145 találat a(z) költségvetés cimkére

Megdöbbentő, mennyi pénzt szór még el a kormány kisvasútépítésre Cikk

További 8,5 milliárd forintot fordít kisvasútfejlesztésre a kormány – derül ki a kedd délután megjelent Magyar Közlönyből.

Tízmilliárd eurós lyuk támadhat az EU költségvetésében a Brexit miatt Cikk

Nagyjából tízmilliárd eurós lyukat üthet az Európai Unió büdzséjén az egyik legnagyobb nettó befizető tagországnak számító Egyesült Királyság kilépése, amivel párhuzamosan ráadásul új feladatokat is finanszírozni kellene – közölte Günther Oettinger költségvetésért felelős uniós biztos szerdán az EU pénzügyeinek jövőjéről szóló bizottsági vitaanyag bemutatásakor.

213 milliárd forint volt a hiány májusban Cikk

Az államháztartás központi alrendszerének 2017. május végi halmozott hiánya 213,4 milliárd forintot tett ki – közölte honlapján a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Támogatások könyvviteli besorolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem a kapott támogatások számviteli elbírálásához kapcsolódik. A főkönyvben külön kerül nyilvántartásra a (9634) Költségek, ráfordítások ellentételezésére kapott támogatás, juttatás; (9671) Költségvetésből kapott támogatás, juttatás; (9673) Elkülönített alapból kapott támogatás, juttatás. A kapott támogatás besorolása milyen ismérvek alapján történik, ha a vállalkozás (kettős könyvvitelt vezető kft.): - munkahelymegtartó támogatást kap a kormányhivataltól, - tanulók gyakorlati képzésében vesz részt tanulószerződéssel és így visszaigényelhető szakképzési hozzájárulásban részesül (záró bevallás könyvelésekor), - EU pályázaton nyer gépvásárláshoz támogatást, - EU pályázaton nyer gyakornok foglalkoztatására támogatást. A költségek ellentételezésére, illetve a fejlesztési célra kapott támogatás elkülönítése értelemszerű, de nem tudom pontosan, hogy mit takar a költségvetésből kapott és az elkülönített alapból kapott támogatás. Válaszát előre is köszönöm!

Adócsökkentésre lát lehetőséget az ÁSZ-elnök Cikk

A magyar költségvetés stabil, így lehetőség van további adócsökkentésre, a következő években pedig a gazdaság fenntartható kifehérítésére és a hatékonyság növelésére kell koncentrálni – mondta az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke a XI. Nemzetközi Adókonferencián tartott előadásában a számvevőszék pénteki közleménye szerint.

Elfogadta az Országgyűlés a jövő évi költségvetést Cikk

Az Országgyűlés elfogadta Magyarország 2018-as költségvetését, amely 4,3 százalékos gazdasági növekedéssel, 2,4 százalékos GDP-arányos államháztartási hiánnyal, valamint 3 százalékos inflációval számol a GDP-arányos államadósság további csökkenése mellett.

Megszavazták az adócsomagot és a 2018-as költségvetést megalapozó törvényjavaslatot Cikk

Elfogadta az Országgyűlés – több egyéb mellett – az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények módosításáról, valamint Magyarország 2018. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot.

Fő vonalakban kész a 2018-as költségvetés – ki, mit gondol róla? Cikk

Elfogadta az Országgyűlés 124 igen, 55 nem szavazattal és 5 tartózkodással a 2018-as költségvetés összegző módosító javaslatát, ennek alapján az Országgyűlés az államháztartás központi alrendszerének bevételi és kiadási főösszegét mintegy 11 milliárd forinttal megemelte, a deficit változatlan maradt. A jövő évi költségvetéshez elfogadott módosítások az államháztartás tervezett, GDP-arányos 2,4 százalékos hiányán nem változtatnak.

Nyugdíjprémium a 2018-as költségvetésben Cikk

Több mint 32 milliárd forint juthat nyugdíjprémiumra 2018-ban. Most először szerepel ilyen forrás a büdzsé tervezetében – ismertette sajtótájékoztatóján Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Talált +11,4 milliárd – módosító javaslat a költségvetéshez Cikk

Részletes vitát lezáró bizottsági módosító javaslatot nyújtott be szerdán kora délután Bánki Erik a 2018-as költségvetéshez.

Csúszhat az EU költségvetési javaslata, vita várható a kohéziós kiadásokról Cikk

Küzdeni fog a kohéziós politikára fordított kiadások megkurtítása ellen, bár ezt nem tudja teljességgel kizárni – jelentette ki pénteken Günther Oettinger, az EU költségvetési biztosa, aki azt is jelezte, a Brexit-tárgyalások miatt indítványozni fogja a következő pénzügyi időszakra vonatkozó bizottsági javaslat 2017 végéről 2018 nyarára történő elhalasztását.

Utazási kedvezmény: ezt ígéri a kormány Cikk

Kinek, és miért szűnik meg az utazási kedvezménye – kérdezte Józsa István az Országgyűlés mai ülésén. A szocialista képviselő kérdését arra alapozta, hogy a 2018-as költségvetési javaslat szerint az ideinél 6,5 milliárd forinttal kevesebb pénz jut utazási kedvezmények fedezetére.

Benyújtották: a parlament előtt a 2018. évi költségvetés! Cikk

A kormány ma délután benyújtotta az idei költségvetést módosító törvényjavaslatot a parlamentnek. Az Országgyűlés honlapján közzétett módosító javaslat az államháztartás központi alrendszerének 2017. évi bevételi főösszegét 17 851,521 milliárd forintban, kiadási főösszegét 19 017,878 milliárd forintban, hiányát pedig 1166,357 milliárd forintban határozza meg.

Itt a 2017. évi költségvetés módosítása! Cikk

A tervezettnél magasabb bevételt vár a kormány az idei évben személyi jövedelemadóból, jövedéki adóból és lakossági illetékekből. A társasági adóból várt bevételi terv ugyanakkor jelentősen elmarad az eredeti várakozásoktól.

Költségvetés 2018: ezt ígéri Varga Mihály Cikk

Ma nyújtják be a 2018-as költségvetésről szóló törvényjavaslatot. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter ismerteti a tervezetet, amelyet a tárcavezető a munkából élők költségvetésének nevezett egy május elsejei rendezvényen.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Mikor mehetek nyugdíjba?

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Személyi kedvezmény igénybevétele

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close