187 találat a(z) jutalék cimkére

Ingatlaneladás díjának elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Eladás alatt álló, ingatlan bérbeadásával foglalkozó cégnél vagyok mindenes ügyintézőként alkalmazott. A tulajdonosok felajánlották, ha vevőt szerzek a telephelyre, nekem is ugyanannyi jutalékot fizetnek, mint egy ingatlanforgalmazó cégnek. Gondolom érdemes írásba foglalni (megbízási szerződés, célprémium?) a több milliós jutalékkal járó feladatot. Milyen megoldást javasolnak, hogy jogilag tisztán, de a legkedvezőbb adózási módot válasszuk? Köszönettel: Bezeczky Miklós

Teljesítményalapú cafetéria Kérdés

Kedves Szakértő! Kiköthető-e a munkaszerződésben az, hogy a dolgozó teljesítményétől függ a cafetéria hozzájárulás mértéke, azaz a fix fizetés mellett fizethető-e a "jutalék" cafetériaként? Köszönöm válaszát!

Ügynöki jutalék Kérdés

Egy cég ügynöki tevékenységet végez, jutalékért kölcsönöket közvetítenek.Díjazásban, jutalékban akkor részesül, ha a kölcsön folyósítása megtörténik. (Minden hónapban az ügynök kiállítja számláját, amely esetekben a kölcsön folyósítása megtörtént.) Szerződés szerint, ha az ügyfél egy évnél hamarabb előtörleszt, az ügynöki jutalékot vissza kell fizetni.Ebben az esetben mi a helyes eljárás? 1/Az ügynök egyszerűen levonhatja a visszafizetendő összeget a következő számlájából.elszámolás = tárgyhavi jutalék- visszafizetendő jutalék. Ez esetben van úgy, hogy előző évi jutalékot fizet vissza. (Pl: 2013-ban vonja vissza a 2012-es jutalékát, mert egy éven belüli előtörlesztés történt (pl. 11 hónap múlva történik az előtörlesztés)) 2/ A megbízónak kell visszaszámláznia a visszajáró jutalékot? Mi a helyes számlázási és könyvviteli mód? Segítségüket előre is köszönöm

Jutalék, bevétel Kérdés

Van egy egyéni vállalkozó, aki a egy könyvklub ügynöke, jutalékot kap. Kiváltotta lajones kártyát. A vásárlásai és a beszervezett emberek vásárlásai után kap visszatérítéseket. Ezt egyéni vállalkásba be lehet vinni és ott bevételként elszámolni? Ha lehet bevételi számlát tud ki állítani? Eddig egyéb bevételként számolta el és adózta le.

Értékesítési jutalék áfája Kérdés

Globális árrés szerinti adózásnál (használt cikk) az értékesítési jutalék áfája levonható-e?!

Internetes munka adózása Kérdés

Hogyan kell adózni, ha magánszemélyként regisztrálok egy amerikai cégnél (pl. Zeekrewards vagy GDI ) és pl. népszerűsítem az adott terméket vagy céget, és jutalékot kapok érte?

SZÉP-kártya: plusz költségek, új feltételek Cikk

A kormány 1,5 százalékban rögzítette a Széchenyi Pihenő Kártya használatánál a kapcsolódó szolgáltatások után fizetendő jutalékot, és módosította a társkártyák igénylésének feltételeit is - derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számából.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Cégautó értékesítése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Ingatlan áfa

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Lakásingatlan-hányadok értékesítése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs