154 találat a(z) könyvelő cimkére

A könyvelőket és a könyvvizsgálókat is regulázza az új hatóság Cikk

A könyvelők, adótanácsadók, adószakértők és könyvvizsgálók munkáját ellenőrzi majd az új közpénzügyi hatóság, amelynek kialakításán dolgozik a kormány – értesült a Magyar idők.

Szakmai felelősség Kérdés

Tisztelt Szakértő! Regisztrált mérlegképes könyvelőként dolgozom. Az egyik ügyfelemnél számomra gyanús tevékenység merült fel. Felmondtam a szerződésünket azonnali hatállyal, de ügyfelem nem hajlandó tudomásul venni, és követeli, hogy adjam be az utolsó áfabevallását, és a zárást is én csináljam meg. Én erre nem vagyok hajlandó. Kérdésem: mi a teendőm ilyenkor? Írassak vele egy nyilatkozatot? Ezzel védve leszek? 12 éve vagyok már regisztrált könyvelő, láttam már egyet s mást, de ezt nem tudom bevállalni. Segítségüket előre is köszönöm!

Megköthetik a könyvelő kezét, ha így szerződik a munkáltatójával Cikk

Kikötheti-e a munkáltató, hogy, ha távozik a cégtől például a könyvelő alkalmazott, akkor nem viheti el magával az ügyfeleket? – kérdezte olvasónk. dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász szakértőnk válaszolt.

Rehabilitációs kártya Kérdés

Rehabilitációs kártyát kapva dolgozom, mint regisztrált mérlegképes könyvelő. Azt szeretném tudni, hogy milyen törvény, milyen bekezdése alapján számíthatom ki a fizetésemet, mire kell figyelnem? Nagyon köszönöm!

Igazodási pontok könyvelőknek Cikk

Ismert, hogy törvény írja elő a „külsős”, azaz tevékenységüket vállalkozói, megbízási szerződés alapján folytató könyvelők számára az úgynevezett pénzmosási szabályzat elkészítését és szükséges aktualizálását. Az adóhatóság honlapján a napokban megjelent szabályzatminta ehhez igyekszik támpontokat adni.

Könyvelők számlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Könyvelőként ügyfelemnek a lekönyvelt hónapra vonatkozóan a következő hónap 3-án állítom ki készpénzes számlámat. Jól járok-e el, ha a számlán a teljesítés dátuma, a kiállítás dátuma és a fizetési határidő dátuma ugyanaz a nap? A számla belsejében mi a könyvelésre vonatkozó pontos és megkövetelt "megnevezés" és tevékenységszám? Csak, hogy biztosan jól állítsam ki a számlámat. A múltkori továbbképzésen teljesen elbizonytalanodtam, hogy jól járok-e el? Köszönettel.

Regisztrált könyvelők törlése az adatbázisból Kérdés

Tisztelt Szakértő! Mit tehet az a könyvelő, akit annak ellenére töröltek az adatbázisból, hogy minden évben elvégezte az előírt tanfolyamot? Értesítést a törlésről nem kapott. Válaszát előre is köszönöm.

Könyvelői felelősség Kérdés

Számviteli szolgáltatóként könyvelési hibából eredően az ügyfelem önellenőrzési pótlék, illetve mulasztási bírság megfizetésére kötelezett. Könyvelő cégem elszámolhatja-e költségként az önellenőrzési pótlék és mulasztási bírság utólagos megfizetését az ügyfél felé történő megtérítését? Esetleg kártérítés címén? Milyen dokumentáció szükséges hozzá?

Könyvelők, figyelem: nem szabad a törlésbe azonnal belenyugodni Cikk

Nem biztos, hogy el kell fogadni a Nemzetgazdasági Minisztérium döntését, ha a könyvelő a tárca nyilvántartásából való törlésről kap határozatot – figyelmeztet facebook oldalán a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete.

2800 könyvelőt törölnek a minisztériumi nyilvántartásból Cikk

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) 2800 könyvelőt töröl a nyilvántartásból, és a napokban megkezdi a törlésről szóló határozatok kézbesíttetését – mondta Pankucsi Zoltán, az NGM adóügyekért felelős helyettes államtitkára pénteken az MTI-nek.

Tiltakoznak a könyvelők és az adótanácsadók Cikk

Nem ért egyet a szakma a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) azon tervével, hogy külön hatóságot hoz létre a könyvelők, adótanácsadók, adószakértők és okleveles adószakértők ellenőrzésére – közölte a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesülete szerdán az MTI-vel.

Könyvelési, adózási szakembereket felügyelő hatóság: kezdődnek az előkészületek Cikk

Az adózási, számviteli szakemberek felügyeletét érintő szabályok kidolgozását a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) végzi majd, együttműködve az érintett szakmai szervezetek képviselőivel – mondta el az MTI érdeklődésére hétfőn Pankucsi Zoltán, a tárca adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára. A szabályozás előkészítése már zajlik.

Könyvelők, figyelem: jön az IFRS! Cikk

A napokban a teljes számviteli, pénzügyi szakmában hatalmas várakozásokkal övezett esemény történt, amely az elmúlt évtizedek legjelentősebb változásait hozta elérhető közelségbe. 2015. június 12-én megszületett ugyanis a kormány 1387/2015. számú határozata a nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok egyedi beszámolási célokra történő hazai alkalmazásáról (a dokumentum teljes terjedelmében elérhető a Magyar Közlönyben.) „A határozat szerint a bevezetés több lépcsőben történik meg, számos társaságnak már 2016-től választható, illetve 2017-től kötelező hatállyal” – hangsúlyozza Balázs Gábor, a PwC Magyarország cégtársa.

Jönnek az új szabályok az áfatörvényben! Cikk

Érdemes felkészülni az áfatörvény 2015. július 1-jétől hatályos módosítására, mely értelmében új szabály vonatkozik a könyvviteli, könyvvizsgálati és adó-tanácsadási szolgáltatások teljesítési időpontjának meghatározására – hívja fel a figyelmet a Deloitte.

Könyvelők figyelem: így módosul a számviteli törvény Cikk

A jövőben a vállalkozások többsége egyszerűsített éves beszámolót készíthet, kevesebb társaság lesz kötelezett konszolidált beszámolóra, változik az osztalék elszámolása – egyebek közt ezt tartalmazza a számviteli törvény tervezett módosítása.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Végelszámolás befejezése elutasító végzés esetén

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Tagi munkavégzés

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs