50 találat a(z) kérdőív cimkére

Miről olvasna szívesen? Cikk

A tavalyi és az idei évben is számos kisebb-nagyobb jogszabályi változás hatályosult a számvitel, az adózás, munkajog és egyéb kapcsolódó területeken is. Szeretnénk megtudni, melyek azok a témák, amelyekhez kevésbé talál szakirodalmat, és amelyek a nehézséget, fejtörést okoznak. Töltse ki kérdőívünket, és HVG kiadványokat nyerhet!

Izgalmas kérdések 2023-ban – Ön mit gondol róla? Cikk

Közeledve az év végéhez bátran kijelenthetjük, hogy ez az év sem telt el adózási, járulékfizetési, illetve munkajogi szabályok változása nélkül. Olyan eddig szinte ismeretlen fogalmakkal ismerkedtünk meg, mint a kiterjesztett gyártói felelősség (EPR), illetve a tavaszi és az őszi adócsomag is hozott kisebb-nagyobb módosításokat. Mit gondol, melyek azok a területek, amelyek nehézséget okoznak, melyek azok, amelyek nem képezik a mindennapi rutin részét? Töltse ki kérdőívünket, és HVG kiadványokat nyerhet!

Másfél hónap telt el az államosítás óta – százból egy védőnő elégedett a változással Cikk

Hétszázból heten örülnek – derült ki a Független Szakszervezet Népszavához eljutott felméréséből, írja a nepszava.hu.

Marketing kérdőív Kérdés

Booking-botrány: felmérés a probléma feltárására Cikk

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) kérdőívvel méri fel a Booking.com késedelmes fizetésének hatásait a szálláshely-szolgáltatók körében. Az eddig beérkezett csaknem 6 ezer válasz alapján minden második szolgáltatót érint a fennakadás, leginkább a főként családi vállalkozások által működtetett magán- és egyéb szálláshelyeket – közölte az MTÜ kedden az MTI-vel.

Izgalmas témák 2023-ban – Ön mit gondol róla? Cikk

A tavalyi év számos jogszabályváltozást hozott. A katások jogállása radikálisan változott, emellett az EU-jogharmonizációs kötelezettségnek való megfelelés, illetve EUB-ítélet miatt is módosultak törvények, gondoljunk csak a munka törvénykönyve jelentős változására! Szeretnénk megtudni, mely területek okoznak nehézséget, fejtörést 2023-ban! Töltse ki kérdőívünket, és HVG kiadványokat nyerhet!

Kérdőiv kitöltéséért utalt összeg Kérdés

Utalvány adózása kutatásban résztvevőknek Kérdés

Izgalmas kérdések 2022-ben – Ön mit gondol róla? Cikk

Az elmúlt időszak számos jogszabályváltozást hozott a gazdasági életben, és várhatóan az elkövetkező időszak is hozhat módosításokat, figyelembe véve, hogy az őszi adócsomag már az országgyűlés előtt van. Mindezek mellett ráadásul vannak még olyan számviteli, adózási szabályok, amelyek nem változtak ugyan, de nehézséget okoznak, nem képezik a mindennapi rutin részét. Mit gondol, mely témákban kell/kellene alaposabban elmélyednie? Töltse ki kérdőívünket, és HVG kiadványokat nyerhet!

Horgászok segítségét kérik a fekete törpeharcsa balatoni elterjedésének feltérképezésében Cikk

Az invazív fajnak számító fekete törpeharcsa balatoni állományának növekedése miatt a halfaj elterjedésének feltérképezését szolgáló kérdőív kitöltésére kérik a horgászokat az ELKH Balatoni Limnológiai Kutatóintézet (BLKI) munkatársai – közölte az MTI.

Egyéni vállalkozók adózása – Ön mit gondol róla? Cikk

Az egyéni vállalkozók adózásának szabályozása az idei évben igen mozgalmas volt. Év elején változtak az átalányadózással összefüggő rendelkezések, majd évközi katás szigorítás alapjaiban változtatja meg, hogy egyéni vállalkozóként ki, milyen adózási módot tud/kénytelen választani. Emellett persze léteznek olyan kérdések is az egyéni vállalkozásokkal kapcsolatban, amelyek a szabályozási háttere ugyan nem változott, de így is fejtörést okozhatnak akár gyakorlott könyvelőknek is. Szeretnénk megtudni, önnek mi ezekről a véleménye!

Kérdőíves és próbavásárlási jövedelem paypalra adóköteles-e? Kérdés

Egyéni vállalkozók, átalányadózás, kata, kiva – Ön mit gondol róla? Cikk

Az utóbbi időben jelentős változásokon mentek keresztül az egyéni vállalkozók adózásával, járulékfizetésével kapcsolatos jogszabályok, így a kisadózókat érintő szabályozás, de számottevően módosultak az átalányadózással összefüggő előírások is. Nem maradt érintetlenül a kisvállalati adó sem. Szeretnénk megtudni önnek ezekről mi a véleménye!

Erre költenénk a várható adó-visszatérítést Cikk

A gyermekes családok nagy része a múlt év végén még nem tervezte meg, mire költi majd a tavalyi személyi jövedelemadó befizetések után neki járó visszatérítést – derül ki az Erste Bank kutatásából.

Speciális esetek és nemzetközi ügyletek áfája – Ön mit gondol róla? Cikk

Az áfatörvény értelmezése sokszor a gyakorlott szakemberek számára is nehézséget jelent. Az általános forgalmi adóval kapcsolatban rengeteg kérdés érkezik hozzánk érintve mind a határon átnyúló ügyleteket, mind olyan speciális kérdéseket, amelyeknél megfelelő rutin és tudás nélkül elveszhetünk a szabályozás részleteiben. Szeretnénk megtudni önnek ezekről mi a véleménye!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Bankkártyás vásárlás számla nélkül

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

A számlatulaj másik bankszámlájára utaltam

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Adószámos magánszemély tevékenységi körök

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink