14 találat a(z) könnyítés cimkére

Covid-19 könnyítés Kérdés

Turizmusfejlesztési hozzájárulás: év végéig marad a könnyítés Cikk

A turizmusfejlesztési hozzájárulásra vonatkozó veszélyhelyzeti adózási könnyítést a jogalkotó 2020. december 31-éig meghosszabbította. A turizmusfejlesztési hozzájárulást az év végéig tartó időszakra nem kell megállapítani, bevallani és megfizetni, tájékoztat honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Júniustól vége az átmeneti kivételeknek a vezetési- és pihenőidőkben Cikk

Magyarország más uniós tagállamokhoz hasonlóan több mint két hónapon át, március végétől május végéig biztosított átmeneti kivételeket a vezetési- és pihenőidő szabályok alól. A védekezés második szakaszában a könnyítések további fenntartása már nem indokolt, így június elsejétől ismét a korábban megszokott előírások szerint vezethetik járműveiket a teherautó- és buszsofőrök – tájékoztatta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szerdán az MTI-t.

Nem jogos Covid-19 könnyítés Kérdés

https://adozona.hu/koronavirus_jarvany/Koronavirusjarvany_konnyites_kataalanyoknak_YFZCOG Kedves Szakértő! A fenti cikkben taglalt módon megkaptam az enyhítést, de a törvény szövege alapján nem vagyok jogosult rá. Mit tanácsol? Fizessem tovább a járulékot a megszokott rendben, vagy ha a NAV így rendelkezett, ne bíráljam felül a döntést. Köszönöm! Örkény

Könnyítések a családtámogatásoknál Cikk

Több könnyítést vezettek be a családtámogatásoknál, így például a babaváró támogatást a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet alatt született gyermekek után utólag, a veszélyhelyzet utáni két hónapban is lehet igényelni – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken a TV2 Mokka című műsorában.

A NAV közzétette a legfontosabb tudnivalókat a végrehajtási eljárások szüneteltetéséről Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tájékoztatást tett közzé honlapján a végrehajtási eljárások szüneteléséről veszélyhelyzet idején.

Adóamnesztia: átütemezéssel, a hátralékok egy részének elengedésével könnyítenek az adósokon Romániában Cikk

Különböző könnyítésekkel ösztönzi a román kormány az egymillió lejnél (69,1 millió forint) nagyobb adóhátralékok befizetését, az ennél kisebb hátralékoknál pedig elengedik a büntetőkamatokat, ha az adósságot november 30-áig törlesztik.

Autópálya-matrica: itt vannak a 2018-ra tervezett tarifák Cikk

Az autópályák fizetős szakaszára felhajtás után is lehetne e-matricát vásárolni, hosszabbodna a pótdíjbefizetés határideje, bővülne a nagycsaládosokat érintő úthasználati kedvezmény, valamint csökkennének az autósok költségei és adminisztrációs terhei az e-matricás rendszer tervezett változásai szerint. Jövőre olcsóbb havi matricát vásárolhatnak a motorosok.

Haladék és könnyítés jöhet a jövedéki szabályozásban Cikk

A kormány támogatja a jövedéki adóról szóló törvény módosításához benyújtott Gazdasági Bizottsági javaslatot. Amennyiben az Országgyűlés megszavazza, az új jövedéki adótörvény három hónappal később 2017. július 1-jén lép hatályba; azok a cégek, akik eddig nem nyilatkoztak arról, hogy tovább kívánják-e folytatni tevékenységüket, még május 15-éig megtehetik. További változás, hogy az elektromos cigarettába való töltőfolyadékok közül csak a nikotintartalmút terheli jövedéki adó.

Építkezők figyelem! Jön az újabb könnyítés az engedélyezésben Cikk

Lazítana a magáncélú építkezések engedélyezési eljárásában „az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvénynek az egyszerű bejelentés 300 négyzetméternél nagyobb lakóingatlan nem kereskedelmi célú építésére történő kiterjesztésével összefüggő módosításáról” szóló törvényjavaslat, amelyet Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter terjesztett be az Országgyűlésnek.

Könnyítés az ekáerben Cikk

Mától még inkább megéri a vámszabályok szerint tisztességesnek, úgynevezett engedélyezett gazdálkodónak lenni – írja közleményében az NGM. Az engedélyezett gazdálkodók ugyanis az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszerben (ekáer) lényegesen kevesebb adat megadásával kérhetnek közúti fuvarjaira ekáerszámot.

Családok tízezreinek megsegítése: itt a törvénymódosítás Cikk

Törvénymódosítással könnyítette az Országgyűlés a hiteltörlesztési nehézségekkel küzdő magánszemélyek adósságrendezését, a megváltozott rendelkezések november közepétől érvényesek. Az ősz elején hatályba lépett magáncsődtörvény nem aratott nagy sikert az érintettek körében, kérdés, hogy a két hete kihirdetett módosítások révén hányan élnek majd a kedvező lehetőségekkel.

Adótrükkök: nem találná ki, kik a vádlottak Cikk

Vádat emeltek Luxemburgban az ellen az újságíró ellen, aki elsőként hozta nyilvánosságra, hogy a nagyhercegség éveken át több száz vállalat számára teremtett lehetőséget az egyébként külföldön fizetendő adóterheik minimalizálásra – jelentette pénteken az EUObserver uniós ügyekkel foglalkozó hírportál.

Sokan kérnek könnyítést az APEH-tól Cikk

Egyre többen jelzik az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalnak (APEH), hogy adójukat nem tudják határidőben maradéktalanul leróni, ezért fizetési könnyítést kérnek - írta a hétfői Magyar Nemzet.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Külföldi ügyvezető magyar cégben

Széles Imre

tb-szakértő

Ingatlaneladás

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Személygépkocsi – áfa

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs