295 találat a(z) költségtérítés cimkére

Költségtérítés munkáltatói adóvonzata Kérdés

Szemüveg mint munkáltatói juttatás Kérdés

Dolgozói költségek megtérítése járványidőszakban Cikk

Kft. szeretné megtéríteni a home office-ban dolgozó munkavállalók többletköltségét (telefon-, áramfogyasztás). Hogyan teheti ezt meg? Az irodába bejáró egyik dolgozója a járványidőszak ideje alatt a saját gépjárműjével tilosban parkolt. Megtéríthető számára a parkolási bírság? – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.

Alapítvány tao ingatlanbérbeadás esetén Kérdés

Költségtérítés járvány időszakában Kérdés

Számvitel és összesítő nyilatkozat Kérdés

Távmunka és home office: a költségtérítésről és annak adózásáról Cikk

Távmunka vagy home office… címmel munkajogi témájú cikket közöltünk a közelmúltban az Adózóna hasábjain. Ehhez kapcsolódóan áttekintjük, hogy a munkavállalónak milyen módon van lehetősége az otthoni munkavégzés érdekében felmerülő költségeinek érvényesítésére.

Kiva – saját gépkocsi használata Kérdés

Tisztelt Adózóna! Egy futárszolgáltatással foglalkozó bt. alkalmazottai saját gépkocsival végzik a csomagok kézbesítését. A részükre kifizetett költségtérítés összege növeli a kiva alapját?

Társadalmi összefogás, ingyenes segítségnyújtás adózási szabályai Cikk

A koronavírus miatt tétlenségre kényszerültek közül sokan készek önzetlenül segítséget nyújtani, és sok civilszervezet számít az önkéntesek tevékenységére. Milyen szabályokra kell ügyelniük?

Állásidő Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kialakult helyzetre való tekintettel az a kérdésem, ha a munkavállalóknak állásidőt fizetünk egész hónapra, akkor kell-e térítenünk a vidéki bérlet 86 százalékát költségtérítés jogcímén? Válaszát előre is köszönöm.

Vállalkozó szaktanácsadásról és költségtérítésről benyújtott számlájának elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! X Kft. A. egyéni vállalkozóval kötött szerződése értelmében a vállalkozó számlát nyújt be X Kft. részére az elvégzett tevékenységről. A számlán feltünteti a tevékenységével kapcsolatos "költségtérítés"-t is. Kérdésem, hogy X Kft. a költségtérítést miként szerepelteti a könyveiben, miként számolja el. Megtisztelő válaszát előre is köszönöm: Bödör Éva

Költségtérítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyesületünk tisztségviselője lakóhelyéről havonta több alkalommal saját gépkocsijával utazik székhelyünkre. Kérem, szíveskedjék tájékoztatni, ha szeretnénk az üzemanyag költségét és a 15Ft/km normát téríteni, milyen lehetőségünk van, és ezeknél hogyan alakulnak az egyéni és kifizetői terhek! Előre is köszönöm válaszát.

Kiküldetés egyszemélyes kft. ügyvezetőjénél Kérdés

Egyszemélyes kft. esetén, ahol csak az ügyvezető van, fizethető-e gépjármű-költségtérítés (15 Ft/km, plusz NAV-üzemanyagnorma szerinti) kiküldetés alapján, vagyis adómentesen? Elrendelheti-e magának az ügyvezető a kiküldetést, például külföldi üzleti úttal kapcsolatban, tipikusan 1-2 esetben negyedévente? "Kiküldetés: a munkáltató által elrendelt, a munkáltató tevékenységével összefüggő feladat ellátása érdekében szükséges utazás, így különösen a munkaszerződéstől eltérő foglalkoztatás keretében a munkaszerződéstől eltérő helyen történő munkavégzés; ide nem értve a lakóhelyről, tartózkodási helyről a munkahelyre történő oda- és visszautazást."

Munkába járás költségtérítése Kérdés

Tisztelt Szakértők! Dolgozónknak bérletet juttatunk közigazgatási határon kívül. Hétvégén túlóra esetén azonban nincsen olyan buszjárat, amivel munkaidő kezdetére tudna jönni (ugyanez igaz a hazautazásra is), ezért gépjárművét használná bejárásra. Mi a módja annak, hogyan szükséges dokumentálni azt, ha a bérlet mellett a hétvégi munkába járást gépjárművel támogatja a cég? Köszönöm segítségüket! Üdv: Zsuzsa

Gépjárművek üzemeltetésével kapcsolatos nyilvántartás és költségelszámolás II. Kérdés

Kiegészíteném az fenti címmel korábban feltett kérdésemet, ami így a következő: Egy alapítvány saját gépkocsival rendelkezik. Azt mindig más és más munkatárs vezeti hivatalos üzleti útjain, több esetben több munkatárs is együtt utazik. Kérdésem, hogy milyen nyilvántartásokat kell vezetni, és milyen költségek és hogyan számolhatók el hivatalos üzleti utazás alkalmával? Amennyiben két munkatárs heti kettő alkalommal munkába járásra használja ugyanezt a gépkocsit, akkor keletkezik-e a magánszemélynek adóköteles jövedelme és mit kell fizetnie, ha egyáltalán kell. Ilyen esetben kell-e egyéb kimutatást (kiküldetési utasítást, rendelvényt) használni. Köszönettel várom a tájékoztatást.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Katás bt.– nem katás tag

Szipszer Tamás

adószakértő

Idegenforgalmi adó könyvelése

Szipszer Tamás

adószakértő

Katás egyéni vállalkozó táppénzen

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close