233 találat a(z) költségvetés cimkére

A fővárosi fejlesztések pénzeinek 99,93 százalékát zárolta a kormány Cikk

Majdnem 370 milliárd forint sorsáról döntöttek a héten abból a 675 milliárdból, amennyi megszorítást (saját szóhasználatukkal: beruházások elhalasztását) még a tavasszal hirdette meg a kormány. Az ígéret szerint ezeket később ki fogják fizetni; addig is, a főváros mellett a debreceni oltóanyaggyár vagy épp a vasútfejlesztés is a vesztesek között van – írja a hvg.hu

A kormány a legtöbb probléma forrása a magyar gazdaságban Cikk

A Kopint-Tárki legfrissebb elemzése szerint a magyar gazdaság teljesítménye gyenge-közepes lesz 2024-ben. A fő kockázati forrás a költségvetés, amelynek óriási hiánya egyre nyomasztóbban telepedik rá a gazdaságra. Az infláció az év végére emelkedni fog, az euró árfolyama pedig átlépi a 400 forintos szintet – írja az azenpenzem.hu.

Elsütötte különleges adófegyverét a kormány, ki fizeti a súlyos árat valójában? Cikk

Csak idő kérdése volt, hogy mikor jelenti be a kormány a kiigazító csomagját, ugyanis a jövő évi és az idei költségvetésen is lyuk tátong. A megoldás egy részét az egyik legkíméletlenebb adózási csodafegyver hozta, amely mindig óramű pontosággal hozza az elvárásokat: alaposan megemelték a tranzakciós illetéket. Az idén közel 100, jövőre majdnem 250 milliárd forinttal megemelt adót a bankok szedik be, ám nem mindegy, hogy ebből kire és mennyit hárítanak tovább – írja a portfolio.hu.

Halálos áldozata is van a kenyai adóellenes tüntetéseknek Cikk

Egy fiatal férfi életét vesztette, országszerte pedig több mint kétszáz megsebesült az új adók bevezetéséről szóló kormányzati tervek ellen csütörtökön tartott országos szintű tiltakozások során – jelentette a helyi rendőrségi felügyeleti szerv és jogvédő csoportok szövetsége pénteken, közölte az MTI.

Közel kétmilliárd forintnyi áfabefizetési csalás – számlagyárat számolt fel a NAV Cikk

Rövid életű, egyben hamis csillagként ragyogott a médiaiparban az a bűnszervezet, amely megközelítőleg kétmilliárd forintnyi áfa befizetését csalta el. Az elkövetők a bűncselekmény elkövetéséből származó hasznot készpénzben, ingatlanban, illetve drága gépkocsikban halmozták fel. A pénzügyi nyomozók nagyszabású akciója során 52 helyszínen csaptak le egyszerre a Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatóság nyomozói, a Bevetési Igazgatóság járőrei, valamint a MERKUR bevetési egység – derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) sajtóközleményéből.

Csaknem 2600 milliárd forint az államháztartási hiány Cikk

A magyar gazdaság az első negyedévben visszatért a növekedési pályára, közölte a Pénzügyminisztérium. A kormány az egyensúly erősítésével is a gazdaság növekedését építi újra, ezért fokozatosan csökkenti a költségvetési hiányt és az államadósságot, hangsúlyozza a közlemény. A költségvetés biztosítja a gazdaság újraindításához szükséges forrásokat, miközben a nyugdíjak és a családtámogatások védelméhez, valamint a rezsicsökkentés fenntartásához szükséges fedezetet is garantálja.

Magyarország készíti az Európai Unió 2025. évi költségvetését Cikk

Idén második alkalommal tölti be Magyarország az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét. A Pénzügyminisztérium szakértői felkészültek a magyar elnökség egyik fontos feladatára, a 2025. évi uniós költségvetés elkészítésére – jelentette ki Varga Mihály, miután hivatalában fogadta Thomas Westphalt, az Európai Unió Tanácsának főigazgatóját.

Kormányinfó: a háborús helyzet miatt késik a 2025. évi költségvetés, átütemeznek beruházásokat, jelentős mezőgazdasági és otthonkorszerűsítési támogatások Cikk

Csak az amerikai választások, november 5-e után nyújtja be a következő költségvetési törvényt a kormány – derült ki a mai kormányinfón, amelyen Gulyás Gergely, Nagy István és Varga Mihály miniszterek és Vitályos Eszter kormányszóvivő tájékoztatta a szerdai kormányülésről az újságírókat.

Elképesztő hiányadat érkezett – két hónap után fejre állt a költségvetés Cikk

A Pénzügyminisztérium előzetes gyorstájékoztatója szerint februárban 1758 milliárd forintos hiányt termelt a költségvetés az önkormányzatok nélkül. Soha nem volt még ekkora a februári mínusz az állam gazdálkodásában, de ami még ijesztőbb, hogy két hónap alatt az eredeti pénzforgalmi éves hiányterv kétharmada teljesült. Mindezek fényében nem véletlen, hogy a kormány már feladta az idei évre kitűzött, eredeti 2,9 százalékos GDP-arányos hiánycélját és már 4,5 százalékos deficitről beszélnek a kormány tagjai – írja a portfolio.hu.

Az áfabevételek már januárban elmaradtak, az államadósság finanszírozásának feketelevese még csak most jön Cikk

Az áfabevételek már januárban elmaradtak nemhogy a céltól, de még a pocsék tavalyi évtől is. A bérekhez kapcsolódó költségvetési bevételek megugrottak – ám csak a tavaly év végére előre hozott fizetésemelések miatt. Az uniós programok jelentősen javították az egyenleget – ám csak mert eddig alig írtak ki pályázatokat. Az államadósság finanszírozásának feketelevese pedig még csak most jön – írja a hvg.hu.

Szomjazza az állami költségvetés az újabb bevételi forrásokat Cikk

Az elmúlt három évben közel a duplájára nőtt a magyar államadósság devizaaránya, és januárban a devizakötvény-kibocsátások tovább folytatódtak, annak ellenére, hogy az ország már nincs olyan nyomás alatt, mint a múlt év elején az energiaválság nyomán. Eközben a kormány igyekszik leszorítani a forintban kibocsátott állampapírok hozamát, ami akkor működhet olajozottan, ha több devizakötvényt bocsátanak ki. A lakossági állampapírok reneszánsza horribilis kamatköltségeket okozott, ennek a korszaknak véget vetne a kormány, de mi várható helyette? Miért lehet szüksége az államnak az újabb devizaeladósodásra, és mekkorák a kockázatok? – írja a 24.hu.

Varga Mihály a költségvetésről Cikk

Az idei év a gazdasági növekedés erősítésének az éve, a költségvetés helyzete továbbra is stabil – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

Varga Mihály: megérkeztek az első összesítések a 2023-as év költségvetési adatairól Cikk

Megérkeztek az első összesítések a tavalyi, 2023-as év költségvetési adatairól – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter kedden a Facebook-oldalán.

Niveus: tovább csökkenhet a költségvetés hiánya Cikk

A megemelt minimálbér és a garantált bérminimum után megnövekedett közterhek hatására 2024-es évben összesen 175 milliárd forinttal nő a költségvetés bevétele – számolta ki a Niveus Consulting Group.

Varga Mihály a költségvetésről, a prémium állampapírról és az adórendszerről Cikk

A költségvetés stabil, továbbra is biztosítja a nyugdíjak értékének megőrzését, a családtámogatások és a rezsivédelem fenntartását – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter az Országgyűlés költségvetési bizottságának mai ülésén.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Képernyő előtti munkavégzés

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink