219 találat a(z) költségvetés cimkére

Varga Mihály a költségvetésről, a prémium állampapírról és az adórendszerről Cikk

A költségvetés stabil, továbbra is biztosítja a nyugdíjak értékének megőrzését, a családtámogatások és a rezsivédelem fenntartását – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter az Országgyűlés költségvetési bizottságának mai ülésén.

MNB-tippek a fogyasztóknak Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) idén először készít pénzügyi fogyasztóvédelmi adventi naptárt: 24 napon át 24 pénzügyi tanácsot ad, tippet oszt meg közösségi médiafelületein; ezzel indítja el a jegybank a karácsonyi és az év végi felelős vásárlást, hitelfelvételt és digitális biztonságot támogató idei kampányát – írja honlapján az MNB.

Eltitkolt vagyon: a vagyonelemeket nyilvántartó hatóságok adatait is látja NAV Cikk

Több millió forintos adótartozásának végrehajtását akarta elkerülni egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei férfi azzal, hogy megpróbálta eltitkolni a vagyonát – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-t.

Megjelent az MNB költségvetési jelentése Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) november 15-én publikált költségvetési jelentésének célja, hogy a Költségvetési Tanács októberi ülésének szerkesztett háttéranyagaként bemutassa a 2022. évi államháztartási folyamatokat, valamint a 2023. évi költségvetés várható alakulását az első nyolc hónapban rendelkezésre álló költségvetési adatok és az MNB szeptemberi inflációs jelentéséhez készült előrejelzése alapján. Mindezek figyelembevételével az MNB értékeli a költségvetési egyenlegre és az államadósságra vonatkozó nemzeti és európai uniós szabályoknak történő 2022. évi tényleges, valamint 2023. évi várható megfelelést – írja honlapján az MNB.

Tiltakoztak ellene, most mégis szeretik a globális minimumadót Cikk

A magyar kormány tavaly még vétóval fenyegetett a minimumadó miatt, most kiderült, hogy javítja az ország versenyképességét, és plusz 96 milliárd forint bevételt hoz a költségvetésnek. Igaz, épp a vétófenyegetéssel sikerült elérni, hogy az iparűzési adó beleszámítson, így sokkal kisebb hatása lesz – írja a hvg.hu.

Akár gyorsulhat is az infláció jövőre Cikk

Rosszul hasznosuló beruházások, túlzott külső kitettség, valamint a költségvetés rossz prioritásai okozhatnak súlyos problémákat rövid- és középtávon is Magyarországon. Bár az infláció lassul, annak szintje még világszinten is magas, és megakadályozza, hogy a kormány visszatérjen a magasnyomású gazdaságpolitikához – ezeket a kockázatokat látják a legnagyobb kihívásnak rövid távon Bod Péter Ákos és Surányi György korábbi jegybankelnökök, valamint Oszkó Péter, volt pénzügyminiszer, az OXO Holdings vezérigazgatója. Mint az a Portfolio Budapest Economic Forum 2023 konferenciájának panelbeszélgetésén elhangzott, több lefelé mutató kockázatot látnak a közel jövőben, ami miatt nem mernének egy komolyabb fellendülésre fogadni – írja a portfolio.hu.

Kétmilliárdos kárt okoztak sírkertek munkáin nyerészkedve Cikk

Tizennyolc ember ellen emelt vádat a Baranya Megyei Főügyészség, mert több mint kétmilliárd forintos kárt okoztak egy központi költségvetési szervnek – tájékoztatta a Baranya Vármegyei Főügyészség az MTI-t.

A rezsivédelemre fogták a magas hiányt, miközben épp azon spórol a kormány Cikk

A rezsivédelem és a honvédelmi kiadások súlyos terheit emlegeti a Pénzügyminisztérium amiatt, hogy a kormány kénytelen volt jelentősen növelni az idei hiánycélt, miközben éppen a két védelmi alapon spórolhat a büdzsé jelentős mértékben. Ennek fő oka, hogy a vállalatok és az önkormányzatok rezsitámogatását igen szűken mérték. A hiány elszállásának fő okát ugyanakkor a bevételi oldalon érdemes keresni: az elvárthoz képest döbbenetesen kevés áfabevétel folyik be a költségvetésbe – írja a 24.hu.

Nem tartható az idei költségvetés Cikk

Nem tartható az idei költségvetés, ezt ismerte el közvetve a Pénzügyminisztérium azzal, hogy az Államadósságkezelő megemelte az idei kötvénykibocsátási tervét – írja a nepszava.hu.

Lázár a vasútfejlesztési programról és Márki-Zayról Cikk

Tízéves, a pályafelújítására és új járművek beszerzésére is kiterjedő vasútfejlesztési programot terjeszt a kormány elé az Építési és Közlekedési Minisztérium – közölte Lázár János tárcavezető a Rádió7 Közös nevező című műsorában csütörtökön.

Stagnál az áfabevétel – Hol a pénz? Befuccsolt a kormány adópolitikája az infláció miatt Cikk

Egyre nagyobb bajban van a költségvetés az áfabevétel stagnálása miatt. A cégek mind több adót igényelnek vissza, a kisebb vállalkozóknál erősödhet az adóelkerülés, miközben a lakossági fogyasztás látványosan zuhan – írja a hvg.hu.

Az Országgyűlés elfogadta a 2024-es költségvetést Cikk

„Háborús időkben védelmi költségvetés készült, ami megvédi az ország biztonságát, a családokat, a munkahelyeket, a nyugdíjakat és a rezsicsökkentést. A 2024-es költségvetésben több forrás jut a védelmi kiadásokra, így megerősödik a Honvédelmi Alap. Megújul a családtámogatási rendszer, megmaradnak a családi adókedvezmények és biztosítottak a Rezsivédelmi Alap forrásai is. A kormány a nyugdíjasoknak tett ígéretéhez híven, háborús időkben is megőrzi a nyugdíjak értékét, biztosítja az inflációkövető nyugdíjemelést és garantálja a már teljes egészében visszaépített és megemelt 13. havi nyugdíj folyósítását” – írja sajtóközleményében a Pénzügyminisztérium.

Kormányszóvivői: beszámoló az Európai Tanács üléséről, jelentős átcsoportosítás a költségvetésben Cikk

Az Európai Tanács álláspontja migrációs és többletbefizetések dolgában ellentétes Magyarország érdekeivel – idézte a mai kormányszóvivőin Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Orbán Viktor miniszterelnök beszámolóját.

Az Országgyűlés elfogadta a jövő évi költségvetés főösszegeit Cikk

Az Országgyűlés elfogadta a 2024-es költségvetés főösszegeit 123 igen szavazattal 51 ellenében.

Rendkívüli ülésszak várható a jövő héten az Országgyűlésben Cikk

Az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezte a július 3. és július 7. közötti időszakra Kövér László házelnöknél Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

EPR-díj, -kötelezettség, számviteli elszámolás

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Üzletszerűség kérdése

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Gyártó vagy sem

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 november
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3