52 találat a(z) kérelem cimkére

Nyugdíjbiztosítási nyilvántartás – így juthat hozzá adataihoz Cikk

A nyugdíjbiztosítási nyilvántartásban szereplő biztosítási jogviszonyainknak megismerésére, lekérdezésére több eljárás keretén belül nyílik lehetőségünk. Az erre irányuló kérelmek elbírálására általános esetben, a lakóhelyünk szerint illetékes fővárosi/megyei kormányhivatalok rendelkeznek hatáskörrel.

NAV-tájékoztató: a kölcsönös egyeztetési eljárásról Cikk

Tájékoztatót közöl honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a Választottbírósági Egyezmény alapján a kapcsolt vállalkozások nyereségkiigazításával kapcsolatos kettős adóztatás megszüntetése céljából indított kölcsönös egyeztetési eljárásokról.

Több mint 4 ezer nagycsalád lízingel új autót Cikk

Több mint 15 ezer nagycsalád vett már autót kormányzati támogatással, közülük több mint 4 ezren lízingszerződéssel – közölte a Magyar Lízingszövetség az MTI-vel szerdán.

Adómérséklés: július közepéig kérhető a NAV-tól a veszélyhelyzetre hivatkozva Cikk

Június 16-án megszavazta az Országgyűlés a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt, másnap a kormány jóváhagyta a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló rendeletet. Ennek folyományaként már csak alig egy hónapig kérelmezhetik a NAV-tól a cégek adótartozásuk mérséklését – hívja fel a figyelmet a Niveus Consulting Group.

Siessen, ha javítani szeretné agrártámogatási kérelmét, még szankciómentesen megteheti! Cikk

Június 19-éig van lehetőség az egységes kérelmek előzetes ellenőrzése során feltárt hibák szankciómentes javítására – hívja fel a gazdálkodók figyelmét a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

Rokkantsági ellátásból öregségi nyugdíj Cikk

Rokkantsági nyugdíj megállapítására már 2012. január 1-je óta nincs jogi lehetőség. Azóta megváltozott munkaképesség alapján rehabilitációs ellátás, illetve rokkantsági ellátás állapítható meg. A nyugdíjkorhatár betöltésekor hogyan kaphat öregségi nyugdíjat a korábbi rokkantsági ellátott? Összefoglaltuk.

Adatlapok fizetési könnyítésre és/vagy mérséklésre irányuló kérelmekhez Cikk

Megjelentek a fizetési könnyítésre, illetve mérséklésre irányuló kérelmek elbírálásához szükséges adatlapok a NAV honlapján.

Adózási könnyítések veszélyhelyzet idején Cikk

Számos adózási könnyítést vezetett be a 140/2020. kormányrendelet. A bevallások, beszámolók benyújtási határidejének szeptember 30-áig történő meghosszabbítása mellett az adózók a koronavírusra hivatkozással az adótartozásukra 12 hónapos részletfizetést, illetve 6 hónapos halasztást, illetve egy adónemre 20 százalékos törlést kérhetnek.

Részletfizetési kérelem veszélyhelyzet miatt Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kereskedelemmel foglalkozó kft. (nem kap semmilyen kedvezményt a tevékenysége miatt) bevétele jelentősen visszaesett a 15 órai üzletbezárás meg az egyéb okok miatt. Annyira, hogy probléma számára az áfa, valamint az szja és a járulékok befizetése. A kft.-ben két tag van, akik után fizet a cég járulékokat. Ha részletfizetést vagy halasztást kér az adó- és járulékfizetésre, akkor ameddig fennáll a veszélyhelyzet miatti bevételkiesés, addig havonta kell kérni a NAV-tól a fizetési halasztást, vagy a részletfizetést? Köszönöm.

NAV-folyószámla rendezése Kérdés

Tisztelt Szakértő! A NAV a 19SZJA-val kapcsolatos fizetési kötelezettséget rossz folyószámlára könyvelte, a feleségét a férje folyószámlájára könyvelte, pedig az utalás helyesen történt. Telefonon kértem, hogy hivatalból könyveljék át, de azt mondták, hogy ez az ügy csak e-Papír benyújtásával rendezhető. Miért az adózónak kell helyt állni a NAV tévedésért is? Azt mondja az ügyintéző, hogy nem tudja visszanézni a bizonylatokat, oldjam meg én. Valóban mindig a szabályszerűen eljáró adózónak vannak csak kötelezettségei, ami túlmunkát jelent számunkra? Mi a helyes eljárás? Várom szíves válaszukat. Köszönettel: Szabó Kálmánné

Gyakran használt nyomtatványok listája a NAV-tól Cikk

Közzétette honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a leggyakrabban használt nyomtatványokat, pdf formátumban.

A külföldi áfa visszatérítésének feltételei és határideje Cikk

Már csak néhány nap áll rendelkezésre az ELEKÁFA nyomtatványok benyújtására. A 2018-ban külföldön megfizetett áfa visszatérítése iránti kérelmek benyújtásának jogvesztő határideje 2019. szeptember 30-a. Összefoglaltuk a visszatérítés feltételeit.

Könnyítések a babaváró hitel kérelmi feltételein Cikk

A kormány tovább könnyítette a július 1-jétől kérhető babaváró támogatás igénylését. A 109/2019. számú Magyar Közlönyben megjelent 151/2019. kormányrendelet értelmében azok is igényelhetik, akiknek korábban késedelmes hiteltartozásuk volt, de azt a kérelem benyújtása előtti egy éven belül már rendezték.

Igyekezzen, ha sms-ben kérné szja-bevallási tervezete postázását! Cikk

Az ügyfélkapuval nem rendelkező adózók március 18-áig többek között sms-ben, levélben vagy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján kitölthető űrlapon kérhetik az adóhivataltól, hogy a személyijövedelemadó-bevallási tervezetüket nyomtatott formában küldje el nekik – figyelmeztet a NAV.

Szocho Kérdés

Tisztelt szakértő ! Szeretnék megerősítést kérni, hogy jól értem-e. Ha a munkavállaló éves bruttó bére 5 400 000 forint, és osztalékot is kap (év közben amikor még nem érte el a kifizetett munkabér a minimálbér huszonnégyszeresét) nem kell levonni az osztalékból szochót. Ilyenkor kérni kell a munkavállalónak,hogy ne vonjanak az osztalékból szochót, vagy le kell vonni, és a munkavállaló majd az adóbevallásában visszaigényli? Várom szíves válaszát

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Külföldi beszerzés

Bunna Erika

adótanácsadó

Levonható áfa önrevíziója

Bunna Erika

adótanácsadó

Fuvarozás láncügylet esetén

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close