esetében, ha a könyvvizsgáló megbízatása lejárt 2018. évközben, és nem került sor a szerződés megújítására, ami természetesen most derült ki a mérlegkészítésekor, mi a teendő? Kereshetünk másik könyvvizsgálót, aki a 2018. évet levizsgálja vagy a régi könyvvizsgálót kell megkérni erre a feladatra, ha hajlandó lesz erre. Mi a megoldás? Köszönöm válaszát. Tisztelettel:_ Szabó Jánosné

Tárgyi eszköz elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk telefonkészüléket vásárolt 2018 novemberében, melyet aktivált is a számviteli törvény előírásainak megfelelően, a tárgyi eszközök (kis értékű) között. A számla két tételt tartalmazott. Első sor: SIM-kártya nulla forint értékkel, telefon: 20 ezer forint értékkel. A könyvvizsgálat során a könyvvizsgáló a következőt kérte: a nulla forint értékű SIM-kártya ajándék, ezért határozzuk meg a piaci értékét, majd határoljuk el, mint bevételt, és vegyük fel a vagyoni értékű jogok közé? Felvettük a kapcsolatot a telefontársasággal, amely azt a tájékoztatást adta, hogy a SIM-kártya az ő tulajdonuk. Kérdésem, hogy jogos-e a könyvvizsgáló kérése. Mit ír elő erre az esetre a számviteli törvény? Másik kérdésem, hogy ha nem tudjuk ezt a tavalyi évre módosítani (a rendszer le van zárva), a könyvvizsgáló megtagadhatja-e emiatt a könyvvizsgálói jelentés kiadását? Válaszukat köszönöm.

Evás bt. megszűnése Kérdés

T. Szakértő! Egy evás bt. meg szeretne szűnni. Úgy tudom, hogy először vissza kell mennie a számviteli tv. hatálya alá, és utána szűnhet meg. Ezeket lehet év közben is vagy csak év végén? Könyvvizsgáló kell-e? Köszönettel Fidler Gáborné

Ukáz a NAV-tól a könyvvezetéshez, a beszámoló készítéséhez Cikk

Tájékoztatót tett közzé a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a multinacionális vállalatcsoportok magyar tagvállalatai számára a számviteli törvényben előírt könyvvezetési és beszámoló-készítési előírásoknak való megfelelésről.

Kft. átalakulása bt.-vé Kérdés

Kft. milyen módon alakulhat át bt.-vé, hogyan kell lezárni a kft.-t, a meglévő eredménytartalék felosztása, könyvvizsgáló szükséges-e az átalakuláshoz?

Éves beszámolókészítési kötelezettség Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az lenne a kérdésem, hogy ha egy kft. (mikrovállalkozás, 10 millió forint árbevétellel, 3 fő létszámmal, 11 millió forint mérlegfőösszeggel) 97 százalékos tulajdonrészt szerez egy másik kft.-ben (szintén mikro, alkalmazott nincs, bevétele, mérlegfőösszege 2 millió forint alatti), akkor ilyen esetben az "anyavállalat" éves beszámolót köteles-e készíteni? Könyvvizsgálati kötelezettség keletkezik-e? Köszönöm.

Közhasznú alapítvány könyvvizsgálata Kérdés

Tisztelt Cím! Kötelező-e könyvvizsgálat egy szakközépiskolát működtető közhasznú alapítványnak (nem állami köznevelési tevékenységet folytat)? A bevétele 98 százalékban az Államkincstártól (mint fenntartó, de nem alapító) van, átlag-bér alapú támogatás, gyermekétkeztetéshez és tankönyv támogatások, havi finanszírozású támogatást kap. 2 százalék bevétele a szülőktől kapott támogatás. Illetve ugyanennél a közhasznú alapítványnál kell-e könyvvizsgálóval ellenjegyeztetni az évet követő március 31-éig az Államkincstár felé történő állami támogatással történő elszámolását? Válaszukat előre is köszönöm. Polyák M.

Könyvvizsgálat Kérdés

Fémhulladék-kereskedelemmel foglalkozó kft.-nek éves beszámolóhoz szükséges könyvvizsgálót foglalkoztatnia? Számviteli szempontból a havi árbevétele nem éri el a 25 millió forintot. Várom megtisztelő válaszukat

Evából katára áttérés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Bevételi nyilvántartást vezető evás bt. át szeretne térni katára. Hogyan kell áttérni az egyszeres nyilvántartásból? Kell hozzá nyitómérleg, és ezt könyvvizsgálóval ellen kell jegyeztetni? Az evatörvényben azt olvastuk, hogy csak végelszámoláskor nem kell könyvvizsgáltatni. Mi az áttérés menete? Válaszát előre is köszönjük!

Könyvvizsgáló Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2018. adóévre vonatkozóan a könyvvizsgálati kötelezettség szempontjából a 2016. és a 2017. adóévek bevételi értékhatárait kell vizsgálnom? Illetve, ha a 2018. évtől már kötelező a könyvvizsgálat, úgy jól gondolom-e, hogy a 2017. évi beszámolót – amit 2018. évben adunk le – már kell könyvvizsgáltatni? Köszönettel: OÁ

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Nyári gyakorlat együttműködési megállapodással

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Mikor mehetek nyugdíjba?

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close